0

H σουπερλιγκάτη μάχη που κορυφώνεται

Δύο αγωνιστικές πριν απ΄το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, «φουντώνει» η μάχη για μια θέση στην προνομιούχο εξάδα της βαθμολογίας που εξαργυρώνεται με το εισιτήριο της συμμετοχής στα πλέι οφ.

Δύο αγωνιστικές;

Όχι ακριβώς, δεδομένου πως υπάρχουν ανοιχτά και κάποια παλιά «γραμμάτια», ή για να το γράψουμε διαφορετικά, ορισμένα παιχνίδια που λόγω της επέλασης του covid – 19 δεν έγιναν στην προγραμματισμένη ώρα τους και θα διεξαχθούν εμβόλιμα.

Ο Ολυμπιακός (59 βαθμοί) που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ (48 βαθμοί) και η ΑΕΚ (42 βαθμοί) έχουν κάνει…ρεζερβέ για την παρουσία τους στα πλέι οφ.

Από κει και πέρα υπάρχουν 6 ομάδες (Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Άρης, Βόλος ) που διεκινούν τις υπόλοιπες τρεις θέσεις στον «ήλιο» των πλέι οφ.

Σημειωτέων πως ο Παναιτωλικός που βρίσκεται με 28 βαθμούς στην 10η θέση της βαθμολογίας δεν προλαβαίνει το…τρένο των πλέι οφ, ακόμα κι αν κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια με Βόλο (εντός) και Ιωνικό (εκτός) κι έχει μόνο κάποιες απειροελάχιστες μαθηματικές ελπίδες.

Η βαθμολογία της πρώτης δεκάδας στη Super League έπειτα από τη συμπλήρωση της 24ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ( 36 βαθμοί)

Το «τριφύλλι» ισοβαθμεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κι έμπλεξε μετά το τελευταίο…στραπάτσο στο Αγρίνιο και την ήττα απ΄τον Παναιτωλικό.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μπροστά της το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και την τελευταία αγωνιστική θα πάει στο Περιστέρι να παίξει με τον Ατρόμητο που «καίγεται» για βαθμούς παλεύοντας για την σωτηρία του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι «πράσινοι» κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους.

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (36 βαθμοί)

Με καλές πιθανότητες διεκδικεί η ομάδα της Ηπείρου μια θέση στην εξάδα της βαθμολογίας και την είσοδο στα πλέι οφ.

Ο «Άγιαξ» έχει δύο ακόμα ματς με τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες» και τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό κι ίσως να του αρκεί ένα «τρίποντο» για να πετύχει τον στόχο του.

Να σημειώσουμε πως για τον ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει ο σημαντικός…αστερίσκος της κλήσης του σε απολογία από την στιγμή που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο για τη μετοχική σύνθεσή του και κινδυνεύει με αφαίρεση 5-10 βαθμών.

 

ΟΦΗ (34 βαθμοί)

Η κρητική ομάδα «πατάει» στην προνομιούχο εξάδα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ακολουθούν δύο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και η must win αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γεντί Κουλέ» που θεωρητικά είναι και το πιο εύκολο και προσφέρεται για το πολύτιμο…τρίποντο.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (32 βαθμοί)

Οι Αρκάδες βρίσκονται στο -2 από την εξάδα, ωστόσο έχουν ακόμα τέσσερα ματς στην ατζέντα τους αρχής γενομένης από την εξ αναβολής αναμέτρηση (23/2) με τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος».

Στο κάδρο τους βρίσκεται αγώνας με τον Άρη (εντός) την ΑΕΚ (εκτός) καθώς και το εξ αναβολής…ραντεβού με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

 

ΑΡΗΣ (30 βαθμοί)

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλείται να πετύχει το «τρία στα τρία» στα εναπομείναντα παιχνίδια της για να αυξήσει τις πιθανότητες εισόδου στα πλέι οφ.

Οι «κίτρινοι» έχουν δύο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αρχής γενομένης από το εξ αναβολής με τον Ατρόμητο την Τετάρτη (23/2) και τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Να θυμίσουμε  πως ο Άρης αναμένει την απόφαση του CAS για την υπόθεση του Λάσκοφ και τους έξι βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί που εφόσον τελικά του επιστραφούν θα δημιουργήσουν εντελώς διαφορετικά δεδομένα και θα τους φέρει σε θέση ισχύος.

 

ΒΟΛΟΣ (28 βαθμοί)

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και στο Βόλο, διατηρούν ακόμα κάποιες ελάχιστες ελπίδες για την εξάδα.

Η θεσσαλική ομάδα έχει μπροστά της το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, την εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό την τελευταία αγωνιστική.

Με τρεις νίκες ανεβαίνει στους 37 βαθμούς και πάλι όμως το πιθανότερο είναι να μην αρκούν για να την στείλουν στα πλέι οφ.

 

Θλάση ο Γιόβιτς – Εκτός με Ερυθρό Αστέρα

Previous article

Παρασκήνιο: Τα «γκάζια» στον Αγιούμπ και οι κρούσεις στην Ολλανδία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.