0

Τον 26χρονο διεθνή Σέρβο άσο της Χοφενχάϊμ βάζει στη… μηχανή του ο Παναθηναϊκός.

Σε μια σημαντική κίνηση προχωρά ο Παναθηναϊκός στο… 90 της μεταγραφικής περιόδου. Οι Πράσινοι ενισχύονται δημιουργικά με τον σπουδαίο Σέρβο, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, που κάνει καριέρα στην Μπουντεσλίγκα.

 

Ο 26χρονος άσος αγωνίζεται τόσο στο «8» όσο και στο «10», ενώ έχει την ικανότητα να βοηθήσει και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής αν χρειαστεί. Ανήκει στη Χοφενχάιμ με την οποία δεσμεύεται μέχρι το 2024.

Η συμφωνία του Παναθηναϊκό με τους Γερμανούς και τον Σέρβο άσο, αφορά δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι. Δίχως να προβλέπεται κάποια οψιόν αγοράς, οπότε αν οι δύο πλευρές μείνουν ικανοποιημένες απ’ τη συνεργασία τους, η συζήτηση θα γίνει από μηδενική βάση.

Η υπόθεση προχώρησε κάτω από άκρα μυστικότητα τις τελευταίες μέρες, απ’ τη στιγμή που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς… άναψε το πράσινο φως. Μάλιστα οι Πράσινοι ήδη τον έχουν φέρει στην Αθήνα και βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ για να τελειώσει και το τυπικό μέρος του deal!

Πρόκειται για ακριβή περίπτωση ποδοσφαιριστή, λόγω της ποιότητας, της ηλικίας αλλά και του βιογραφικού που… κουβαλά. Ο ύψους 1.75 μ. μεσοεπιθετικός, έχει ετήσιες απολαβές 1.200.000 στη Χοφενχάιμ.

Ο λόγος που ήθελε να φύγει ο παίκτης από την Γερμανική ομάδα, είναι πως έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. Ζήτησε να πάει κάπου που θα παίζει λοιπόν, προκειμένου να επιστρέψει στην Εθνική Σερβίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η μεταγραφή του στη Χοφενχάιμ έγινε το καλοκαίρι του 2020. Σε μια κίνηση που ουσιαστικά ήταν ανταλλαγή με τον Τσούμπερ που τώρα αγωνίζεται στην ΑΕΚ! Ο 26χρονος ήδη είχε προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτόν, καθώς τον ήθελαν πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες. Ουνιόν Βερολίνου, Ντιναμό Κιέβου, Κάντιθ και Σαλερνιτάνα ήταν μερικές απ’ αυτές που νίκησε ο Παναθηναϊκός για να πάρει τον παίκτη!

Με τη φανέλα της Εθνιλης Σερβίας, έχει «γράψει» ήδη 23 συμμετοχές και σημείωσε 2 γκολ. Η τελευταία του παρουσία με τους Πλάβι ήταν τον Νοέμβριο του 2020 σε μια αναμέτρηση με τη Ρωσία. Ο Γκατσίνοβιτς έχει τεράστιο κίνητρο την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Πλούσια καριέρα!

Ο Γκατσίνοβιτς έχει ήδη στο παλμαρέ του σημαντικές επιτυχίες. Έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 ως μέλος της συγκεκριμένης ομάδας της Σερβίας. Επίσης, πήρε και το Euro U19!

Σε συλλογικό επίπεδο, το highlight της καριέρας του και κάτι που δεν ξεχνά κανείς οπαδός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ήρθε το 2018. Στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας, πέτυχε γκολ με το οποίο η ομάδα του «κλείδωσε» την κατάκτηση. Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μέτρησε 157 συμμετοχές στην Αϊντραχτ, σκοράροντας 10 γκολ και μοιράζοντας 18 ασίστ. Με τη Χοφενχάιμ έχει 38 ματς, 1 γκολ και 4 ασίστ.

Αναφορικά με τη θέση του τώρα, έχει αγωνιστεί 93 φορές ως δημιουργικός μέσος (10άρι). 49 παιχνίδια έχει κάνει ως κεντρικό χαφ (8άρι), ενώ 65 φορές έπαιξε στα «φτερά (45 αριστερά και 20 δεξιά).

Έχει «χτίσει» το σπουδαίο του όνομα με βασικούς άξονες του παιχνιδιού του την ταχύτητα, την ντρίπλα και την επιθετικότητα που έχει στην πρώτη επαφή. Ανασταλτικά δεν είναι και το… φόρτε του, όμως έτσι κι αλλιώς πρόκειται για δημιουργικό παίκτη.

Η κοινή πορεία με Τσούμπερ

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έχει γίνει γνωστός στην Μπουντεσλίγκα. Προέρχεται απ’ τις ακαδημίες της Βοσνιακής Τρέμπινιε. Είναι Σέρβος αλλά έχει και Βοσνιακές ρίζες. Από εκεί πήγε στην Βοϊβοντίνα, ξεκινώντας την επαγγελματική του καριέρα.

Η πορεία του στη Γερμανία συνδέεται με τον Στίβεν Τσούμπερ σε αρκετά επίπεδα. Το βασικό είναι η ανταλλαγή μεταξύ τους τον Αύγουστο του 2020.

Αμφότεροι μέσω αυτής της ανταλλαγής, δεν μπόρεσαν να βρουν τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελαν και το ρόλο στις νέες τους ομάδες. Γι’ αυτό και την ίδια αγωνιστική σεζόν, κατέληξαν στην Ελλάδα. Ο μεν Τσούμπερ το καλοκαίρι στην ΑΕΚ και πλέον ο Γκατσίνοβιτς στον Παναθηναϊκό.

 

Aνακοινώθηκε ο Σέχου αλλά από το Αιγάλεω

Previous article

Κατσουράνης για το πέναλτι του Αστέρα Τρίπολης: «Δεν θα το έδινα άμα σφύριζα…»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.