0

Το τελευταίο break για ματς των εθνικών ομάδων δίνει στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να δουλέψει για την τελική αντεπίθεση και την επίτευξη των δύο μεγάλων στόχων του: την κατάκτηση του Κυπέλλου και την επιστροφή -μετά απο 5 χρόνια- στην Ευρώπη.

Το τελευταίο διεθνές break της σεζόν για τις Εθνικές Ομάδες προσφέρει στον Παναθηναϊκό δύο πράγματα. Πρώτον την ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να ανακτήσει δυνάμεις μετά από δύο δύσκολες εβδομάδες γεμάτες από ιώσεις και τραυματισμούς και δεύτερον να δουλέψει με μεγαλύτερη ηρεμία (και με το 90% του ρόστερ στο Κορωπί) για την τελική αντεπίθεση στο φίνις της χρονιάς και την επίτευξη των δύο μεγάλων στόχων του (κατάκτηση Κυπέλλου, επιστροφή στην Ευρώπη έπειτα από μία στείρα πενταετία).

Πολύ πριν επιχειρήσει να φτάσει στον τελικό της 21ης Μαΐου (εφόσον βεβαίως προσπεράσει το εμπόδιο της Λαμίας), ο Παναθηναϊκός οφείλει να βγει νικητής απ’ την πρώτη μάχη, διασφαλίζοντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο πρώτα απ’ όλα απ’ το δρόμο του πρωταθλήματος με την κατάκτηση μίνιμουμ της 4ης θέσης μέσα απ’ τα playoffs.

Σαφώς και το “τριφύλλι” θα έχει και δεύτερη ευκαιρία μέσω του Κυπέλλου, όμως αν δεν φτάσει έως τις 15 Μαΐου (στο φινάλε των αγώνων κατάταξης) σε θέση τετράδας, η πίεση στον τελικό (όπου είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να αποτελέσει τον έναν εκ των δύο φιναλίστ) θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Διότι εκτός από το τρόπαιο θα κληθεί να παίξει κορώνα-γράμματα σε ένα ματς, την επιτυχία ή την (απόλυτη) αποτυχία της σεζόν και την ευρωπαϊκή επάνοδό του.

Μέχρι να προστεθεί στην όλη εξίσωση και το πακέτο των ημιτελικών του Κυπέλλου με τη Λαμία, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μία σειρά τριών πολύ κρίσιμων παιχνιδιών ως το τέλος του α’ γύρου των playoffs, που θα καταδείξουν σε μεγάλο βαθμό την -βαθμολογική- πορεία του στους αγώνες κατάταξης.

Αυτό με τον ΠΑΟΚ ίσως το πιο σημαντικό

Πρώτος, και ίσως πιο σημαντικός όλων, ο αγώνας που ακολουθεί μετά τη διακοπή με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή 3 Απριλίου, στο (γεμάτο και με δυνατότητα πληρότητα 100% πλέον) “Απόστολος Νικολαΐδης”, τέσσερις μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τη Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Conference League. Κι έπειτα από δύο ισοπαλίες στην εκκίνηση των playoffs (η αξία των οποίων θα φανεί στη συνέχεια) ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει την πρώτη νίκη του στη σειρά, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον φέρει στην τετράδα.

Η ΑΕΚ (που βρίσκεται στο +3) θα παίξει την ίδια μέρα στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό και ο Άρης (που είναι στο +2 από τους “πράσινους”) θα φιλοξενήσει στο “Βικελίδης” τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μπορεί να μοιάζει με τον αδύναμο κρίκο των playoffs, όμως στα δύο πρώτα ματς με ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό έδειξε τα… δόντια του, ενώ φέτος μετράει “2 στα 2” κόντρα στους “κιτρινόμαυρους”.

Ακολουθεί η έξοδος του Παναθηναϊκού στους “Ζωσιμάδες” στις 10 Απριλίου, σε μία έδρα όπου οι “πράσινοι” έχουν… δεινοπαθήσει τα τελευταία χρόνια (έχουν 6 στις 6 ήττες τα τελευταία χρόνια με γηπεδούχους τους Γιαννιώτες και γενικά έχουν να νικήσουν από το 2017), αλλά τούτη τη φορά πρέπει να βρουν τον τρόπο για να περάσουν με νίκη, εφόσον θέλουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές θέσεις. Το ίδιο βράδυ της 10ης Απριλίου, η ΑΕΚ κι ο Άρης θα κονταροχτυπηθούν στο ΟΑΚΑ κι ένας εκ των δύο (ή και οι δύο) θα χάσουν βαθμούς. Κι ο Παναθηναϊκός οφείλει να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη συγκυρία.

Στο χέρι του να βρεθεί σε θέση ισχύος

Στο φινάλε του α’ γύρου των playoffs (17 Απριλίου) οι “πράσινοι” θα φιλοξενήσουν τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, την ώρα που ο Άρης θα έχει το δικό του clasico της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ (με γηπεδούχους του “κιτρινόμαυρους”) και η ΑΕΚ θα δοκιμάζεται στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ.

Τρεις αγωνιστικές που θα ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα απ’ την 3η έως την 5η θέση της βαθμολογίας και μπορούν να φέρουν τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος, εφόσον δείξει την ίδια συγκέντρωση που κατέθεσε την περασμένη Κυριακή (20/3) στο “Βικελίδης”. Διότι αυτό ήταν το στοιχείο που έκανε (πάνω απ’ όλα) τη “διαφορά” για τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό στο συγκεκριμένο ματς.

Μαχητικό πνεύμα είχε επιδείξει και σε άλλα ματς φέτος, τόσο υψηλό βαθμό συγκέντρωσης έδειξε για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδο, ειδικά σε αγώνα με χαρακτήρα “do or die”.

Για πότε πηγαίνουν οι ημιτελικοί με τη Λαμία

Μετά το τέλος του α’ γύρου, ακριβώς πάνω στο Πάσχα, θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου. Εκκρεμεί βεβαίως η συνεννόηση ανάμεσα σε Super League και ΕΠΟ για τον τελικό καταρτισμό του προγράμματος, αφού τα πάντα επηρεάζονται απ’ το αν θα συνεχίσει ο ΠΑΟΚ στο Conference League και μετά την Μαρσέιγ, όμως σε πρώτη φάση όλα δείχνουν πως τα δύο ματς της ημιτελικής σειρά θα διεξαχθούν τη Μεγάλη Τετάρτη (20/4) και την Τετάρτη του Πάσχα (27/4), λίγες μέρες πριν απ’ την έναρξη του β’ γύρου των playoffs.

Από τη μεθεπόμενη Κυριακή (3/4) και τον αγώνα μέχρι (και) τον τελικό της 21ης Μαΐου -υπό την προϋπόθεση πάντα πως θα περάσει τη Λαμία- ο Παναθηναϊκός θα δώσει συνολικά 10+1 αγώνες σε 48 μέρες. Με απλά λόγια σχεδόν ένα παιχνίδι ανά τέσσερις μέρες, με το Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή να μπαίνει πιο έντονα από κάθε άλλη περίοδο της σεζόν στην καθημερινότητά του.

Και είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Γιοβάνοβιτς θα χρειαστεί να “ανοίξει” κι άλλο το rotation -όπως ήδη άρχισε να κάνει (λόγω προβλημάτων) στα δύο πρώτα παιχνίδια των playoffs- προκειμένου να “βγει” το “πράσινο” πρόγραμμα…

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού έως το φινάλε της σεζόν:

  • 3 Απριλίου: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (3η αγωνιστική Playoffs)
  • 10 Απριλίου: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (4η αγωνιστική Playoffs)
  • 17 Απριλίου: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (5η αγωνιστική Playoffs)
  • 20 Απριλίου: Παναθηναϊκός – Λαμία* (1ος ημιτελικός Κυπέλλου)
  • 27 Απριλίου: Λαμία – Παναθηναϊκός (2ος ημιτελικός Κυπέλλου)
  • 1 Μαΐου: Παναθηναϊκός – Άρης (6η αγωνιστική Playoffs)
  • 4 Μαΐου: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (7η αγωνιστική Playoffs)
  • 8 Μαΐου: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (8η αγωνιστική Playoffs)
  • 11 Μαΐου: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (9η αγωνιστική Playoffs)
  • 15 Μαΐου: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (10η αγωνιστική Playoffs)
  • 21 Μαΐου: Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας (** Εφόσον προκριθεί)

* Αναμένεται η σχετική συνεννόηση της Λίγκας με την ΕΠΟ

Διαφθορά, κλοπές, δωροδοκίες και απαγωγές: Οι 4 βασικοί πυλώνες της παράνομης περιουσίας του Αμπράμοβιτς

Previous article

Πρώτος στόχος ένας επιθετικός το καλοκαίρι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.