0

Δεν είναι ακραίο σενάριο…

Μετά τη συνέντευξη Τύπου του Κώστα Μπακογιάννη για τον γήπεδο, με τις συμβάσεις για τον Βοτανικό να δημοσιοποιούνται, δημιουργήθηκαν όπως είναι λογικ;o κι άλλα ερωτήματα. Η ουσία είναι όμως πως το ένα και πιο κρίσιμο ερώτημα απ΄ όλα δεν απαντήθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το περιεχόμενο των συμβάσεων πάνω κάτω το γνωρίζαμε από πριν, ωστόσο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διευκρινιστούν και έχουν να κάνουν κυρίως με τα οικονομικά δεδομένα.

Στο σύνολό της η Διπλή Ανάπλαση σε ένα υγιές Παναθηναϊκό περιβάλλον και σε ένα πλαίσιο λογικής είναι αρκετά καλή για όλο τον σύλλογο. Βέβαια οι λέξεις «υγείας» και «λογική» είναι άγνωστες στον οργανισμό του Παναθηναϊκού εδώ και πολλά χρόνια, οπότε τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Ωστόσο εδώ που έχουμε φτάσει κάποια άλλη ρεαλιστική λύση για το γηπεδικό δεν υπάρχει. Εξάλλου δεν υπήρξε άλλη ρεαλιστική λύση ούτε τις εποχές που ο Παναθηναϊκός είχε ισχυρές διοικήσεις σε ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνη, ειδικά τώρα που η κατάσταση είναι τραγική σε όλα τα επίπεδα με εξαίρεση τον Α.Ο.

Επειδή, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός νοσεί και η ΠΑΕ διοικείται από τον άνθρωπο που έριξε την μεγαλύτερη ελληνική ομάδα στη Β΄ Εθνική και έχει αφήσει εκτός Ευρώπης για μία 5ετία την μοναδική ελληνική ομάδα που έχει πάει σε τελικό και δύο ημιτελικά Πρωταθλητριών και Champions League, θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις και μάλιστα να συμπεριληφθούν στις συμβάσεις προκειμένου να μην τρέμουμε για το πως θα ξυπνήσει την επόμενη ημέρα ο ιδιοκτήτης…

Τι θα γίνει αν ο Αλαφούζος τα τινάξει όλα στον αέρα;

Στη συνέντευξη Τύπου του Μπακογιάννη έγινε στον δήμαρχο η πιο σημαντική ερώτηση. Ο Μπακογιάννης ρωτήθηκε για το «ακραίο σενάριο» που η ΠΑΕ αποφασίσει να φύγει από τον Βοτανικό κάποια στιγμή διότι θα κρίνει ότι δεν την συμφέρει ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Πρώτα απ΄ όλα με αυτή τη διοίκηση που έχει η ΠΑΕ δεν είναι καθόλου ακραίο σενάριο. Κανένα σενάριο δεν είναι ακραίο και το έχει αποδείξει. Οπότε το θεωρούμε ως ένα πιθανό σενάριο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε πως δεν πιστεύει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο και αν γίνει το… διαπραγματευόμαστε τότε. Προφανώς σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό, που θα διοικείται από Παναθηναϊκούς αυτό δεν θα ήταν καν ως σενάριο οπότε είναι λογικό ο Μπακογιάννης και ο κάθε Μπακογιάννης να μην έχει απάντηση και ούτε να μπορεί να προβλεφθεί σε κάποια σύμβαση.

Εδώ, λοιπόν, ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να δεσμευθεί εγγράφως πως από τη στιγμή που συμφωνεί με το γήπεδο στο Βοτανικό ο Παναθηναϊκός όσο είναι εκείνος στη διοίκηση δεν θα παίξει σε άλλο γήπεδο και θα καλύπτει τις υποχρεώσεις προς τον Ερασιτέχνη.

Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ΕΠΙΣΗΜΑ η ΠΑΕ

Το «κλειδί» για τα έσοδα που θα έχει η ΠΑΕ είναι οι σουίτες και η ονοματοδοσία του γηπέδου και πόσα είναι τα χρήματα που υπολογίζει ότι θα βγάλει τον χρόνο από αυτά. Τα εισιτήρια και τα διαρκείας μπορεί ο καθένας να τα υπολογίσει και να βγάλει ένα ποσό στο περίπου, αφαιρώντας βέβαια και το ποσοστό που θα πάει στον Ερασιτέχνη.

Ωστόσο χρήματα που θα εισπράξει η ΠΑΕ από σουίτες και το όνομα του γηπέδου θα είναι αρκετά έτσι ώστε όταν στο τέλος κάνει ταμείο να είναι τουλάχιστον με θετικό πρόσημο στον προϋπολογισμό;

Πέρα από τα χρήματα που θα δίνει η ΠΑΕ σε Ερασιτέχνη και Δήμο υπάρχει και η συντήρηση του γηπέδου. Ένα γήπεδο που για το κόστος συντήρησης δεν έχει αναφερθεί κανείς.

Πρέπει η ΠΑΕ να βγει επίσημα και να μιλήσει για όλα αυτά και με βάση το χειρότερο σενάριο στα έσοδα να δει αν βγαίνει στο τέλος του χρόνου έστω και 1 ευρώ κερδισμένη. Φυσικά, αν ο Παναθηναϊκός έχει ομάδα που θα χτυπάει το πρωτάθλημα και στην Ευρώπη παίζει σε ομίλους και κάνει πορείες, δεν το συζητάμε πως τα κέρδη από το γήπεδο θα τον βοηθήσουν να εκτοξευτεί. Αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζονται επενδύσεις από την ΠΑΕ σε ποδοσφαιριστές επιπέδου Παναθηναϊκού, διαφορετικά το γήπεδο από μόνο του δεν θα σε κάνει ομάδα.

ΥΓ: Θα πρέπει να διευκρινιστεί και από τον Ερασιτέχνη ποιο είναι το κόστος συντήρησης των εγκαταστάσεων του. Γιατί για τον Ερασιτέχνη η πηγή χρηματοδότησης θα είναι κυρίως ο Βοτανικός και τα χρήματα που θα βάζει στο ταμείο του από τα έσοδα της ΠΑΕ.

ΥΓ1: Στη ΓΣ του Ερασιτέχνη θα ψηφίσουν 5-6-10.000 Παναθηναϊκοί για το μέλλον του συλλόγου. Δυστυχώς τόσοι επέλεξαν να δίνουν 4,1 ευρώ τον μήνα για τον Παναθηναϊκό προκειμένου και να τον βοηθήσουν να γίνει ξανά μεγάλος, αλλά και να έχουν λόγο σε σοβαρά ζητήματα όπως αυτό του γηπέδου. Όποιος πει ότι «οι 5-6-10.000 θα αποφασίσουν για τα 2 εκατ. του κόσμου του Παναθηναϊκού» είναι λάθος και θα πρέπει να αναζητήσει τις ευθύνες πρώτα στον ίδιο του τον εαυτό -πιθανότατα ούτε ο ίδιος θα είναι μέλος για να πει κάτι τέτοιο- και στη συνέχεια από τους υπόλοιπους που έκριναν πως δύο καφέδες τον μήνα είναι πιο σημαντικοί από τον Παναθηναϊκό. Εννοείται πως υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να δώσει ούτε 0,01 ευρώ από τον προϋπολογισμό του γιατί διαφορετικά θα στερηθεί η οικογένειά του. Είναι αυτονόητο πως δεν μιλάμε γι΄ αυτές τις περιπτώσεις…

Η ανάρτηση του Καββαδά για τα ατομικά ρεκόρ του

Previous article

Ο Καββαδάς και οι ευθύνες του Πρίφτη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.