0

Ένα γκολ πιστοποίησης δουλειάς του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός με ποδοσφαιρική μαγκιά, ανωτερότητα ανά διαστήματα και κυνισμό στο τελευταίο εικοσάλεπτο νίκησε τον ΠΑΟΚ, έκανε ένα σημαντικό βήμα για την Ευρώπη και στο σημερινό σημείωμα με την βοήθεια του Wyscout θα επιχειρήσουμε να «φωτίσουμε» μερικά από τα επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού. Εξάλλου για την γενική εικόνα του αγώνα τα είπαμε, για το 50% των γκολ με συμμετοχή Παλάσιος και Αιτόρ επίσης, όπως και για την επιτυχημένη αποστολή του Σάρλια στο 5-4-1 του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ένα κλασσικό γκολ του φετινού Παναθηναϊκού

Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχει πλέον τον χαρακτήρα του «κλασσικού». Του σήματος κατατεθέν της φετινής ομάδας, της δουλειάς του προπονητή, του αγωνιστικού μοντέλου που θέλει μεταξύ άλλων να υπηρετεί το «τριφύλλι» με τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο. Από τις αρχές της χρονιάς είχε φανεί η μεταμόρφωση των «πρασίνων» στο επιθετικό τρανζίσιον. Σε νοοτροπία, κινήσεις και αποτελεσματικότητα. Μέσα στη σεζόν ο Παναθηναϊκός σκόραρε αρκετά γκολ εκμεταλλευόμενος τις εξαιρετικές άμεσες μεταβάσεις και το ίδιο έκανε και στο ματς της Κυριακής, όταν η στιγμιαία ανισορροπία του «δικεφάλου του βορρά» του επέτρεψε να το κάνει.

Ο Ζαμπά είναι εκτός θέσης και η στιγμή που ξεκλειδώνει τις εξαιρετικές προϋποθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο είναι η πάσα με το κεφάλι του Μπαρτ Σένκεφελντ στον Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Ολλανδός στόπερ παρότι η τροχιά της μπάλας δεν είναι και η πιο εύκολη και έχει και την πίεση του Άκπομ, βάζει έτσι το σώμα του, ώστε να παίξει γρήγορα με την μία στον Αργεντινό εξτρέμ που έχει τον Βιερίνια σε 1vs1 από δεξιά.

sddd

Άμεσα ο Παναθηναϊκός δημιουργεί την επικίνδυνη κατάσταση, με τον Γκατσίνοβιτς, τον Ιωαννίδη και τον Αϊτόρ να πατούν στην αντίπαλη περιοχή και την κίνηση του Κώτσιρα από δεξιά να μην επιτρέπει στον Βιερίνια να «βγει» και να κλείσει το οπτικό πεδίο στον Παλάσιος. Κάτι που θα έπρεπε να κάνει ο Κούρτιτς, με τον Σλοβένο να έχει παθητική συμπεριφορά και να επιτρέπει επί της ουσίας την εύκολα σέντρα στον Ελ Τούκου.

dddaz

H σέντρα του 30χρονου μεσοεπιθετικού είναι ιδανική. Ανάμεσα στον πορτιέρε και την τελευταία γραμμή της άμυνας. Ο Αϊτόρ κάνει αυτό που πρέπει να κάνει κάθε ακραίος εξτρέμ σε αυτή την φάση. «Κλείνει» προς τα μέσα, πηγαίνει στην μπάλα με ορμή και αυτοπεποίθηση και προλαβαίνοντας τον Σάστρε ανοίγει το σκορ.

dsdd

Aπό φάση άμυνας στα όρια του αμυντικού τρίτου, ο Παναθηναϊκός μέσα σε 10” και πέντε επαφές τριών παικτών με την μπάλα, κατάφερε να σκοράρει και να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά φέτος πως όταν βρίσκει χώρους είναι ικανός να «σκοτώσει» τον αντίπαλο με τις εξαιρετικές του μεταβάσεις.

Τον «ξαναπλήγωσε» από στατική φάση

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει ξανά γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ από στατική φάση. Στη Τούμπα μετά από κομπίνα άνοιξε το σκορ με τον Σεμπάστιαν Παλάσιος που βρήκε «καθαρή» εκτέλεση μέσα από την περιοχή ενώ στο παιχνίδι της Λεωφόρου ήρθε το δεύτερο «χτύπημα» από τους «πράσινους» με το γκολ του Χουάνκαρ έπειτα από το κόρνερ του Αϊτόρ και την απομάκρυνση του Κούρτιτς.

Πάντα στη προετοιμασία των στημένων φάσεων η προετοιμασία μίας ομάδας δεν αφορά μοναχά το πως θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, ποιες κινήσεις θα δημιουργήσουν χώρο και λάθος του αντιπάλου. Σημαντικό κομμάτι είναι και η δεύτερη μπάλα. Το «ριμπάουντ». Και οι «πράσινοι» όπως φαίνεται ξεκάθαρα και πριν την εκτέλεση του κόρνερ, είχαν ποντάρει αρκετά με τρεις ποδοσφαιριστές στα όρια της περιοχής, ώστε να εκμεταλλευθούν ένα διώξιμο. Χουάνκαρ, Γκατσίνοβιτς και Ρούμπεν. Η μπάλα πήρε την τέλεια τροχιά, ο Χουάνκαρ έπιασε το ιδανικό σουτ πάνω στην κίνηση αλλά αν δεν υπήρχε η επιλογή να βρίσκεται σε αυτό το σημείο του αγωνιστικού χώρου, δεν θα είχε εκμεταλλευθεί ποτέ τούτη την συνθήκη που δημιουργήθηκε και έγινε ακόμη πιο καλή, μετά την ελαφρώς καθυστερημένη κίνηση του Ζίβκοβιτς προς την μπάλα.

Juankar

Aρκετές πιθανότητες να προλάβει το κρίσιμο φινάλε της σεζόν

Previous article

Ο απροσπέλαστος Κώτσιρας!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.