0

Ο δεύτερος ημιτελικός του Παναθηναϊκού με την Λαμία μετά το 1-0 της Λεωφόρου.

Ό,τι έγινε, έγινε την Μεγάλη Τετάρτη, πλέον δεν έχει καμία σημασία για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα πρέπει να διαχειριστεί τον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στην Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» σαν να μην υπάρχει αυτό το πολύ «φτωχό» 1-0 της Λεωφόρου με βάση την εικόνα, τις ευκαιρίες και την καθολική ανωτερότητά του. Από την στιγμή που η απόσταση ποιότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι χαοτική, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πάρει την πρόκριση, θα κάνει το αυτονόητο, αρκεί να έχει την σωστή νοοτροπία πάνω στο χορτάρι, όπως ακριβώς παρουσιάστηκε δηλαδή και στην αναμέτρηση του «Απόστολος Νικολαϊδης».

Δεν υπάρχει το 1-0, δεν υπάρχει το πρώτο ματς, το μόνο που υπάρχει είναι η αντιμετώπιση του παιχνιδιού σαν να πρόκειται για ματς των playoffs, όπου το «τρίποντο» είναι μονόδρομος για τους «πράσινους».

Το να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός σε έναν τελικό μετά το 2014, το να διεκδικήσει ένα τρόπαιο μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, να ζήσει ένα βράδυ επιστροφής στη κανονικότητα του μεγέθους και του dna του, δίνοντας στον κόσμο του κάτι «δυνατό» να περιμένει, αποτελεί πολύ μεγάλη υπόθεση για ολόκληρο τον οργανισμό. Το να τερματίσει τρίτος ή τέταρτος ο Παναθηναϊκός αποτελεί αυτοσκοπό στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κανείς δεν θα νιώσει κάποια ιδιαίτερη χαρά αλλά μια βαθιά ανακούφιση, καθώς η εικόνα της ομάδας δεν ήταν και δεν είναι για να βρίσκεται ακόμη στον… αέρα η επιστροφή της στην Ευρώπη μετά το 2017.

δδχ

Η διεκδίκηση και η κατάκτηση, όμως, ενός τίτλου είναι… άλλο πράγμα, αλλάζει χρονιές, συνθήκες, ένα ολόκληρο κλίμα και ας είναι αυτό του Κυπέλλου και όχι του πρωταθλήματος. Εδώ που τα λέμε, μετά τα όσα έχει βιώσει ο σύλλογος από το 2010 κι έπειτα, δεν είναι και λίγο πράγμα. Μόνο χορτασμένος δεν είναι ο Παναθηναϊκός.

Ίσα-ίσα που το ακριβώς αντίθετο ισχύει. «Πείνα» και «λύσσα» για στιγμές αντάξιες της ιστορίας της ομάδας επικρατεί στο «στρατόπεδο» των οπαδών του «τριφυλλιού». Την ίδια διάθεση, λοιπόν, θα πρέπει να εμφανίσουν πάνω στο χορτάρι και οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς, όπου στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν περάσει στο λαιμό τους, ούτε ένα μετάλλιο νικητή.

Απλά ένα γκολ

Ξέχωρα από το επίπεδο της πνευματικής προετοιμασίας και όσον αφορά το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός έχει αύριο το απόγευμα την εξής μία, απλή αποστολή κόντρα στη Λαμία. Ίσως ακούγεται απλοϊκό αλλά μερικές φορές στη ζωή και το ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. «Γκολ κι έφυγε για τελικό». Ένα γκολ ψάχνει το «τριφύλλι».

Από την στιγμή που η ΕΠΟ έμεινε πίσω-και- στον κανονισμό του εκτός έδρας τέρματος, αν οι «πράσινοι» σκοράρουν, θα πρέπει για να αποκλειστούν να δεχθούν τρία τέρματα, από ένα συγκρότημα το οποίο έχει σκοράρει 22 γκολ σε 30 ματς πρωταθλήματος και βλέπει το αντίπαλο πλεκτό με το… κυάλι.

Ευκαιρίες θα υπάρξουν, είτε γιατί πλέον ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο να διασπά αυτές τις άμυνες είτε γιατί η Λαμία κάποια στιγμή θα ανεβάσει τις γραμμές της, θα πάρει τα ρίσκα της για να βρει ένα γκολ. Συγκέντρωση, καθαρό μυαλό και μία ποιοτική εκτέλεση. Αυτά είναι στοιχεία που αρκούν-υπό φυσιολογικές συνθήκες- στους «πράσινους» το απόγευμα της Τετάρτης.

Γκάιτς: «Αισιόδοξος για τους τελικούς – Πρόκληση να προπονείς τον ΠΑΟ»

Previous article

Εκείνοι ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο, εμείς το απολαμβάνουμε

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.