0

Ο Παναθηναϊκός την πάτησε με τον Αστέρα Τρίπολης όπως… ο κρατικός μηχανισμός σε μία “κακοκαιρία” διαρκείας.

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός για να μην την πατήσει από τον Αστέρα Τρίπολης; Τι έκανε για να μη φανεί η απουσία του Βιγιαφάνες; Τι έκανε για να ενισχυθεί;

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Αστέρα Τρίπολης είναι κάζο. Όχι (μόνο) για το αποτέλεσμα, αλλά για το τι αφήνει πίσω αυτή η ήττα: πίκρα. Πίκρα γιατί ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια το διπλό επί του Ιωνικού στη Νεάπολη το περασμένο Σάββατο, πίκρα γιατί έβαλε κι άλλο μπελά στο κεφάλι του στη βαθμολογία. Με αμφότερες τις ομάδες να έχουν ματς λιγότερο (ο Παναθηναϊκός με τον Απόλλωνα και ο Αστέρας με τον Ολυμπιακό), οι “πράσινοι” είναι στο +1 από την αρκαδική ομάδα την ώρα που ετοιμάζονται για το ταξίδι στο Ηράκλειο απέναντι στον “πληγωμένο” ΟΦΗ και υπάρχει κι ένας ΠΑΟΚ να περιμένει.

NO GOAL NO PARTY

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε τον Αστέρα όπως παίζει τους αντιπάλους του στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια. Κατοχή, υπομονή, passing game, αλλά αυτή τη φορά το γκολ δεν το είχε. Κι εδώ ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά. Σαν συνολική εικόνα, οι γηπεδούχοι δεν ήταν κακοί, δεν έκαναν κάτι λιγότερο από αυτά που είθισται να κάνουν στα παιχνίδια της Λεωφόρου, αλλά η ουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και… no goal no party.

Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, δεν την πάτησε επειδή δεν σκόραρε. Ή, τουλάχιστον, δεν την πάτησε μόνο από αυτό. Πλήρωσε το λάθος του Σάντσες, πλήρωσε την απουσία του Βιγιαφάνες, πλήρωσε την προετοιμασία του λόγω… “Ελπίδας”. Μόλις δύο προπονήσεις πριν το ματς του Σαββάτου.

Οκ, τα δύο είναι αστερίσκοι. Λάθη στο ματς γίνονται, κακοκαιρίες σαν αυτή της “Ελπίδας” γίνονται μία φορά στα 50 χρόνια. Αυτό που δεν γίνεται είναι να μην έχει λύσεις ο Παναθηναϊκός για να καλύπτει τα κενά που του παρουσιάζονται. Το ημερολόγιο γράφει 29 Ιανουαρίου, για μπάτζετ μεταγραφών ακούμε, για τον Αλαφούζο που “ρίχνει λεφτά”, για την επικτακτική ανάγκη ενίσχυσης, αλλά μεταγραφές δεν έχουμε δει ακόμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ… ΟΠΩΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Το ότι ο Αστέρας είναι μία ομάδα με διαβολεμένη τύχη και παίρνει νίκες στα τελευταία λεπτά, δεν χωράει ως κουβέντα εδώ. Καλά κάνει, άλλο αν είναι εκνευριστικό. Ο Παναθηναϊκός τι κάνει για να μην κινδυνεύει από τον Αστέρα και τον κάθε Αστέρα; Τα προβλήματά του τα ξέρει, τις ανάγκες του Γιοβάνοβιτς επίσης, αλλά δεν γίνεται το κάτι παραπάνω για την ενίσχυση της ομάδας ώστε να μην έρχεται ο κάθε… εκνευριστικός Αστέρας να σε σοκάρει.

Την πάτησε στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο, την πάτησε με τον Αστέρα, στο ενδιάμεσο δεν είχε “αυτό το κάτι που θέλει” (που λέει και η Καιτούλα) για να κερδίσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πήρε ένα διπλό επί του Ιωνικού με κυνικό τρόπο. Το ίδιο κυνικός θα ήταν αν κέρδιζε και την ομάδα της Τρίπολης.

Το να είσαι κυνικός, όμως, δεν φτάνει. Χρειάζονται έξτρα στοιχεία για να κάνεις τη διαφορά και να σταθείς όρθιος. Ο Παναθηναϊκός είχε έναν δύσκολο Γενάρη, το γνώριζε. Με συνεχόμενα παιχνίδια και δύσκολα. Το ίδιο δύσκολο είναι να βρεις στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τον παίκτη που θα σου κάνει τη διαφορά. Αλλά πήγε… ξυπόλυτος στα χιόνια. Σαν τον κρατικό μηχανισμό ένα πράγμα. Καμία προετοιμασία, καμία προληπτική κίνηση για να αποφευχθούν οι… χιονάδες.

Σε τέτοιον βρίσκεται πλέον η ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Κακοκαιρία διαρκείας. Ακολουθεί ο ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ” και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Back to back δύσκολες και απαιτητικές αναμετρήσεις. Παιχνίδια ειδικών συνθηκών με τους “πράσινους” να πηγαίνουν στον “πόλεμο” με τα ίδια “όπλα”. Και τώρα… τρεχάτε ποδαράκια μου.

 

Ο Παναθηναϊκός πέταξε εύκολα την θετική αύρα που είχε δημιουργηθεί

Previous article

Εκτός οι Μέικον και Παπαπέτρου, αμφίβολος ο Παπαγιάννης με Άρη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.