0

Ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη γνώρισε ακόμα μία βαριά ήττα.

Για ένα ακόμα βράδυ η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος που απαιτεί το όνομά του και η ιστορία του και φλέρταρε με μια γεμάτη τριαντάρα από τη Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές. Αυτός ο Παναθηναϊκός, των τόσο πολλών προβλημάτων, του πολύ μικρού βάθους, της μηδαμινής εμπειρίας δε θα μπορούσε να κάνει και τίποτα περισσότερο. Όταν έχεις ελάχιστους παίκτες με εμπειρία από τη διοργάνωση, από τέτοιους αγώνες και οι δύο είναι στην Αθήνα τότε δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά σε μια τέτοια αναμέτρηση στη Βαρκελώνη.

Γιατί ναι, το τελικό σκορ στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» είναι πάρα πολύ βαρύ και δεν αρμόζει σε μια ομάδα με την ιστορία και τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη αφήνοντας πίσω τους τον αρχηγό τους (τον Ιωάννη Παπαπέτρου που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του έπειτα από την εγχείρηση στο ιγμόρειο)  και το βαρύ «πυροβολικό» του (τον Νεμάνια Νέντοβιτς που για λόγους διαχείρισης έμεινε στην Αθήνα).

Επιπλέον υπάρχουν και οι γνωστές παράμετροι όπως αυτή του Στέφαν Γιόβιτς ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της επιστροφής στα παρκέ και της ενσωμάτωσης στα δεδομένα της νέας του ομάδας.

Η αποστολή του Δημήτρη Πρίφτη δεν είναι καθόλου εύκολη. Και σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και την κόπωση που υπάρχει στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού (με τα συνεχόμενα ταξίδια και τα συνεχόμενα παιχνίδια). Μια κόπωση που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω και το μικρό rotation που έχει στα χέρια του ο Έλληνας τεχνικός και δεν έχει τη δυνατότητα να φρεσκάρει την ομάδα του.

Παναθηναϊκός για ένα δεκάλεπτο

Όλα αυτά όμως είναι γνωστά. Ο Παναθηναϊκός στον αγώνα του «Παλάου Μπλαουγκράνα» κατάφερε να μείνει ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Όσο είχε δηλαδή δυνάμεις να κοντράρει την Μπαρτσελόνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» έριξαν τίτλους τέλους, ο Πρίφτης με συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του, αλλά δεν έβρισκε χημεία με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να «τρέξουν» μεγάλο σερί, να πάρουν διαφορά και να την κρατήσουν μέχρι τέλους.

Η επιστροφή του Παπαγιάννη

Από τα ελάχιστα θετικά του Παναθηναϊκού η εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος παρουσίασε την καλύτερή του εικόνα, μετά την επιστροφή του από τον πρόσφατο τραυματισμό του και δείχνει να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι του «τριφυλλιού».

Η ψυχολογία, η Γαλλία και η Κρήτη

Το μεγαλύτερο θέμα για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή είναι να μην τον πάρει η… μπάλα. Οι «πράσινοι» μέχρι και τον αγώνα της Βαρκελώνης βρισκόντουσαν σε καλό momentum, έδειχναν να ανεβάζουν αγωνιστικούς ρυθμούς, παρουσίαζαν βελτίωση και ατομική και ομαδική και αυτό έμοιαζε να είναι ότι καλύτερο για τον μήνα που ξεκίνησε και μοιάζει να είναι από τους πιο απαιτητικούς.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν, ακολουθεί το Final-4 του Κυπέλλου στην Κρήτη και θα «κλείσει» τον Φλεβάρη με δύο ματς στο ΟΑΚΑ. Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και την Αρμάνι.

Το Κύπελλο είναι ξεκάθαρα ο μεγάλος στόχος, αλλά για να φτάσουν οι «πράσινοι» μέχρι το Ηράκλειο και τον μεγάλο στόχο θα πρέπει να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα το παιχνίδι τους και την ψυχολογία τους. Και εμφανίσεις σαν αυτή της Βαρκελώνης δεν βοηθούν σε αυτό.

Ο Πρίφτης, αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι να κρατήσει ψηλά το ηθικό της ομάδας, μιας και μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα στη Γαλλία δεν αποκλείεται να αποδειχθεί «χρυσάφι» εν όψει του Final-4.

Θα είναι πάντα PANATHINAIKOS

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε 114 χρόνια ιστορίας. Ένδοξης ιστορίας. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μιας εκ των κορυφαίων που είδαν ποτέ τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ας είμαστε και πάλι ρεαλιστές. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή του. Αυτό όμως δεν αφαιρεί τίποτα από την αξία του, την ιστορία του, την αίγλη του και τις κατακτήσεις του.

Αντίθετα. Σε 114 χρόνια ιστορίας μπορεί να συμβούν τα πάντα. Και καλά και κακά. Ο Παναθηναϊκός να έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Τα ευχάριστα και τα στενάχωρα. Όμως ο Παναθηναϊκός, ανεξαρτήτως συνθηκών, θα είναι πάντα PANATHINAIKOS. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς. Ειδικά οι αντίπαλοι.

Γελάει ο κόσμος με τον Σπάθα – Είδε ότι… αδικήθηκε ο ΟΦΗ: «Φάουλ του Βιτάλ και πέναλτι του Λάμπρου» (vid)

Previous article

Οι ευχές του Μάριο Χεζόνια για τα «πράσινα» γενέθλια

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.