0

Ο Παναθηναϊκός δεν πήγε να παίξει μπάλα με τον Ιωνικό, πήγε να πάρει το διπλό με κυνικό τρόπο. Και το κατάφερε.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Νίκαια με μία μόλις εκτός έδρας νίκη. Με μία ήττα από τον Βόλο και μία ισοπαλία στο ντέρμπι, δηλαδή με 1 βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια και τους ΟΦΗ-ΠΑΣ να απειλούν στη μάχη των πλέι οφ.

Όλα εις βάρος του τα είχε. Και απέναντι είχε μία ομάδα που έμεινε σε εκείνο το 3-2 με τον ΠΑΟΚ, την τελευταία της νίκη στο πρωτάθλημα, ούσα αυτή με το μεγαλύτερο αρνητικό σερί στον “πόλεμο” της σωτηρίας και του καλύτερο πλασαρίσματος για τα πλέι άουτ.

Σέντρα, λοιπόν, ο Βιγιαφάνες, γυριστό από τον Αϊτόρ, 0-1 ο Παναθηναϊκός με γκολάρα, πάπαλα. Ούτε μπάλα ούτε ευκαιρίες ούτε αυτοματιστοί ούτε δείγμα από την ομάδα των τελευταίων αγώνων που -δικαίως- αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις.

Κύριος πήγε και κύριος έφυγε

Ας επαναλάβουμε: ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει με τον Ιωνικό έχοντας μία νίκη μακριά από τη Λεωφόρο. Τι ήθελε; Νίκη κι ας ήταν με γκολ του… Γιοβάνοβιτς, λες ευχαριστώ, μαζεύεις τα πράγματά σου και φεύγεις… κύριος. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι ανούσια και κυρίως δεν είναι για αυτό το παχνίδι. Τούτο ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων. Κλείνεις τα μάτια, βάζεις γκολ, κρατάς αναπνοή μέχρι το φινάλε και συνεχίζεις την ανοδική σου πορεία.

Το διπλό στη Νίκαια έχει πολλαπλή σημασία. Ο Παναθηναϊκός αφήνει στο -4 τον ΟΦΗ, στην 6η θέση, ενώ έχει στο -3 τον ΠΑΣ Γιάννινα που παίζει την Κυριακή στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Και κάπου στο… βάθος έχει τον Αστέρα στο -7 (τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω τον υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική) και τον Άρη στο -8. Οι “πράσινοι” έχουν παιχνίδι χρωστούμενο, αυτό με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Αυτά ως προς τα κάτω. Ας δούμε και τα πάνω. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι στο -3 από την ΑΕΚ και στο -4 από τον ΠΑΟΚ. Αμφότεροι οι δικέφαλοι έχουν δύο παιχνίδια λιγότερο, εκ των οποίων το ένα το μεταξύ τους ντέρμπι. Άσε τους να “σφαχτούν” κι εσύ κάτσε να απολαύσεις την… απειλή που τους προκαλείς πλησιάζοντας προς την πρώτη δυάδα.

Ο Παναθηναϊκός στην εποχή της… κανονικότητας

Εξακολουθείτε να μιλάτε για το αν ο Παναθηναϊκός ήταν κακός το Σάββατο στη Νίκαια ή για το αν δεν έκανε καθαρή ευκαιρία εκτός του γκολ του Αϊτόρ; Αν ναι, χάνετε την ουσία. Είδαμε και τις άλλες φορές που οι “πράσινοι” έπαιζαν καλά στα εκτός έδρας παιχνίδια και τι έπαιρναν: ένα διπλό, στο Πανθεσσαλικό, απέναντι στη Λαμία κι αυτό με την ψυχή στο στόμα. Αντε και πείτε ότι έπαιζε μπάλα, έχανε ευκαιρίες, ήταν κλάσεις καλύτερος, αλλά άφηνε βαθμούς. Τι θα κέρδιζε; Το χειροκρότημα; Δεν του φτάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι νίκες χτίζουν ψυχολογία, αλλά αυτές, σαν το διπλό επί του Ιωνικού, δίνουν αυτοπεποίθηση και “χτίζουν” την περιβόητη κανονικότητα που τόσο ανάγκη έχει ο Παναθηναϊκός. Στο ταμείο στο φινάλε θα μπει ένα “τικ” στην έδρα του Ιωνικού, εκεί όπου, ας πούμε, ο ΠΑΟΚ έφυγε με μηδέν στο σακούλι.

Πηγή: sportday.gr

 

Απίστευτο σερί από Βιτάλ και Παλάσιος

Previous article

Παναθηναϊκός – Πορφύρας 3-0: Άνετο τρίποντο και τώρα Λαγκούνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.