0

Δεν έλειψαν και οι εκρήξεις

Η ανάκτηση της μπάλας και το άμεσο τρανζίσιον αποτέλεσε τη στόχευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη σημερινή πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Τιρόλο της Αυστρίας, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο δίτερμα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ο Σέρβος προπονητής και ο άμεσος συνεργάτης του, Χρήστος Κόντης, έδιναν σε κάθε ευκαιρία τις κατάλληλες εντολές προς τους πράσινους, ενώ δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις από τον Γιοβάνοβιτς μία εκ των οποίων σε αυστηρό ύφος προς τον νεαρό Σαρδέλη.

Ο Σαρδέλης δείχνει πολύ καλά στοιχεία με τη μπάλα στα πόδια, με την ειδοποιό διαφορά ότι σε αρκετές περιπτώσεις κάνει κατάχρηση και δεν κάνει την απλή και εύκολη επιλογή.

«Δώσε τη μπάλα επιτέλους και σταμάτα να πέφτεις!» του είπε ο Γιοβάνοβιτς με αυστηρό ύφος σε μία από τις φορές που προσπάθησε να περάσει ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους και σωριάστηκε στο χορτάρι.

Μετά το τέλος του προγράμματος πάντως ο Σέρβος προπονητής πήγε προς το μέρος του Σαρδέλη, τον είχε τετ α τετ μαζί του σε πολύ ήρεμο ύφος, εξηγώντας του τι πρέπει να κάνει και γιατί πρέπει να λειτουργεί πιο απλά όταν έχει τη μπάλα προκειμένου να βοηθηθεί η ομάδα.

Μαστίγιο και καρότο δηλαδή.

Παρατηρήσεις υπό μορφήν τακτικής οδηγίας έγιναν και στον Αλεξανδρόπουλο. «Μην κολλάς στα στόπερ Σωτήρη», του είπε. «Μην κάνεις τη δουλειά τους. Πήγαινε στο χώρο σου, ξέρεις ποιος είναι. Για να πάρει τη μπάλα εκεί που πρέπει και να δημιουργήσει χώρο».

Ο Αλεξανδρόπουλος σήκωσε τον αντίχειρά του και αμέσως μετά έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε, με τον Γιοβάνοβιτς να του απονέμει τα εύσημα: «Μπράβο Σωτήρη, αυτό είναι».

Η στόχευση του διτέρματος ήταν, όπως προαναφέραμε, η ανάκτηση της μπάλας μετά από άμεσο πρέσινγκ και το γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον.

«Το σημαντικό είναι όταν χάνουμε την μπάλα, να μένουμε στο ίδιο σημείο και να πρεσάρουμε όλοι μαζί στο χώρο για να την κλέψουμε και να βγούμε άμεσα ξανά στην επίθεση» ήταν οι εντολές του Χρήστου Κόντη στη διάρκεια του διπλού στο μισό γήπεδο.

Με τα μαύρα αγωνίστηκαν οι: Χριστογεώργος (Λοντίγκιν), Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ηλιάδης, Παλάσιος, Κρυπαράκος, Σαρδέλης και Μακέντα.

Και με τα πράσινα οι: Ξενόπουλος (Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Πούγγουρας, Γκάνεα, Αλεξανδρόπουλος, Αγιούμπ, Καμπετσής, Φρόκου, Αϊτόρ και Ιωαννίδης.

Το αποτέλεσμα του διπλού ήταν 1-0 με ωραίο μονοκόμματο σουτ του Ηλιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέβλεψε όλα τα γκρουπ, ακόμη και το πρόγραμμα για τους τερματοφύλακες, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Τσέριν και Κώτσιρας.

Ποιο είναι το πλάνο του Γιοβάνοβιτς με Τσέριν και Αλεξανδρόπουλο!

Previous article

Πρόταση του Παναθηναϊκού σε Καλάθη που «αγγίζει» τα τρία εκατομμύρια ευρώ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.