0

Οι γνωστοί… πασίγνωστοι αυλικοί τα ρίχνουν ήδη στον Γιοβάνοβιτς που «αργεί να κάνει μεταγραφές», αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται και δεν… ξεπλένεται.

Ήττα για δεύτερη φορά από τον Μποροθρύλο και ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου κινδυνεύει να βρεθεί για ακόμη μία φορά εκτός Ευρώπης, με… διοικητική υπογραφή.

Τι φταίει; Όχι, πάντως ο Γιοβάνοβιτς που «αργεί να κάνει μεταγραφές» όπως λένε τα παπαγαλάκια δεξιά και αριστερά. Από το καλοκαίρι έχει μπει «ασπίδα» επικοινωνιακή στη διοίκηση Αλαφούζου και το ξέπλυμα των εγκλημάτων πέφτει σύννεφο.

Από το καλοκαίρι γράφουμε τι παίζει και ό,τι ο Γιοβάνοβιτς θα βρεθεί εκτεθειμένος, καθώς το φταίξιμο για όσα στραβά προκύψουν θα πέσει πάνω του. Ας δούμε όμως γιατί ΔΕΝ φταίει ο Γιοβάνοβιτς και γιατί δεν φταίει ακόμα ο Σάντσες και ο κάθε Σάντσες που είδε φως και μπήκε.

«Κανονικός Παναθηναϊκός και μπάτζετ 15 εκατ. ευρώ»

Ο Γιάννης που άλλαξε το καλοκαίρι και επανέφερε τον Παναθηναϊκό στην κανονικότητα με μπάτζετ 15 εκατομμυρίων ευρώ. Όχι; Αυτά σας έλεγαν οι αυλικοί και πολλοί απ΄ αυτούς μέχρι και τον περασμένο Γενάρη… έβριζαν τον Αλαφούζο, αλλά ξαφνικά και όταν άρχισε η προετοιμασία έβαλαν το… πλυντήριο στη πρίζα για τη μπουγάδα τους.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, δεν επέστρεψε σε καμία κανονικότητα. Η μοναδική κανονικότητα ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ως τεχνικός μπορεί να σταθεί στον πάγκο κανονικού Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος μπάλωσε ό,τι μπορούσε, έφερε έναν τερματοφύλακα που δεν σε πιάνει η καρδιά σου σε κάθε σέντρα, σε κάθε επαφή με τη μπάλα στα πόδια, σε κάθε… φάση τέλος πάντως και με τα ψίχουλα μπάτζετ που είχε προσπάθησε να φέρει όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές λύσεις γινόταν.

Εξάλλου στο ποδόσφαιρο 8 στις 10 φορές ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Τα λαχεία δεν είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση και μόνο. Ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε και σε συνδυασμό με το τμήμα σκάουτερ που δεν έχει, έφερε ό,τι μπορούσε να βρει ο Γιοβάνοβιτς σε χαμηλή τιμή.

Ο Παναθηναϊκός σας έλεγαν ότι με τον Παλάσιος και τον Βιτάλ άλλαξε επίπεδο. Προφανώς και δεν άλλαξε επίπεδο και αυτό σας έλεγε ο ΠΤ. Επίπεδο αλλάζει με Σισέ, με Ζιλμπέρτο Σίλβα, με Λέτο, με Κατσουράνη, με Καραγκούνη κλπ.

Ο Παλάσιος προφανώς δεν είναι ο εξτρέμ που θα πάρει σβάρνα ότι βρει μπροστά του και θα έχει 10 γκολ και 10 ασίστ. Σίγουρα καλύτερος από τον περσινό Αϊτόρ, τον Σαβιέρ, τον Μπεκ και ό,τι άλλο είχε στη διάθεσή του ο Γιοβάνοβιτς (βγάζουμε εκτός την περίπτωση Χατζηγιοβάνη γιατί είναι άλλο εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο).

Πάμε στον Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε μάτια τις πρώτες αγωνιστικές και μετά… εξαφανίστηκε. Ξέχασε την μπάλα; Όχι, δεν την ξέχασε. Έχει ποιότητα, έχει κάθετη, αλλά είναι πολύ αργός, του λείπε το πάθος και ο τσαμπουκάς οπότε δεν κάνει για τη θέση του εξτρέμ. Ο Γιοβάνοβιτς το καλοκαίρι είχε «κόψει» την περίπτωσή του, όπως διαβάζαμε και στα… κυβερνητικά ΜΜΕ, καθώς «ψάχνει κάτι καλύτερο». Προφανώς ο «κανονικός Παναθηναϊκός» δεν είχε να διαθέσει το μπάτζετ για έναν παίκτη που θα έκανε τη διαφορά και έτσι ο Γιοβάνοβιτς άναψε το πράσινο φως για τον Βιτάλ.

Πέρεθ… μέρα, Σάρλια… νύχτα και οι Μπρινιόλι-Λούντκβιστ

Η επιλογή του Πέρεθ για το κέντρο ήταν ιδανική. Έδωσε ηρεμία, ποιότητα και σιγουριά, με τον Ισπανό να είναι μακρά η πιο πετυχημένη μεταγραφή καθώς το παιδί ήρθε από την Primera Division όπου για να παίξεις δεν γίνεται να είσαι καν… μέτριος.

Σάρλια. Ο Γιοβάνοβιτς είχε μείνει με τον Πούγγουρα και τον Βέλεθ να έχει προβλήματα, ενώ άκουγε πως ο Σένκεφελντ θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο και πως ο Κουρμπέλης θα είναι και εκείνος έτοιμος το πολύ αρχές Οκτώβρη, οπότε και αυτός θα μπορούσε να καλύψει πιθανό κενό στην άμυνα.

Έτσι, λοιπόν, ο Γιοβάνοβιτς πήρε τον Σάρλια για να καλύψει το κενό για 1-2 ματς και να θεωρείται 4η με 5η λύση στα στόπερ. Ο Σάρλια όμως αναγκάστηκε να γίνει βασικός, τα κατάφερε στο Καραϊσκάκη, έκανε αλλού τις γκέλες του αλλά το παιδί προοριζόταν για να… παίζει στις προπονήσεις και σε κανένα Κύπελλο με την Καρδίτσα.

Για τον Μπρινιόλι τα είπαμε και παραπάνω. Το πρόβλημα στο τέρμα το εντόπισε εξ αρχής ο Γιοβάνοβιτς και έφερε έναν τερματοφύλακα που είναι τουλάχιστον μία κλάση πάνω από τον Διούδη.

Όσο για τον Λούντκβιστ για την ώρα δεν έχει δείξει κάτι. Όσες ευκαιρίες πήρε δεν τις… άρπαξε και γι΄ αυτό ο Γιοβάνοβιτς δεν τον έχει στις πρώτες του επιλογές, ούτε καν στις δεύτερες μετά τις εμφανίσεις του Βιγιαφάνιες.

Τέλος, ο Κώτσιρας τον γνωρίζαμε. Έχουμε δει τα θετικά του, τα αρνητικά του που πρέπει να βελτιώσει και δεδομένα είναι το καλύτερο δεξί μπακ που διαθέτει η ομάδα, ίσως και το μοναδικό αν εξαιρέσουμε τον Βαγιαννίδη ο οποίος θα έπρεπε να είναι μπακ απ αλλά ο τραυματισμός του τον άφησε πίσω.

Ο Καρλίτος ΔΕΝ είναι σέντερ φορ – Ναι, βλέπουμε κανονικό ποδόσφαιρο

Η πληγή του σέντερ φορ πληγώνει τον Παναθηναϊκό. Ο Καρλίτος δεν ήταν ποτέ σέντερ φορ όσο και να προσπαθούν να τον βαφτίσουν οι σχετικοί-άσχετοι! Ο Γιοβάνοβιτς το ξέρει, ξέρει όμως ότι έχει και ποιότητα γι΄ αυτό με τα τρικ που έκανε στην επίθεση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Καρλίτος μπόρεσε να πάρει… φωτιά.

Ο Ισπανός δεν γεμίζει την περιοχή, δεν μπορεί να κάνει τις αντίπαλες άμυνες να τον αισθανθούν αν δεν έχει κανονικό σέντερ φορ δίπλα του και σε συνδυασμό με τον… άγουρο Ιωαννίδη που θέλει πολύ δουλειά ακόμα και τον Μακέντα που θυμίζει Ιταλό τουρίστα στην Μύκονο, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βάλει στα δίχτυα κανέναν αντίπαλο.

Τα παραμύθια ότι «δεν φτάνει η μπάλα στον Καρλίτος» και τα «ο Γιοβάνοβιτς φταίει που δεν κάνει τελικές ο Παναθηναϊκός» να τα πείτε σε αμοιβάδες. Η δουλειά του Γιοβάνοβιτς φαίνεται στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο, αλλά με τις μετριότητες που έχει στα εξτρέμ και την έλλειψη σέντερ φορ δεν μπορεί να το ολοκληρώσει.

Ευτυχώς που εκτός από τον Βιγιαφάνιες ο Σέρβος ανέστησε τον Αϊτόρ, Μόνο τον Ενγκμπακοτό δεν μπόρεσε να αναστήσει αλλά προπονητής είναι όχι ο Κόπερφιλντ.

Αυτά πλήρωσε, αυτούς έφερε

Ο Αλαφούζος δεν έκανε καμία υπέρβαση. Έδωσε στον Γιοβάνοβιτς ένα μπάτζετ ομάδας που θα παλέψει για την 4η θέση και αυτό κάνει. Παλεύει για την 4η θέση.

Μην παραμυθιάζεστε στα ΨΕΜΑΤΑ που σας λένε ότι ο Αλαφούζος έδινε λεφτά, αλλά ο Γιοβάνοβιτς είναι δύσκολος στις μεταγραφές. Αν ο Αλαφούζος του έδινε 20 εκατ. μπάτζετ -όπως πρέπει να έχει ένας ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ Παναθηναϊκός- και μάλιστα χρήματα που διαθέτει με άνεση ο μεγαλομέτοχος, τότε και ο Γιοβάνοβιτς δεν θα ήταν ΒΛΑΚΑΣ να μην πάρει σέντερ φορ ή εξτρέμ κλάσεις ανώτερους από αυτούς που έχει τώρα.

Ωστόσο ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν είναι ΒΛΑΚΑΣ και καταλαβαίνει το βρόμικο παιχνίδι σας για να βγάλετε… λάδι τη διοίκηση και να τα ρίξετε στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι η μόνη φωτεινή ελπίδα σε αυτή τη μαυρίλα που έχει πλακώσει το σύλλογο τα τελευταία 10 χρόνια.

ΥΓ. Ο Σιδηρόπουλος είναι από τους μεγαλύτερους καμικάζι. Στο πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα έπαιζε… Μποροθρύλος, όμως στις κρίσιμες φάσεις του δευτέρου ημιχρόνου και με το VAR δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να πεις. Πάντως, Έλληνες διαιτητές ή φίλοι του Κλάτενμπεργκ δεν πρέπει να σφυρίζουν ούτε σε 5Χ5 στα Σούρμενα, αλλά χωρίς διοίκηση οι καμικάζι διαιτητές θα σε σφάζουν με κάθε ευκαιρία που θα βρουν.

ΥΓ1. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου τελειώνουν. Αν οι παίκτες που θα έρθουν δεν είναι από το πάνω ράφι, δηλαδή αν δεν τα σκάσεις χοντρά, δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα άλλο πέρα από ένα μπάλωμα για να βγει η χρονιά. Μήπως να βάλει και από την τσέπη του ο Γιοβάνοβιτς για να έρθουν; Μόνο αυτό δεν μας έχετε πει ακόμα…

 

 

Κρίμα και άδικο να χάνει νέα παιδιά στο… τζάμπα ο Παναθηναϊκός

Previous article

Αυτές είναι όλες οι λεπτομέριες του ντηλ Παναθηναϊκού-Ζούλτε Βάρεγκεμ για τον Μπουζούκη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.