0

Ο καλύτερος τρόπος άμυνας κόντρα στον Παναθηναϊκό, είναι να βγάζουν οι αντίπαλοι την μπάλα κόρνερ. Κανένας κίνδυνος απ’ τους Πράσινους που… αρνούνται να απειλήσουν από στατικές φάσεις.

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει μέχρι τώρα 19 ματς πρωταθλήματος και 4 κυπέλλου. Συνολικά 23 παιχνίδια. Σε αυτά έχει κερδίσει 69 κόρνερ στο πρωτάθλημα και 14 στο κύπελλο. Το σύνολο 83. Από 15-20 δευτερόλεπτα να βάλει κανείς πως χάθηκαν μέχρι να πάει ένας «πράσινος» να εκτελέσει, να επιλέξει τον τρόπο και τελικά να προχωρήσει στην εκτέλεση, καταλαβαίνετε πόσο χρόνο βρήκαν οι αντίπαλοι για να ξεκουραστούν.

Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος κέρδους στα κόρνερ που κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Μόνο η ξεκούραση των αντιπάλων και το διώξιμο στον όποιο κίνδυνο. 83 κόρνερ χωρίς την παραμικρή απειλή για το Τριφύλλι, που πρέπει να είναι η μοναδική ομάδα στον πλανήτη γη -τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο- που έχει κατορθώσει κάτι τέτοιο.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που σχεδόν τα μισά τέρματα έρχονται από στατικές φάσεις, η σπατάλη 83 κόρνερ είναι για να… χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Ειδικά μετά από 23 ματς και ενώ η σεζόν έχει φτάσει στα τέλη Ιανουαρίου.

Το πιο περίεργο μάλιστα, δεν είναι πως ο Παναθηναϊκός ακόμη ψάχνει ένα γκολ από κόρνερ. Οι Πράσινοι έχουν κατορθώσει ουσιαστικά να μην ξέρουν πως θα εκτελέσουν τις συγκεκριμένες φάσεις. Τη μία απ’ ευθείας, την άλλη με πάσα που οδηγεί συνήθως σε γύρισμα προς τα πίσω λες και δεν υπήρξε ποτέ η δυνατότητα για σέντρα. Αποτέλεσμα όλων αυτών, να γελούν οι αντίπαλοι που απλά βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται εύκολη.

Να ήταν μόνο τα κόρνερ, πάλι καλά θα έλεγε ο Παναθηναϊκός. Η ίδια εικόνα πάνω-κάτω υπάρχει και στα φάουλ γύρω απ’ την περιοχή. Εξαίρεση το γκολ του Σάντσες με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το μοναδικό τέρμα από στατική φάση που βρήκε ο Παναθηναϊκός μέσα στη σεζόν.

Ευκαιρίες που οι ομάδες παρακαλούν να έχουν σε κάθε ματς. Είτε τα κόρνερ, είτε τα φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Για να απειλήσουν είτε σε πρώτο χρόνο, είτε σε δεύτερο. Αλλά οι Πράσινοι δεν μπορούν ούτε με αίτηση, ούτε σε τρίτο, ούτε σε τέταρτο χρόνο και πάει λέγοντας.

Μηδέν κίνδυνοι, στημένες φάσεις που μετατρέπονται σε ευκαιρία για ξεκούραση και ηρεμία του αντιπάλου. Που απλά διώχνει σε κόρνερ ή κάνει φάουλ, για να βγάλει χωρίς προβλήματα άμυνα κόντρα στο Τριφύλλι.

Επιπρόσθετα, το πρόβλημα φαίνεται και στα αμυντικά στημένα του Παναθηναϊκού. Ματς που δεν δέχεται φάση σε κανονική ροή αγώνα, φτάνει να τον αγχώνουν λόγω ενός κόρνερ ή ενός φάουλ των αντιπάλων. Όπως είχε γίνει με τον Μπεναλουάν στο ματς με τον Άρη στη Λεωφόρο. Πήγε να γίνει και στη Νίκαια. Δοκάρι είχε κι ο Βόλος με τον Τσοκάνη μετά από κόρνερ.

 

Οι εγωϊσμοί βγάζουν αδιέξοδο… Λύση εδώ και τώρα!

Previous article

Ο Γιοβάνοβιτς που δεν κάνει θαύματα και οι μεταγραφές που θα φέρουν λίγη αισιοδοξία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.