0

Οι δύο παράγοντες που έδωσαν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει το 10ο Κύπελλο της ιστορίας του και να μειώσει στα 10 τη διαφορά με το «τριφύλλι».

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, στο τέταρτο και πιο κρίσιμο εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της, το βάθος του πάγκου της, τον «πράσινο» ύπνο αλλά και το εξαιρετικό βράδυ του κ. Φούφη ο οποίος την στήριξε από την αρχή… μέχρι τέλους. Άλλωστε η διαιτητική τριάδα, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Φούφη φρόντισαν να στείλουν από νωρίς το μήνυμά τους. Από την τεχνική ποινή, δίχως προειδοποίηση, το αντιαθλητικό φάουλ, τα συνεχόμενα φάουλ με τα οποία χρέωναν τους «πράσινους». Άλλοι στη θέση τους (θα) είχαν φύγει από το γήπεδο με… λιγότερα φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός όμως έμεινε εκεί. Εξέθεσε αγωνιστικά τον Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος… κοιμήθηκε. Από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Ναι. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε με… αίμα το μικρό του ρόστερ. Την απουσία του αρχηγού του, Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά και το ονειρικό πρώτο μέρος του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος στο τέλος έμεινε από ανάσες, έμεινε από «καθαρό» μυαλό και δε μπόρεσε να συνεχίσει να κουβαλάει την ομάδα του μέχρι το βάθρο της απονομής.

Αυτό που φοβήθηκε ο Πρίφτης το έκανε ο Μπαρτζώκας (που είχε επιλογές)

Και εκεί η ευθύνη έχει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Δημήτρη Πρίφτη. Όσο μαεστρικά είχε ετοιμάσει την ομάδα του και την παρουσίασε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα στο τέλος δε μπόρεσε να τη βοηθήσει καθόλου. Είναι αδιανόητο (και δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία των τελικών Κυπέλλου σε όλη την Ευρώπη) να τελειώνει ένα δεκάλεπτο χωρίς καλάθι εντός πεδιάς. Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο δεκάλεπτο (στο οποίο μπήκε προηγούμενος με 67-58) πέτυχε 6 πόντους (όλους με βολές), δέχθηκε 23 και είχε 0/15 εντός πεδιάς. Ο Έλληνας τεχνικός θεωρώντας ότι ο Σέρβος θα έβρισκε το χέρι του και το momentum δίστασε/φοβήθηκε να τον τραβήξει στον πάγκο για να τον φρεσκάρει και αυτό δεν του βγήκε. Κάτι που δε φοβήθηκε να κάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος αν και επέμεινε πολύ σε Σλούκα και Παπανικολάου (οι οποίοι ήταν σε πολύ κακό βράδυ) δε δίστασε να μπει στην τελική ευθεία με Ουόκαπ και Ντόρσει. Και δικαιώθηκε.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μια τεράστια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να ορθοποδήσει και να ρίξει στο καναβάτσο τον μεγάλο του αντίπαλο. Οι «πράσινοι» έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους. Τώρα, ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του οφείλουν να αποδείξουν (με αποτελέσμστα και μπάσκετ) ότι μπορούν να μείνουν όρθιοι και να παλέψουν για το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο μπορεί να χάθηκε. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Αν όλα πάνε καλά και υπάρχει υγεία (για όλους) στους τελικούς θα έχει και Παπαπέτρου και (κανονικό) Γιόβιτς και (κανονικό) ΟΑΚΑ. Οπότε άπαντες πρέπει να συνειδητοποιήσουν  τη σπουδαιότητα της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου και μετά το αποψινό πολύ δύσκολο βράδυ να πατήσουν και πάλι γερά στα πόδια τους.

ΥΓ: Ο κύριος Αγγελόπουλος εκτέθηκε με το «καλησπέρα». Αντί να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της ομάδας του μετά από τόσα χρόνια, το πρώτο που είπε ήταν για την νέα Ομοσπονδία και τον νέο Πρόεδρο της.

Κοντός: «Ο Παναθηναϊκός σέβεται – Εμφανίσεις σαν του Φούφη δεν βοηθούν την ΕΟΚ»

Previous article

Α1 Γυναικών: Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής μία βδομάδα πριν το ντέρμπι «αιωνίων»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.