0

Σοκαρισμένη είναι η Θεσσαλονίκη από την άγρια δολοφονία ενός 19χρονου, που όπως αναφέρεται έχει οπαδικά κίνητρα.


Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός και οι δύο φίλοι του δέχτηκαν επίθεση όχι με μαχαίρι αλλά με ένα μικρό δρεπάνι!

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Σύμφωνα με το thesstoday, η επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Θεοδώρου Γαζή, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη.

Θεσσαλονίκη: Με δρεπάνι σκότωσαν το 19χρονο – «Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο»

Στους νεαρούς επιτέθηκαν μάλλον άτομα που ήταν σε δύο αυτοκίνητα και εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά τους.

Ο 19χρονος, που είχε δεχθεί το χτύπημα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν την άφιξη του ασθενοφόρου.

Οι δράστες αναζητούνται από τις Αρχές και έχοντας υλικό από κάμερες καταστημάτων στη γύρω περιοχή προχώρησαν σε 15 προσαγωγές ατόμων.

«Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο»

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 εχθές το βράδυ καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στο Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Μια ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι μετά τις 12.30 άκουσε φασαρία. «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

Θρήνος στη Χαριλάου: Μπλούζες, κασκόλ και καπέλα του Άρη στο σημείο όπου ξεψύχησε ο 19χρονος

Δεκάδες φίλοι της ομάδας, μαθητές του κοντινού σχολείου αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας που έμαθαν για το σοκαριστικό γεγονός της δολοφονίας, σπεύδουν από νωρίς στο σημείο και εύχονται όλοι να βρεθούν άμεσα οι δράστες και φυσικά να μη ξανά υπάρξει ανάλογο περιστατικό.

Στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος, έχουν αφήσει, μεταξύ άλλων, και ένα αναμμένο τσιγάρο ενώ ένα σημείωμα γράφει: “Rest in peace”. Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας του νεαρού, η περιοχή της Χαριλάου θρηνεί και κάνεις δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιος ή κάποιοι του αφαίρεσαν τόσο άδικα τη ζωή.

Ζέρβας: «Μαύρη» σελίδα για την πόλης μας η δολοφονία

«Μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου, καταδικάζοντας «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφής βίας».

«Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος», τονίζει ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του και καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές χωρίς να χαθεί χρόνος.

«Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και να αποτρέψουμε τέτοια εγκλήματα στο μέλλον. Δεν πρέπει τέτοιες εγκληματικές πράξεις να αμαυρώσουν τον αθλητισμό, να αποξενώσουν τη φίλαθλη κοινότητα από τα αθλητικά δρώμενα. Οι πρωταγωνιστές, αθλητές και φίλαθλοι αγωνίζονται, κρατούν σημαίες και λάβαρα μέσα στα γήπεδα – όχι μαχαίρια και όπλα στους δρόμους της πόλης», συμπληρώνει.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι», καταλήγει, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 19χρονου που έχασε τη ζωή του.

 

Πηγή: thesstoday, voria.gr

 

Το κεφάλαιο Αλεξανδρόπουλος και η στασιμότητα

Previous article

Έπεσε από την κορυφή αλλά με ματς λιγότερο ο Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.