0

Ο Μπάρτ Σένκεφελντ έχει βοηθήσει τους “πράσινους” τον τελευταίο καιρό. Έχει αποδείξει την ποιότητα του ως παίκτης εντός του αγωνιστικού χώρου και πως χωρίς αυτόν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς παρουσιάζει προβλήματα.

Το γεγονός αυτό μπορεί να παρατηρηθεί αν κοιτάξει κάποιος την πορεία του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια του χωρίς τον Ολλανδό.

Ο Μπάρτ Σένκεφελντ στην καριέρα του έχει υποστεί αρκετούς τραυματισμούς οι οποίοι του έχουν χαλάσει τα σχέδια. Συγκεκριμένα, όταν ο 30χρονος Ολλανδός ήταν τραυματίας η άμυνα του Παναθηναϊκού ξεκινούσε με το δίδυμο Βέλεθ και Σάρλια. Με τον Αχιλλέα Πούγγουρα να βρίσκεται στον πάγκο και να γίνεται παρτενέρ του Ισπανού.

Η αρχή της φετινής σεζόν ήρθε και έφερε μαζί της τον τραυματισμό του Βέλεθ. Οι “πράσινοι” για τα πρώτα 14 παιχνίδια, δώδεκα για τον θεσμό της Super League και δύο του Kυπέλλου Ελλάδος, είχε δίπλα απο τον Έλληνα αμυντικό τον νεοαποκτηθέντα Σάρλια.

Την περίοδο αυτή ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τα είχε και πάει και καλύτερα. Δέχθηκε δώδεκα τέρματα σε μόλις 14 παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος των γκολ που δεχόντουσαν οι παίκτες του “τριφυλλιού” ήταν 0.857 τέρματα ανά ματς, ενώ ο απολογισμός των παικτών του Γιοβάνοβιτς ήταν επτά νίκες, πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2021 ο Ολλανδός επέστρεψε στην δράση, εναντίον του Ατρόμητου. Δεν αγωνίστηκε για πολύ καθώς αντικατέστησε τον Σάρλια στο 82ο λεπτό.

Έπειτα από την επιστροφή του Ολλανδού ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε αρκετά. Η απόδοση του αυξήθηκε και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και τα νούμερα. Εντός οκτώ παιχνιδιών οι “πράσινοι” κράτησαν την εστία τους ανέπαφη για επτά αγωνιστικές. Στο μόνο ματς που δέχθηκαν γκολ στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Βόλο όπου το “τριφύλλι” έχασε 3-1.

Ο μέσος όρος των γκολ που δεχόταν ο Παναθηναϊκός ανά ματς μειώθηκε στο 0.375. Μία πολύ μεγάλη εξέλιξη, καθώς μέσα σε οκτώ παιχνίδια η εστία των “πράσινων” απειλήθηκε μόλις 3(!) φορές. Μάλιστα, τα τρία τέρματα του Βόλου ήρθαν σε μία πολύ κακή μέρα για το “τριφύλλι”, καθώς είναι πολύ λογικό όλες οι ομάδες να έχουν τις κακές τους ημέρες.

Πηγή: paopantou.gr

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον Γκελαούζο

Previous article

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης MVP της 14ης αγωνιστικής

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.