0

Η εμφατική νίκη του Παναθηναϊκού στον δεύτερο τελικό επιβεβαίωσε δύο πράγματα.

Η απόδοση του Παναθηναϊκού ήταν πολλά σκαλιά υψηλότερη σε σχέση με τον πρώτο τελικό. Οι πράσινες έδειξαν τον καλό τους εαυτό και ταυτόχρονα εμφάνισαν τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, ακριβώς το αντίθετο δηλαδή σε σχέση με τον πρώτο τελικό. Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως και οι δύο ομάδες έχουν υψηλό ταβάνι στην καλή τους μέρα και οι τελικοί εξακολουθούν να έχουν 50-50 πιθανότητες για την τελική τους έκβαση.

Ο αγώνας στον Άγιο Θωμά, πάντως, έδειξε το πόσο πιο ισχυρός είναι ο Παναθηναϊκός εντός έδρας. Τα στατιστικά πολλές φορές παραπλανούν και ένα στοιχείο που το δείχνει αυτό έχει να κάνει με το σερβίς. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε 4 άσσους έναντι 2 του Παναθηναϊκού αλλά τα σερβίς των πρασίνων προβλημάτισαν πολύ την υποδοχή των ερυθρολεύκων ακόμα και αν δεν έδωσαν άσσους. Η Άγκοστ έδειξε αδυναμίες στην υποδοχή και για αυτό ο Παρίζι επιστράτευσε την Γενιτσαρίδη που έδωσε μεν βοήθειες αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η Σάλας σε αρκετές περιπτώσεις πήρε κρίσιμους και εντυπωσιακούς πόντους στην επίθεση αλλά παρέμεινε αδύναμος κρίκος στην υποδοχή. Έτσι, η Κονόμι ήταν η μοναδική σταθερά σε αυτό το κομμάτι κάτι που δεν ήταν αρκετό.

Η ομάδα του Γκάιτς εμφανίστηκε πολύ συγκεντρωμένη στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικό πως και οι δύο ακραίες, οι δύο κεντρικές αλλά και η διαγώνια είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Η Παπαφωτίου διάβασε σωστά το παιχνίδι και κατάφερε να αντιμετωπίσει το αντίπαλο μπλοκ εκμεταλλευόμενη όλες τις συμπαίκτριές της και βάζοντας τες στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε λιγότερο από την πάιπ, αντίθετα με τα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ η παρουσία της Κρος αλλά κυρίως της Χατζηευστρατιάδου ήταν κομβική. Η Ελληνίδα κεντρικός του τριφυλλιού ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, πίεσε από το μπλοκ και γενικότερα ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Μπράνκο Γκάιτς.

Η συνεισφορά της Γκρόθες και της Ρόγκα στην υποδοχή αλλά και η πολύπλευρη παρουσία της Χαντάβα συμπλήρωσαν το παζλ. Από τη μία η Γκρόθες κράτησε σταθερή την υποδοχή και έδειξε συνέπεια και υπομονή στην επίθεση ενώ η Χαντάβα έκανε πολύ από τη «βρώμικη» δουλειά στην άμυνα και όταν έπρεπε να βρει κρίσιμους πόντους ο Παναθηναϊκός δήλωσε παρούσα.

Ο Παρίζι δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ποτέ το… ανακάτεμα της τράπουλας από τον Σέρβο αντίπαλό του καθώς ο Γκάιτς εκμεταλλεύτηκε παίκτριες από τον πάγκο για συγκεκριμένες δουλειές όπως το μπλοκ της Μεταξά και το σερβίς της Κωνσταντέλλου. Ο Παρίζι, από την άλλη, βρήκε εν μέρει βοήθειες από τη Γενιτσαρίδη αλλά δεν κατάφερε να φρεσκάρει το κέντρο του με την Κελεσίδη καθώς ο Παναθηναϊκός υπερείχε εμφανώς στη μάχη των κεντρικών.

Το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έχουν τις δύο κορυφαίες Ελληνίδες πασαδόρους των τελευταίων χρόνων είναι ικανό να δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους τελικούς. Στο Μαρούσι είδαμε πόσο μεγάλη επιρροή έχει η Παπαφωτίου στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και πόσο καλύτερη μπορεί να κάνει την ομάδα της. Επιπλέον, τόσο η Παπαφωτίου όσο και η Γκρόθες έχουν την ικανότητα να σερβίρουν αποτελεσματικά στην μπροστά ζώνη κάτι που ζήτησε επανειλημμένα ο κόουτς της ομάδας χαλώντας της υποδοχή του Ολυμπιακού.

Ο τρίτος αγώνας αποτελεί ερωτηματικό. Οι δύο ομάδες έδειξαν ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο και στους πιο κρίσιμους αγώνες της σεζόν η νευρικότητα και το άγχος προκαλούν σκαμπανεβάσματα και στις δύο πλευρές. Εάν ωστόσο οι πράσινες καταφέρουν να κάνουν μπρέικ στο Ρέντη είναι δύσκολο να ηττηθούν στην έδρας τους. Το πλεονέκτημα έδρας, όμως, παραμένει στον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει υπέρβαση στο επόμενο παιχνίδι.

Φεύγει ή μένει ο Γκατσίνοβιτς;

Previous article

Η «μεταγραφή» που αλλάζει τον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.