0

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού και οι δηλώσεις-φάρος που έκανε μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το είχε στο μυαλό της. Ήθελε να το κάνει. Και το έπραξε βγάζοντας το ήθος, την προσωπικότητα και το χαρακτήρα της η Εύα Χαντάβα. Εκεί, μπροστά στην κάμερα, ώστε να την ακούσουν άπαντες. Έστειλε το μήνυμά της σε όλους τους Έλληνες, γυναίκες και άντρες.

«Αρχικά θέλω να πω ένα μπράβο σε όλες τις γυναίκες που πλέον μιλάνε». Μέσα σε 13 (!) λέξεις, τόσο λακωνικά αλλά τόσο αληθινά, η αρχηγός του Παναθηναϊκού είπε όσα άλλοι δεν μπορούν να πουν σε 13.000 λέξεις. Άλλωστε το «σημαντικό» δεν έχει να κάνει με το εύρος, αλλά με την ουσία, με την πραγματική αξία όσων μπορεί κάποιος να εκφράσει.

Πολλοί εκεί έξω πιστεύουν ότι μια αθλήτρια-της είναι ένας άνθρωπος που γυμνάζεται, τρέχει, σηκώνει βάρη, χτυπάει μια μπάλα, γενικώς θεωρούν ότι πρόκειται για παιδιά των οποίων η προσωπικότητα «εξαντλείται» στις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου. Και πως «καλό είναι» να μην ξεφεύγουν από αυτά τα «στεγανά» στα οποία κάποιοι τους έχουν «κατατάξει».

Προφανώς κάνουν τεράστιο λάθος. Ο αθλητής-τρια που έχει προσωπικότητα μπορεί πολλάκις να συμβάλλει σημαντικά στον προβληματισμό της κοινωνίας ακριβώς γιατί έχει την αποδοχή που προέρχεται από τα επιτεύγματά του εντός γηπέδου. Είναι πιο «οικείος» στον μέσο πολίτη και μπορεί να «μπει» στο σπίτι του σαφώς ευκολότερα από τον ξύλινο λόγο ενός πολιτικού.

Φυσικά σε αυτό εμπεριέχεται και την αντίθετη όψη του ίδιου νομίσματος. Δηλαδή η «επικίνδυνη» δημόσια άποψη ενός πρωταθλητή μπορεί να επηρεάσει πολύ περισσότερο αρνητικά, πάλι λόγω της αποδοχής του.

Η Εύα Χαντάβα κάνει πρωταθλητισμό σε μία χώρα η οποία δυστυχώς μαστίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από αλλεπάλληλα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ εις βάρος των γυναικών. Γυναικοκτονίες, ξυλοδαρμοί, βιασμοί, ένα περιβάλλον νοσηρό το οποίο γίνεται ακόμη χειρότερο όταν «αμπαλάρεται» είτε από τη δύναμη του χρήματος-εξουσίας (κάθε μορφής) είτε από την εκούσια σιωπή.

Τι είπε η Χαντάβα μέσα σε αυτό το μήνυμα των 13 λέξεων; Συνεχάρη τις γυναίκες που επιτέλους ΜΙΛΑΝΕ! Λίγες ώρες πριν από αυτή τη δήλωση, η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε ένα 24χρονο κορίτσι να περιγράφει μπροστά στην κάμερα τον εφιάλτη του βιασμού της. Η Γεωργία βρήκε το θάρρος, τη δύναμη ψυχής, να μιλήσει δημόσια για τη φρίκη που βίωσε. Για να βοηθήσει όχι μόνο τον εαυτό της, ώστε η δικαιοσύνη να ξετυλίξει το κουβάρι και να τιμωρήσει ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ τους υπανθρώπους που τη βίασαν, αλλά για να προστατέψει κι άλλα κορίτσια από επίδοξους δολοφόνους σωμάτων και ψυχών.

Η Εύα Χαντάβα θέλησε να προτάξει το ΣΠΟΥΔΑΙΟ, το μεγάλο στις δηλώσεις της. Και μετά τοποθετήθηκε για τη σημαντική νίκη-πρόκριση της ομάδας της επί του Ολυμπιακού. Δικαιολογημένα πρόσφερε περηφάνια στους φίλους της ομάδας της (ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ κ. Βρανόπουλος ο οποίος τοποθετήθηκε δημόσια), αλλά και σε κάθε υγιή φίλαθλο που θέλει να βλέπει τους ‘Ελληνες αθλητές-τριες πρωτοπόρους σε οιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια να καθαρίσει η κοινωνία μας.

Εχουμε ανάγκη από τέτοιες γυναίκες, από τέτοιους ανθρώπους, από προσωπικότητες σαν τη Χαντάβα. Οι πρωταθλητές συμπεριφοράς είναι αυτοί που λείπουν σήμερα από τη χώρα. Και η Εύα έδειξε ότι ξέρει να τιμάει το “περιβραχιόνιο” της ζωής και του χαρακτήρα της!

ΥΓ: Όπως ακριβώς το είπε στη συνέντευξή της στο SDNA. Όταν μια γυναίκα λέει «όχι», σημαίνει «όχι». Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ ή λίγο άντρας εγωιστής για να το αποδεχτείς. Φτάνει να είσαι ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ και να ξέρεις να τιμάς τα παντελόνια σου.

Αυτός θα είναι η πρώτη… βόμβα του καλοκαιριού για ΠΑΟ – Παίκτης 4 εκατομμυρίων ευρώ

Previous article

Όλα για το «διπλό» επί του Ιωνικού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.