0

Οι λεπτομέρειες της επικείμενης πώλησης του Μπουζούκη στη βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ. Τα χρήματα που θα πάρει ο Παναθηναϊκός, το συμβόλαιό του, το πρότζεκτ που δείχνει πόσο τον υπολογίζουν, το συμβόλαιό του και το “τσεκάρισμά” του εδώ και καιρό.

Ο Γιάννης Μπουζούκης αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό και ετοιμάζει… βαλίτσες για το Βέλγιο, αναχωρώντας σήμερα (Κυριακή 30/01) το πρωί -μέσω Βρυξελλών- για το Βάρεγκεμ, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην τοπική Ζούλτε.

Μία ομάδα που μολονότι μετράει μόλις 21 χρόνια ζωής (ιδρύθηκε το 2001) έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Jupiler League, έχοντας κατακτήσει δύο Κύπελλα Βελγίου (2006, 2017) και διεκδικήσει στα… ίσα μέχρι τέλους τον τίτλο του 2013 από την Άντερλεχτ. Φέτος, δεν διάγει και την καλύτερή της περίοδο, ούσα 16η και μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού πάνω απ’ τη Σερένγκ και η διοίκησή της έδωσε το “ΟΚ” στον Τίμι Σίμονς (που ανέλαβε τα ηνία της στις 17 Δεκεμβρίου) να προχωρήσει σε ενίσχυση του ρόστερ της, προκειμένου να ξεφύγει γρήγορα από τις… περιπέτειες και να προγραμματίσει για το μέλλον.

Ο Μπουζούκης θα γίνει -όπως όλα δείχνουν- το τέταρτο “χειμερινό” απόκτημα της Ζούλτε Βάρεγκεμ, μετά τους Τίμοθι Ντερίκ (34, Βέλγος στόπερ απ’ την Κορτράικ), Ντιόν Κουλς (25, δεξιός μπακ από τη Μαλαισία, αποκτήθηκε από τη Μίντιλαντ με εξάμηνο δανεισμό) και Ματιέ ντε Σμετ (21, Βέλγος αριστερός εξτρέμ).

Τι παίρνει ο ποδοσφαιριστής και τι το Τριφύλλι

Σε ένα deal, που φαντάζει win-win για όλες τις πλευρές, υπό την έννοια πως και ο Παναθηναϊκός θα πάρει ένα ποσό από έναν παίκτη που έμενε ελεύθερος σε περίπου 5 μήνες, αλλά κι ο “Μπούζου” θα έχει την ευκαιρία να “ζωντανέψει” ξανά την καριέρα του σε ένα πρωτάθλημα που ταιριάζει στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και διέπρεψαν στο παρελθόν πολλοί Έλληνες.

Ο Παναθηναϊκός θα λάβει για την πώληση του Μπουζούκη ένα ποσό περίπου 200.000 ευρώ, συν μπόνους κλιμακωτά τα οποία θα πληρωθούν προς το “τριφύλλι”, αν πιάσει συγκεκριμένες συμμετοχές και στόχους με τη βελγική ομάδα.

Από εκεί και πέρα, στη συμφωνία θα συμπεριληφθεί και ποσοστό μεταπώλησης. Ο Παναθηναϊκός είχε ζητήσει αρχικά 30%, οι Βέλγοι ήθελαν μέχρι 20% και καταπώς φαίνεται η… χρυσή τομή θα βρεθεί κάπου στη μέση (25%). Αν κι αυτό είναι κάτι που θα οριστικοποιηθεί στις τελικές επαφές που θα γίνουν σήμερα κι αύριο το πρωί.

Πολύ καλό είναι και το συμβόλαιο που προσφέρει η Ζούλτε Βάρεγκεμ προς τον Μπουζούκη. Συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια 3,5 ετών, ήτοι έως το καλοκαίρι του 2025, δείγμα του πόσο πολύ τον υπολογίζουν ως πρότζεκτ για τα επόμενα χρόνια. Και πως δεν τον αντιμετωπίζουν ως “εφήμερη” επιλογή και μεταγραφή μίας… χρήσης, αλλά ως παίκτη στον οποίο θέλουν να επενδύσουν.

Το δε συμβόλαιό του θα πλησιάζει σε ετήσια βάση τις 200.000 ευρώ (κλιμακωτά αυξανόμενο), ενώ θα προβλεφθούν κι ορισμένα –επιπλέον- μπόνους ανάλογα με την παρουσία του στη βελγική ομάδα.

Η Ζούλτε Βάρεγκεμ δεν προέκυψε… ξαφνικά στο προσκήνιο για τον Μπουζούκη. Το τμήμα σκάουτινγκ της βελγικής ομάδας τον παρακολουθούσε καιρό και προ διετίας το κλαμπ είχε κάνει μία διερευνητική προσέγγιση, χωρίς να το προχωρήσει περισσότερο.

Στο διάστημα που η πλευρά του παίκτη είχε επαφές με την ολλανδική Καμπούρ, η Ζούλτε Βάρεγκεμ άρχισε να ασχολείται ξανά με τον 24χρονο άσο κι όταν πλέον “τσάκισε” προ ημερών η υπόθεση με τους Ολλανδούς (το συμβόλαιο που του έδιναν ήταν πολύ χαμηλό), κινήθηκε γρήγορα κι έφτασε σε προφορική συμφωνία τόσο με τους «πράσινους», όσο και με την πλευρά του παίκτη…

 

Χωρίς σέντερ φορ, χωρίς εξτρέμ, χωρίς ηγέτες θα γίνεσαι πελάτης του Μποροθρύλου

Previous article

Αυτή η ήττα μπορεί να του «στραβώσει» όλη τη σεζόν!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.