0

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, παρά τις οδηγίες του γιατρού να μείνει 10 (!) ημέρες εκτός αγωνιστικών χώρων και παρότι υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση, έσφιξε τα δόντια

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ από την Τενερίφη στο κλειστό του «Αγ. Θωμά», με τις πράσινες να μην έχουν στη διάθεση τους τρεις βασικές ξένες λόγω κορωνοϊού. Ο λόγος για τις Κρος, Γκρόθες και Στεπανένκο.

Παράλληλα όμως είναι άξια αναφοράς η προσπάθεια της Μανωλίνας Κωνσταντίνου, η οποία ήταν πραγματικά συγκινητική καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η αθλήτρια του τριφυλλιού με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν λίγες ώρες πριν τον αγώνα ήταν να μην παίξει. Παρόλα αυτά, ζήτησε η ίδια να αγωνιστεί, προκειμένου να μην αφήσει την ομάδα να παίξει με λίμπερο στη θέση της (αν δεν αγωνιζόταν η Κωνσταντίνου θα έπαιζε αναγκαστικά η Ξηντάρα )!

Από την όψη της η Μανωλίνα Κωνσταντίνου φαινόταν ότι δεν είναι καλά. Η ταλαιπωρία που είχε υποστεί ήταν μεγάλη. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν τον αγώνα ανέβασε σχεδόν 40 πυρετό και υποβλήθηκε μάλιστα σε μικροεπέμβαση! Ο γιατρός της είχε συστήσει να μείνει για 10 μέρες εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά η Κωνσταντίνου αποφάσισε να πάει στο γήπεδο και να παίξει, καθώς η ομάδα της ήταν αποδεκατισμένη. Σε μια πραγματική κατάθεση ψυχής η Μανωλίνα όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά βοήθησε τα μέγιστα, ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει τα δύο αυτά τα σετ, που του αυξάνουν τις πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η κίνηση αυτή δείχνει πολλά τόσο για την ίδια όσο και για την ομάδα γενικότερα. Για την ίδια καθώς έβαλε στην άκρη το πρόβλημα της υγείας της, ενώ για το τριφύλλι δείχνει ξεκάθαρα το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του. Την αυτοθυσία για το καλό του συνόλου και την μαχητική ψυχή, που αποτελεί χαρακτηριστικό αυτού του συλλόγου.

Τα κορίτσια του τριφυλλιού όλη αυτή την εβδομάδα προετοιμάστηκαν υπό άκρως αντίξοες συνθήκες. Σκεφτείτε ότι οι πράσινες δεν προπονήθηκαν Δευτέρα και Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας, ενώ την Τετάρτη έκαναν προπόνηση στο κλειστό της Λεωφόρου, μιας και το κλειστό του Αγ. Θωμά δεν ήταν λειτουργικό. Έτσι πήγαν σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με μόλις μία προπόνηση.

Με λίγα λόγια όλες όσες έπαιξαν χθες είναι άξιες συγχαρητηρίων, ανεξάρτητα αν ηττήθηκαν, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τενερίφη είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος (1η στο ισπανικό πρωτάθλημα). Η ομάδα αγωνίστηκε μάλιστα με ένα σχήμα, το οποίο δεν είχε χρησιμοποιήσει ο Οικονόμου ούτε σε φιλικό παιχνίδι.

Από σήμερα κιόλας, στις τάξεις του τριφυλλιού υπάρχει η πίστη ότι η ομάδα μπορεί να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση. Αθλήτριες, σταφ και διοίκηση είναι πεπεισμένοι ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει την πρόκριση στην Ισπανία. Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πιθανότατα το τριφύλλι θα έχει στη διάθεση του τις τρεις ξένες, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων των κοριτσιών να αναμένονται σήμερα.

Για αυτό έχει ενδιαφέρον το ματς με την Μπασκόνια

Previous article

Αβδάλας, ο ένατος U18 με πολυετή συμφωνία στον Παναθηναϊκό – Ποιοι προηγήθηκαν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.