0

Το «τριφύλλι» με τους Αϊτόρ, Παλάσιος να κάνουν όργια διέλυσε 3-0 από το ημίωρο την Ένωση. Από ένα γκολ οι δύο εξτρέμ κι ένα ακόμα ο Ιωαννίδης, για τους «πράσινους» που κλείδωσαν την είσοδο στα πλέι οφ.

Σε μισή ώρα ο Παναθηναϊκός έστησε ένα απίθανο πάρτι στη Λεωφόρο με καλεσμένη την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός που καιγόταν για τη νίκη, ώστε να κλειδώσει την είσοδο στην εξάδα, στο 29′ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0! Κι αυτό ήταν το τελικό σκορ σε ένα ντέρμπι με πολλές ευκαιρίες, εξαιρετικό ρυθμό και τρία δοκάρια. Δύο για την Ένωση κι ένα για τους θριαμβευτές.

Για να φτάσει το «τριφύλλι» στον θρίαμβο, έκαναν όργια οι Αϊτόρ, Παλάσιος. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ με πέναλτι κι έδωσε μία εξαιρετική ασίστ, ο Αργεντινός έβαλε γκολάρα για το 2-0 και ο Ιωαννίδης το κερασάκι στο τελικό 3-0.

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Διούδη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάντσες και αριστερό ο Χουάνκαρ. Στόπερ αγωνίστηκαν οι Βέλεθ, Σένκεφελντ και στα χαφ οι Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Γκατσίνοβιτς. Αριστερά ήταν ο Αϊτόρ, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Η ΑΕΚ είχε τον Τσιντώτα στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Ρότα κι αριστερό ο Χατζισαφί. Στόπερ οι Βράνιες, Τζαβέλλας και στα χαφ οι Σιμόες, Σάκχοφ. Δεξιά έπαιξε ο Γκαρσία, αριστερά ο Τσούμπερ και ο Άμραμπατ ήταν πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Πέναλτι ο Αϊτόρ, γκολάρα ο Παλάσιος και 2-0!

Το ντέρμπι ξεκίνησε με ένταση και για τις δύο ομάδες. Στο 5’ κεφαλιά του Βράνιες έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην πρώτη του καλή επίθεση, ο Παναθηναϊκός πήρε πέναλτι μέσω VAR. Ο Αλεξανδρόπουλος αριστερά εντός περιοχής επιχείρησε γύρισμα και η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο νεαρός άσος, όμως, βρέθηκε στο έδαφος την ώρα που γύρισε τη μπάλα από το τάκλιν του Ρότα. Ο Πορτογάλος Κορέια κάλεσε στο VAR τον Νόμπρε, που έδειξε πέναλτι. Ο Αϊτόρ στο 16’ ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο κέντρο, έπεσε δεξιά ο Τσιντώτας κι έγινε το 1-0.

Πριν προλάβει να συνέλθει η ΑΕΚ, στο 18’ έγινε το 2-0 και η Λεωφόρος πήρε φωτιά. Ο Σάντσες έκοψε τον Τσούμπερ και πάσαρε στον Παλάσιος. Αυτός λίγο κάτω από το κέντρο «τσίμπησε» τη μπάλα κι απέφυγε τον Τζαβέλλα, ξεχύθηκε στην επίθεση και δεξιά εντός μεγάλης περιοχής έκανε το δεξί σουτ, η μπάλα βρήκε και λίγο στον Βράνιες που επιχείρησε τάκλιν και κατέληξε στα δίχτυα!

Δύο δοκάρια η ΑΕΚ

Όλα τα είχε η ΑΕΚ, στάθηκε και άτυχη. Αφού στο 22’ κεφαλιά του Σένκεφελντ μπλόκαρε ο Τσιντώτας, η Ένωση είχε δύο δοκάρια σε ένα λεπτό! Στο 25’ λάθος του Παλάσιος, αριστερό σουτ του Καρίμ κόντραρε στον Βέλεθ κι έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι.

Το κόρνερ εκτέλεσε ο Άμραμπατ, μόνος του ο Τσούμπερ στο ύψος του πέναλτι έπιασε μονοκόμματο σουτ κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι!

Πάρτι με Ιωαννίδη!

Κι αφού δεν έγινε το 2-1, σημειώθηκε το 3-0! Στο 29’ ο εκπληκτικός Αϊτό έβγαλε από αριστερά εξαιρετική σέντρα, στην καρδιά της άμυνας ο Ιωαννίδης, βρήκε θαυμάσια τη μπάλα με το δεξί και την έστειλε στην αριστερή γωνία για το 3-0!!!

Στο 31’ κεφαλιά του Σάκχοφ, έπειτα από φάουλ του Άμραμπατ, πέρασε λίγο άουτ.

Άγγιξε το 4-0!

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο μεγάλες φάσεις για τον Παναθηναϊκό! Στο 39’ απευθείας εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Αϊτόρ με το αριστερό, η μπάλα βρήκε το πρώτο (αριστερό) δοκάρι του Τσιντώτα!

Στο 44’ ο Αλεξανδρόπουλος εντός περιοχής έδωσε στον Ιωαννίδη κι αυτός από τα πέντε μέτρα με μυτάκι σημάδεψε τον Τσιντώτα!

Μεγάλες ευκαιρίες και οι δύο ομάδες

Ο Γιαννίκης απέσυρε Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ και Χατζισαφί κι έριξε στη μάχη Αραούχο, Μάνταλο και Μοχαμαντί. Η ΑΕΚ με Αραούχο είχε δύο καλές στιγμές να μειώσει. Στο 48’ ο Αργεντινός σούταρε εκτός περιοχής και ο Διούδης απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.

Στο 55’ εκτέλεσε ο Αραούχο, η μπάλα κόντραρε στον Σένκεφελντ κι έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να φτάσει κοντά σε ένα ακόμα γκολ. Στο 60’ φάουλ του Αϊτόρ, κεφαλιά του Σένκεφελντ απέκρουσε προσωρινά ο Τσιντώτας, ο Σένκεφελντ από κοντά πλάσαρε στον πεσμένο Τσιντώτα και ο Παλάσιος έκανε νέο σουτ που κόντραρε!

Στο 61’ ο Αϊτόρ έδωσε στον Παλάσιος, αυτός στον Ιωαννίδη, ο οποίος πέρασε τον Τσιντώτα, αλλά έκανε αδύναμο πλασέ και στη γραμμή πρόλαβε ο Ρότα!

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε και ο Παναθηναϊκός απλά διαχειριζόταν το σκορ. Στο 80′, παράλληλα, ο Διούδης δεν είχε πρόβλημα στην κεφαλιά του Τζαβέλλα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (76′ Βιτάλ), Γκατσίνοβιτς (66’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (86′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76′ Καρλίτος).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (46’ Μοχαμαντί), Σιμόες (74’ Λε Ταλέκ), Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46’ Αραούχο), Τσούμπερ (46’ Μάνταλος).

 

 

Μια νίκη που λέει πάρα πολλά!

Previous article

Έτσι διέλυσε την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός! (video)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.