0
Το βάρος στο build up έριξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς Pixual logo

Στόχευση στο… σπάσιμο του πρέσινγκ των αντιπάλων

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δούλεψε αρκετά στο απογευματινό πρόγραμμα το «σπάσιμο» του πρέσινγκ των αντιπάλων. Η μπάλα ξεκινούσε από τα στόπερ και έπρεπε οι παίκτες της κάθε ομάδας να βρουν τρόπο να ξεφύγουν από την πίεση και να ανοίξουν το παιχνίδι. Ο Σέρβος προπονητής έδινε συνεχώς εντολές, προκειμένου οι παίκτες του να παίρνουν σωστές θέσεις και την ίδια στιγμή να παίρνουν και τις σωστές αποφάσεις.

Μάλιστα ο προπονητής του τριφυλλιού έδινε συνεχώς εντολές στον νέο τερματοφύλακα, Γιούρι Λοντίγκιν. Ο ρόλος του του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο να σπάσει η πίεση των αντιπάλων και για τον λόγο αυτό του έδινε κατευθυντήριες αναφορικά με τις επιλογές που πρέπει να κάνει.

Φυσικά την ίδια στιγμή παρακινούσε τους παίκτες που πίεζαν να το κάνουν με την μεγαλύτερη δυνατή ένταση. Ο Σέρβος θέλει όλες οι ασκήσεις να γίνονται σαν να βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του σε συνθήκες αγώνα, καθώς μόνο έτσι θα μπορούν να το κάνουν πράξη και στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων.

Παράλληλα, οι οδηγίες που δόθηκαν αφορούσαν και τους αμυντικούς. Συγκεκριμένα, τους τόνιζε το  πώς πρέπει να κινούνται χωρίς τη μπάλα για να την πάρουν, δίχως να «κλειστούν» από τους αντιπάλους του και χωρίς βέβαια να γίνει ένα λάθος που μπορεί να στοιχίσει. Επιπρόσθετα, ο Σέρβος προπονητής διόρθωσε σε κάποιες φάσεις τους Αλεξανδρόπουλο – Ηλιάδη αναφορικά με τις θέσεις που είχαν στο γήπεδο.

Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες  – Στην αρχή κυκλοφορία με περιορισμούς και μετά διπλό

Στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης οι πράσινοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στην αρχή η άσκηση αφορούσε την κυκλοφορία της μπάλας, με περιορισμό δύο επαφών και στη συνέχεια έπαιξαν διπλό σε τρεις εστίες με τους τερματοφύλακες να αλλάζουν.

Η πρώτη ομάδα ήταν οι πορτοκαλοί οι οποίοι αποτελούταν από τους Βαγιαννίδη, Πούγγουρα, Σιδερά, Γκάνεα, Αλεξανδρόπουλο, Ηλιάδη, Τσέριν, Καμπετσή, Αϊτόρ, Ιωαννίδης(4-3-3).  Από την άλλη ήταν οι πράσινοι: Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Παλάσιος, Κουρμπέλης, Φρόκου, Σαρδέλης (Κρυπαράκος), Καρλίτος, Μακέντα (4-4-2).

Το highlight του διπλού ήταν το γκολ του Παλάσιος. Ο Χουάνκαρ έκανε φοβερή σέντρα και τον Παλάσιος να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ με γυριστό στην κίνηση.

Ο «Τούκου» πέτυχε και δεύτερο τέρμα στην αντεπίθεση ενώ ο Καρλίτος ήταν αυτός που σκόραρε το μοναδικό γκολ των πράσινων.

Δουλειά στα κόρνερ

Μετά το διπλό το πρόγραμμα είχε δουλειά στα κόρνερ. Ο Αϊτόρ ήταν ο εκτελεστής από τα δεξιά ενώ ο Τσέριν από τα αριστερά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στημένες φάσεις είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει το τριφύλλι να είναι ακόμα καλύτερο φέτος.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το σημερινό διπλό πρόγραμμα των πράσινων, ενώ την απογευματινή προπόνηση παρακολούθησαν τρία άτομα από τη Γερμανία και από το Μόναχο.

Pixual logo

«Επιστρέφει στον Ερυθρό Αστέρα ο Νέντοβιτς»!

Previous article

Ο ακριβός Μάγκνουσον έκανε φαβορί τον Ιγνάσι Μιγκέλ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.