0

Αποκτήθηκε λίγο πριν από το τέλος της regular season με σκοπό να δώσει λύσεις σε μια θέση στην οποία «πονούσε» ο Παναθηναϊκός. Ο Πέιτον Σίβα όμως δεν έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα του «τριφυλλιού», μένοντας σε χαμηλά επίπεδα.

Η ευπάθεια του Στέφαν Γιόβιτς σε τραυματισμούς δημιούργησαν μεγάλο κενό στην περιφέρεια για τον Παναθηναϊκό. Και ιδίως σε μια θέση στην οποία το «τριφύλλι»… πονάει εδώ και αρκετά χρόνια, αυτή του πλέι μέικερ. Οι «πράσινοι» είδαν ότι δεν μπορούσαν να βασιστούν στην παρουσία του Σέρβου πλέι μέικερ και έτσι στράφηκαν στην αγορά.

Η λύση που βρήκαν ήταν μια: ο Πέιτον Σίβα. Μια κίνηση που έμοιαζε να έχει λογική. Γνώστης της ευρωπαϊκή πραγματικότητας, πρωταθλητής στην Γερμανία με την Άλμπα Βερολίνου, παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια και «γεμάτες» σεζόν. Η επιλογή του 32χρονου γκαρντ είχε λογική από την πρώτη στιγμή.

Σκοπός της κίνησης ήταν η ομάδα του Γιώργου Βόβορα να καλύψει το μεγάλο κενό στη θέση του πλέι μέικερ, με έναν παίκτη που θα έδινε κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι, θα ηρεμούσε τους συμπαίκτες του τις κρίσιμες στιγμές και με τις πάσες του θα τους… έκανε χαρούμενους. Παράλληλα, θα είχε την αναγκαία άγνοια κινδύνου στην επίθεση, ώστε να μην φοβηθεί να πάρει την μπάλα σε κρίσιμες στιγμές.

Μέχρι στιγμή όμως και έχοντας περάσει ένα διάστημα της τάξης των 10 παιχνιδιών, ο Σίβα μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που περίμεναν άπαντες με την απόκτησή του. Δεν δείχνει ικανός να κάνει τη διαφορά και δεν λύνει το πρόβλημα που ήδη υπήρχε στο «πράσινο» ρόστερ.

Οι αριθμοί του είναι ενδεικτικοί της εικόνας του ως ώρας στη σεζόν. Στα 10 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ο Σίβα μετράει:

  • 2,6 πόντους
  • 2,4 ριμπάουντ
  • 3,1 ασίστ
  • 1,8 λάθη
  • 44,4% στα δίποντα (4΄9)
  • 18,7% στα τρίποντα (6/32)
  • 0% στις βολές (0/2 που έχει εκτελέσει)

Το Game 1 των τελικών ήταν ακόμα μια απόδειξη της παρουσίας του στα «πράσινα». Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Αμερικανός γκαρντ στα 17 λεπτά που έμεινε στο παρκέ είχε 5 πόντους (1/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη.

Σε κανένα σημείο δεν έγινε παράγοντας του αγώνα για την ομάδα του. Ουδέποτε έδωσε τον τόνο, ενώ και στην άμυνα αντιμετώπισε αρκετά θέματα στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ. Μια συνθήκη που δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Αν δει κάποιος τα παιχνίδια του ένα προς ένα, στα έξι από τα δέκα παιχνίδια που έχει δώσει στη χώρα μας δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Έχει μείνει στους 0 πόντους, ενώ στη σειρά με την Λάρισα, μια σειρά στην οποία ο Παναθηναϊκός «δοκιμάστηκε» για τα καλά και αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα, ο Σίβα σκόραρε συνολικά 10 πόντους σε 5 παιχνίδια (8 στο Game 1, 2 στο Game 4). Τα ποσοστά του ήταν ενδεικτικά της συνεισφοράς του (2/3 δίποντα, 2/13 τρίποντα σε 5 αγώνες).

Πριν από μερικούς μήνες ο Σίβα αποκτήθηκε ως ένας παίκτης που θα ήταν σε θέση να δώσει λύσεις σε μια θέση που είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Αντ’ αυτού όμως η παρουσία του είναι πολύ μακριά από αυτό που περίμεναν άπαντες. Με τις… χαμηλές του πτήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη…

Καταρρέει ο Νέντοβιτς; Καταρρέει κι ο Παναθηναϊκός

Previous article

«Αθλητικός και φοβερός δουλευταράς ο Γκάνεα – Ισάξιος του Χουάνκαρ στον Παναθηναϊκό»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.