0

H πρώτη προπόνηση του Μάγκνουσον και τα πρώτα δείγματα του Τσέριν.

Ηταν πολύ εύκολο να ξεχωρίσει κάποιος σήμερα στην προπόνηση τον Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός στόπερ κατέβηκε από το ξενοδοχείο παρέα με τον πρώην συμπαίκτη του Σάρλια (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και τον επίσης «νέο» Τσέριν και στη συνέχεια μίλησε και με τον γυμναστή και γνωρίστηκε με τους συμπαίκτες του και τον προπονητή. Ξανθός και επιβλητικός ξεχώρισε με το καλημέρα ο Ισλανδός και αν τον δεις από κοντά καταλαβαίνεις το ότι βλέπει τον κόσμο από το 1,91. Fit, στεγνός και στη συνέχεια συμμετείχε και στο πρώτο μέρος της προπόνησης και σε μία  άσκηση όπου η  μία ομάδα άλλαζε  πάσες και η άλλη να προσπαθούσε να κλέψει την μπάλα. Ασκηση που μπορείς να δεις τις επαφές του παίκτη με την μπάλα. Ο Ισλανδός στην πρώτη επαφή με μία no-look πάσα πέρασε την μπάλα απέναντι στον συμπαίκτη του. Και σε κάποια άλλη στιγμή με το αριστερό με ωραία μακρινή πάσα πέρασε την μπάλα στην άλλη πλευρά με επιτυχία. Το ότι έχει τεχνική και είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια φάνηκε με το καλημέρα. Το πότε θα είναι έτοιμος θα φανεί στην πορεία, διότι θα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ο στόχος είναι να παίξει στα δύο φιλικά της Αθήνας, που θα είναι πρόβα πριν τα ευρωπαϊκά ματς, αλλά μπορεί να προλάβει και ένα , η δύο φιλικά στην Αυστρία.

Ο Μάγκνουσον ήρθε για να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και τα στοιχεία του δείχνουν, ότι μπορεί να το κάνει. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε για την θέση του στόπερ μετά την αποχώρηση του Βέλεθ και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις άλλες θέσεις, δηλαδή στο 10, στα εξτρέμ και στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ισλανδός είναι μία μεταγραφή με λάμψη, αντίθετα στα ψιλά πέρασε η απόκτηση του Τσέριν, που δείχνει όμως και αυτός, ότι παρά τα 22του χρόνια έχει αυτοπεποίθηση, αντίληψη και σιγουριά με την μπάλα στα πόδια.

Το πρώτο πράγμα που βλέπεις στον Σλοβένο είναι τα τρεξίματα, που έχει, καλύπτει πολλούς χώρους και βοηθάει πολύ στο πρέσινγκ, που απαιτεί από τους παίκτες ο Γιοβάνοβιτς. Το δεύτερο πράγμα, που έχει είναι η ταχύτητα της απόφασης όταν παίρνει την μπάλα στα πόδια. Με την μία προσπαθεί -συνήθως- πετυχημένα να βρει συμπαίκτη του και με το δεξί επιχειρεί  διαγώνιες πάσες προς την αριστερή πλευρά, βοηθώντας στην δημιουργία. Δείχνει ότι έχει αντίληψη του χώρου και ότι το μυαλό του είναι να δώσει την μπάλα με την μία μπροστά και αν δεν δει κίνηση θα βρει κάποιον συμπαίκτη του κοντά, η στον άξονα. Ο Σλοβένος έχει την ευχέρεια της σωστής πρώτης πάσας, για αυτό και ο Γιοβάνοβιτς στις πρώτες προπονήσεις του δίνει εντολή να παίρνει την πρώτη πάσα από τα στόπερ και παίζει στα χαφ μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο.

Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα του Τσέριν. Περισσότερα θα φανούν στα φιλικά που έρχονται, αλλά κυρίως στα επίσημα εκεί που κρίνονται όλοι οι νέοι παίκτες. Φαίνεται, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Τσέριν βρίσκει έναν παίκτη, που μπορεί να δώσει λύσεις στον Γιοβάνοβιτς στην μεσαία γραμμή.

*Τα φιλικά αρχίζουν αύριο και απλά θα πω αυτό, που λέω κάθε χρόνο. Δεν παίζουν κανένα ρόλο τα φιλικά είτε οι ομάδες κερδίζουν, είτε οι ομάδες χάνουν και κάθε χρόνο το βλέπουμε αυτό. Στα φιλικά το μόνο που μπορείς να δεις είναι κάποια στοιχεία για τους παίκτες, που ήρθαν, τίποτα άλλο.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρωϊνή προπόνηση έριξε μεγάλο βάρος στην τακτική, στο πρέσινγκ, στην αποφυγή του πρέσινγκ και στις θέσεις, που πρέπει να έχουν οι παίκτες στο γήπεδο, όταν χάνουν την μπάλα. Τέτοια εποχή πέρυσι αυτά δεν μπορούσε να διανοηθεί να τα κάνει στην ομάδα , που δεν ήξερε τα βασικά. Φέτος φαίνεται, ότι η ομάδα είναι δουλεμένη από τον προπονητή για ένα χρόνο και εξελίσσεται.

Η μεγάλη Δευτέρα του Μπλάνκο, το μυστικό χαρτί της Μινέϊρο

Previous article

Επέστρεψε στην Τουρκία ο Όγκαστ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.