0

Ο Ισλανδός συμμετείχε στο απογευματινό δίτερμα και έδειξε με τη μία τις παραστάσεις και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Σκόραρε τρεις φορές στα τελειώματα, μία στις στημένες φάσεις και είχε τετ α τετ με τον Γιοβάνοβιτς.

Ακρως ενθαρρυντική ήταν η παρθενική παρουσία του Χόρντουρ Μάγκνουσον στο απογευματινό δίτερμα της σημερινής προπόνησης του Παναθηναϊκού, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων που προηγήθηκαν.

Οι άνθρωποι του τριφυλλιού είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν από την κατάσταση στην οποία παρουσιάστηκε ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός, παρότι δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Οχι εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Μάγκνουσον πέτυχε τρία γκολ στα τελειώματα, ένα εύκολο με κεφαλιά, ένα με κοντινό σουτ, κι ένα εντυπωσιακό με μονοκόμματο στην κίνηση με το αριστερό του πόδι.

Ούτε επειδή σημείωσε το μοναδικό τέρμα με καρφωτή κεφαλιά στην εξάσκηση των στημένων φάσεων με τις οποίες ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα.

Αλλά διότι έδειξε με το καλησπέρα την ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια, βγάζοντας με άνεση μεγάλες μπαλιές ακριβείας και έχοντας σοβαρότητα και σωστές επιλογές σε καθεστώς πίεσης στο δίτερμα.

Το πρώτο δείγμα του ήταν πολύ καλό και η εικόνα του προκάλεσε ικανοποίηση στο μυαλό όλων στην ομάδα.

Ασχέτως εάν άπαντες γνώριζαν εξ αρχής ότι πρόκειται για αμυντικό με με παραστάσεις από Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, Καμπιονάτο, ρωσικό και αγγλικό πρωτάθλημα, με 42 συμμετοχές στην Εθνική Ισλανδίας, όπου συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχηγών της, καθώς επίσης και με παρουσία σε Μουντιάλ με τη χώρα του.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν, επιπλέον, το γεγονός ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αμέσως μετά το πέρας του προγράμματος περίμενε τον Μάγκνουσον να τελειώσει τα δέκα σπριντ που έκανε μαζί με τον Πέρεθ για να τον πλευρίσει και να έχει μαζί του τετ α τετ για πάνω από δέκα λεπτά.

Ο Σέρβος προπονητής άρχισε να του μιλάει για λίγα δευτερόλεπτα όρθιος και κατόπιν στην (κλασική του) στάση του Ιππότη, ο Μάγκνουσον χαμήλωσε κι αυτός το σώμα του και οι δύο άνδρες συζητούσαν χαμηλόφωνα, ενώ οι υπόλοιποι πράσινοι αποχωρούσαν από το γήπεδο.

Το πρόγραμμα της προπόνησης, μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, εμπεριείχε τελειώματα με σέντρες από τις δύο πλευρές, δεξιά κι αριστερά, από τους ακραίους παίκτες της ομάδας. Είχαν δημιουργηθεί τρεις σειρές, ο κάθε παίκτης έμπαινε μέσα και πλασαριζόταν στην περιοχή, κάνοντας χιαστί κίνηση απ’ τη γραμμή που ξεκινούσε.

Τρομερό γκολ με βολέ στην κίνηση πέτυχε ο Αλεξανδρόπουλος, ακόμα καλύτερο απ’ αυτό του Μάγκνουσον.

Ακολούθησε δίτερμα μισής ώρας (σε 4-2-3-1 και οι δύο ομάδες), με το μοναδικό γκολ να σημειώνεται από το νεαρό Κρυπαράκο, ενώ δοκάρι είχε ο Καρλίτος.

Με τους πράσινους έπαιξαν οι: Διούδης – Σάντσες, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Κουρμπέλης, Ηλιάδης – Βαγιαννίδης, Κρυπαράκος, Καμπετσής – Καρλίτος.

Και με τους πορτοκαλί οι: Λοντίγκιν – Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα – Πέρεθ, Τσέριν – Σαβιέρ, Φρόκου, Σαρδέλης – Ιωαννίδης.

Οι Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Αϊτόρ και Σένκεφελντ έμειναν εκτός διπλού για αποφόρτιση, ενώ στο τέλος οι παίκτες του Παναθηναϊκού δούλεψαν πάνω στις στατικές φάσεις (Χουάνκαρ κι Σαβιέρ οι εκτελεστές), με το μοναδικό γκολ να σημειώνεται από τον Μάγκνουσον με καρφωτή κεφαλιά στο παράθυρο του Λοντίγκιν.

 

Μπαλτάκος: «Δεν υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των big-4 για τον Κλάτενμπεργκ – Εξετάζουμε κι άλλες λύσεις»

Previous article

Ας σοβαρευτούμε…. Δεν βγάζει κανένα νόημα πολλοί να μην θέλουν την επιστροφή Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.