0

Για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε και ταυτόχρονα αξιοποίησε το ρόστερ του σχεδόν στο έπακρο.

Όπως στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Χόντοροκ έτσι και κόντρα στον Φίλιππο ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είδε την ομάδα του να πιάνει υψηλή απόδοση στο ξεκίνημα. Το 2-0 κόντρα στην ομάδα της Βέροιας έδωσε την άνεση στον Έλληνα προπονητή του τριφυλλιού να δοκιμάσει διαφορετικά πρόσωπα και σχήματα. Όπως και με την Χόντοροκ, ο Άγγελος Μάρκου ήταν από τις πρώτες επιλογές του πράσινου πάγκου.

Ο νεαρός διαγώνιος κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του Βαν Ντερ Ντρις κάτι που εκ φύσεως είναι μεγάλη πρόκληση. Σε ένα παιχνίδι που τα μπλοκ από τις δύο ομάδες έμοιαζαν ατελείωτα ο Παναθηναϊκός έψαξε το κάτι παραπάνω έχοντας για σχεδόν δύο γεμάτα σετ διαγώνιο τον Μάρκου. Γενικότερα οι πράσινοι είχαν πολλές λύσεις στο παιχνίδι τους σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά από τη στιγμή που ο Ανδρεόπουλος κάθισε στον πάγκο και αλλά και ο Ντερ Ντρις και αργότερα και ο Γιάκοπσεν το βάρος της επίθεσης έπεσε στον νεαρό διαγώνιο. Το «μαξιλαράκι» του 2-0 όχι μόνο επέτρεψε στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να βάλει ως διαγώνιο τον Μάρκου αλλά στο τρίτο σετ έπαιξε από την αρχή μέχρι το τέλος με τον Ρουσόπουλο ως πασαδόρο και τον Συναδινό ως λίμπερο, ενώ ο Σερεμέτης πήρε και αυτός χρόνο συμμετοχής.

Το γεγονός ότι αυτοί οι παίκτες πήραν περισσότερο από ένα γεμάτο σετ, ακόμα και αν έχασαν το ένα, γέμισαν αυτοπεποίθηση και έκαναν λάθη που στην πορεία θα λειτουργήσουν ως μάθημα. Και το κόστος; Μηδενικό καθώς είτε 3-0 είτε 3-1 ο Παναθηναϊκός πήρε τρίποντο και συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του. Τα στατιστικά δεν είναι ο μόνος τρόπος ανάγνωσης του παιχνιδιού. Πολλές φορές η εικόνα και μόνο ενός αγώνα μιλάει από μόνη της. Η εικόνα του Μάρκου, τόσο κόντρα στη Χόντοροκ όσο και κόντρα στο Φίλιππο, δείχνει πως ο νεαρός έχει σιγουριά και παράλληλα δυνατότητες. Είναι δεδομένο πως όταν μπροστά υπάρχει ο Βαν Ντερ Ντρις είναι δύσκολο να μιλάμε για τον απόλυτο αντικαταστάτη του αλλά παρόλα αυτά σε παιχνίδι όπως αυτό της Volley League είναι ικανός να σηκώσει το βάρος του. Υπάρχει μεγάλη διαδρομή ώστε ο Μάρκου να γίνει έτοιμος και ώριμος παίκτης αλλά τα ίδια συνέβησαν και με τον Ράπτη και τον Χ. Ανδρεόπουλο που έπρεπε να ωριμάσουν αγωνιστικά άμεσα και έτσι έγινε.

Σαφώς μιλάμε για διαφορετική ομάδα, βέβαια, αφού όταν ο Χ. Ανδρεόπουλος κλήθηκε να γίνει βασικός ο Παναθηναϊκός είχε άλλα δεδομένα και έψαχνε την παραμονή στην κατηγορία. Τώρα η ομάδα είναι γεμάτη από παίκτες πρώτης κλάσης και οι νεαροί παίκτες ψάχνουν ευκαιρίες όπως σε αυτά τα παιχνίδια για να δείξουν τις δυνάμεις τους. Ο 18χρονος Μάρκου έχει επιθετικές αρετές, πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού και κυρίως δείχνει να έχει προσωπικότητα. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Φάνης Ρουσόπουλος, ο οποίος έχει επίσης το «εμπόδιο» του Γιάκοπσεν μπροστά του, όχι μόνο εμφάνισε αρετές στην οργάνωση του παιχνιδιού, βάση των δεδομένων, αλλά έδειξε να συνεργάζεται πολύ καλά με τον Μάρκου.

Ο Συναδινός είχε πάρει χρόνο συμμετοχής και πέρυσι αποδεικνύοντας ότι παρότι νεαρός και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κομβική θέση μπορεί να αντέξει το βάρος του βασικού. Ο Σερεμέτης, τέλος, έδειξε αστάθεια στο κομμάτι της υποδοχής αλλά όχι μόνο ήταν ψύχραιμος και βρήκε λύση στην πορεία του αγώνα αλλά έβγαλε ωραίες επιθέσεις οι οποίες του έδωσαν αυτοπεποίθηση. Γενικά τα λάθη, σε αγώνες σαν αυτόν, είναι στο όριο του επιτρεπτού και μάλιστα μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα στην πορεία.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αξιοποίησε στο έπακρο την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής οδηγώντας όχι μόνο την ομάδα του στους τρεις πόντους αλλά «ψήνοντας» όλους του παίκτες. Σε μια χρονιά που οι αγώνες θα είναι ιδιαίτερα αρκετοί μέχρι το τέλος της ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί όλους του παίκτες του σε ετοιμότητα αλλά ακόμα περισσότερο θα τους χρειαστεί σε βάθος χρόνου καθώς ο κόουτς του Παναθηναϊκού ακολουθεί εδώ και χρόνια τη δική του επιτυχημένη συνταγή στο χτίσιμο της ομάδας και αυτό δε βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στα χρήματα.

Παναθηναϊκός Β – Λεβαδειακός 1-3

Previous article

Αίρει όλα τα μέτρα: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που τελείωσε την Όμικρον ως μη κοινωνικά κρίσιμη νόσο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.