0

Ένα παιχνίδι που δεν είναι σαν όλα τα άλλα…

Τα τρία στο πρωτάθλημα πέρασαν και πάνε. Ο Παναθηναϊκός που τα έβαλε μπαίνει πέμπτος στη μάχη των πλέι-οφ και η ΑΕΚ που τα έφυγε μπαίνει τρίτη και με τέσσερεις βαθμούς διαφορά από τους πράσινους. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Άρης. Κατά συνέπεια η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει περιθώρια την Κυριακή για άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Αν χάσει ας μην το συζητάμε καλύτερα. Μένει πίσω από την ΑΕΚ εφτά ολόκληρους βαθμούς και βλέπει την προοπτική της εξόδου στην Ευρώπη να ξεθωριάζει.

Εδώ και εβδομάδες γράφεται και λέγεται πόσο καλή ομάδα έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός και πόσο προβληματική αγωνιστικά εξακολουθεί να είναι η ΑΕΚ. Μπορεί να είναι κι έτσι τα πράγματα. Ένας λόγος παραπάνω για να πάρουν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς αυτό που θέλουν την Κυριακή.

Για να είμαστε ειλικρινείς ούτε η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα για αυτούς ενώ για τους παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου μπορεί και να είναι. Σε τέτοια ματς ντέρμπι που δεν είναι απλά για το γόητρο αλλά έχουν σοβαρά διακυβεύματα έχει σχετική σημασία η εντύπωση που υπάρχει για τη δυναμικότητα και τη φόρμα των ομάδων. Μόνο το τι θα δείξουν οι αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο μετράει.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να πάρει ένα ντέρμπι που κρίνει πράγματα. Ένα παιχνίδι που δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Εδώ θα μετρήσει αν η ομάδα του τριφυλλιού εκτός από καλή που λέμε πως έχει γίνει, μπορεί και να καθαρίσει ένα παιχνίδι κρίσιμο. Μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει στο πρωτάθλημα αλλά να που έφτασε η ώρα να το κάνει. Να μετουσιώσει την εντύπωση για την καλή ομάδα που έχει δημιουργήσει σε μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Κάπου εκεί είναι που ξεχωρίσουν οι γενικά καλές από τις μεγάλες ομάδες. Επιπλέον, εκεί είναι που ξεχωρίζουν και οι παίκτες. Χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, παίκτες όπως ο Παλάσιος έχουν τώρα την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι μπορούν να καθαρίσουν και μεγάλα παιχνίδια για λογαριασμό της ομάδας τους.

Τώρα είναι η ώρα που καλούνται οι παίκτες του Παναθηναϊκού να αποδείξουν πως έχουν αλλάξει επίπεδο. Το πώς θα παρατάξει την ομάδα του ο Σέρβος προπονητής μικρή σημασία έχει μπροστά στον στόχο. Η μάχη των πλέι-οφ δεν προσφέρεται για την δημιουργία εντυπώσεων.

Αυτές δημιουργήθηκαν αλλά το ταμπλό γράφει πως η ΑΕΚ μπαίνει με τέσσερεις βαθμούς διαφορά από τον γηπεδούχο που μαζεύει επαίνους αλλά στο… μάζεμα βαθμών υστερεί. Τώρα οφείλει να αλλάξει επίπεδο. Αν δεν το καταφέρει τότε θα πρέπει να ξεχάσει την ΑΕΚ και να ασχοληθεί με τον Αρη που και αυτός έχει βαθμολογικό πλεονέκτημα…

 

Μεταγραφικά: 3+1 πρώην …γνώριμοι για τον Παναθηναϊκό – Θα κινηθούν οι πράσινοι;;;

Previous article

Παπαφωτίου: «Ανταμοιβή για εμάς και για τους ανθρώπους του συλλόγου ο τελικός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.