0

Ο Παναθηναϊκός των τόσων προβλημάτων επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ βρίσκοντας πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Βασίλη Καββαδά

Ο Έλληνας σέντερ μέχρι τα μέσα της σεζόν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής αποκλειστικά στην Stoiximan Basket League, με το παιχνίδι που γύρισε τον διακόπτη να είναι αυτό κόντρα στην Αναντολού Εφές στην Τουρκία. Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη δίχως τον Γιώργο Παπαγιάννη, που ήταν τραυματίας, με τον Καββαδά να κάνει το ντεμπούτο του στην Euroleague με το «τριφύλλι» και να είναι εξαιρετικός.

Ο 30χρονος άσος ολοκλήρωσε το παιχνίδι κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης με 8 πόντους, με 4/6 δίποντα και 4 ριμπάουντ και έδειξε το πρώτο σημάδι πως μπορεί να δώσει λύσεις πίσω από τον Παπαγιάννη.

Στη συνέχεια ο Καββαδάς πήρε χρόνο συμμετοχής και απέναντι σε Μπασκόνια (17:13) και Μπαρτσελόνα (9:00), με τον Έλληνα σέντερ να βάζει το δικό του λιθαράκι στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ειδικά στην αναμέτρηση κόντρα στους Βάσκους, όπου με τους 4 πόντους και τα ισάριθμα ριμπάουντ βοήθησε το «τριφύλλι» να φτάσει στη νίκη.

Η εμφάνιση της Παρασκευής (25/2) απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα ήταν ακόμα μία που απέδειξε πως ο Καββαδάς είναι – και κυρίως νιώθει – έτοιμος να προφέρει λύσεις και να αρπάξει οποιαδήποτε ευκαιρία του δώσει ο Πρίφτης, με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την αναμέτρηση με τους Σέρβους: «Ήταν πολύ καλός ο Καββαδάς και πολύ αποτελεσματικός. Αλλά σε ένα παιχνίδι συνήθως παίζεις με ένα ροτέισον 8 παικτών και έχει δηλώσει παρών για τη συνέχεια και σε όσα ματς έχει αγωνιστεί».

Κι αυτό που έχει σημασία στις δηλώσεις του Πρίφτη είναι το «στη συνέχεια». Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μπροστά του τον σημαντικότερο τίτλο της σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις, που αποτελεί στόχο των «πράσινων», με τον Έλληνα προπονητή να έχει ακόμα ένα «χαρτί» στα χέρια του ενόψει της τελικής ευθείας της φετινής σεζόν.

Ο Παπαγιάννης αποτελεί σαφώς το «βαρόμετρο» του «τριφυλλιού» στη ρακέτα, όμως τα πολύτιμα λεπτά που δίνει ο Καββαδάς, μπορούν να αποδειχθούν κομβικά στα σημαντικά παιχνίδια που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός στον δρόμο για τη διατήρηση των εντός των τειχών σκήπτρων του.

Ο Έλληνας σέντερ έχει αποδεχτεί πλήρως τον ρόλο του στους «πράσινους» και το κυριότερο μέσα από τα λεπτά που του δίνονται καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αποδεικνύεται κομβικός. Γιατί δεν είναι και εύκολο να είσαι πίσω από τον Παπαγιάννη και να φαίνεσαι και είναι σίγουρο πως πλέον έχει ισχυροποιήσει κατά πολύ τη θέση του στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού.

Ο Αλαφούζος θέλει Γιοβάνοβιτς και τα επόμενα χρόνια στον Παναθηναϊκό!

Previous article

Τι σκέφτεται για αντι-Βίγια ο Γιοβάνοβιτς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.