Η συνάντηση – κλειδί με τους Αλβέρτη – Διαμαντίδη.
-
Υπήρξε πολύ μεγάλη αμηχανία και από τις δύο πλευρές. Δηλαδή και από τον κόουτς Ιτούδη, αλλά και από τη διοικητική ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά στο τέλος της ημέρας ο τρόπος που επέλεξαν οι δύο πλευρές είναι σημαντικότερος από οποιοδήποτε μεμονωμένο γεγονός.
-
Ας ξεκινήσουμε με μία παραδοχή. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ έσωσε την ομάδα από μια ιστορική καταστροφή που ερχόταν, διότι παίκτες και προπονητής δεν ήταν στο γήπεδο. Αυτοί οι 1.000, που ήταν, έφταναν για να εκμεταλλευτούν ένα λάθος του αντίπαλου προπονητή και τέσσερα – πέντε των διαιτητών, για να κάνουν ροντέο το γήπεδο και ουσιαστικά να αποτελέσουν τον μοναδικό κυματοθραύστη που είχε εκείνη τη στιγμή η ομάδα μέσα στο κλειστό, για να μην φτάσει η διαφορά τους 50 πόντους.
-
Ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιτούδης και κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την είσοδο του Σβεντ, που είχε αγωνιστεί 4′ στα πρώτα 30′ και του Κομένκο, έδειξε την πρόθεσή του. Ουσιαστικά, έμπρακτα έδειξε ότι όχι μόνο δεν ήθελε να συνεχίσει το θέμα, αλλά αν θέλει κάποιος να είναι ειλικρινής, βοήθησε κι όλας τον Παναθηναϊκό, να τελειώσει το ματς σχεδόν αναίμακτα, μπροστά σε αυτό που θα μπορούσε να είχε συμβεί.
-
Και αυτό θα το καταλάβουν στον Παναθηναϊκό όταν σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια θα υπάρξει ομάδα που δεν θα βγάλει το πόδι από το γκάζι και την εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» θα τελειώσει το ματς σε απροσδιόριστα επίπεδα.
-
Όταν τελείωσε ο αγώνας με την ΤΣΣΚΑ, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Ιτούδης ήταν να συζητήσει με κάποιους φίλους, που βρίσκονταν στα court seats και να εξηγήσει ότι: «Το time out το πήρα γιατί έχουμε χάσει φέτος παιχνίδια από διαφορές με +20. Είμαστε σε μεγάλη πίεση. Δεν ήθελα να δω τους παίκτες να κάνουν τα ίδια λάθη».
-
Προφανώς και το ερώτημα παραμένει, όταν απέμειναν δύο κατοχές, μία για κάθε ομάδα για την λήξη του ημιχρόνου, τι θα μπορούσε να συμβεί στο παιχνίδι; Αλλά, η ουσία είναι ότι η απόφαση αυτή έβαλε φωτιά σε ένα «σκοτωμένο» ματς και δημιούργησε κάποια γκρίζα σύννεφα. Όμως, αυτά πολύ γρήγορα έφυγαν από τον ουρανό του ΟΑΚΑ, με την παρέμβαση κάποιων ανθρώπων.
-
Ιτούδης, Αλβέρτης και Διαμαντίδης μπήκαν σε ένα γραφείο αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου και έληξαν το θέμα αντρικά. Ούτε με διαρροές, ούτε με δημοσιεύματα, ούτε μέσω τρίτων. Face to face, γιατί ο Έλληνας προπονητής αισθανόταν άσχημα με το πώς εκλήφθηκε η απόφασή του για το time out και ο Αλβέρτης με τον Διαμαντίδη ένιωθαν άσχημα όχι για τις λογικές «γηπεδικές» αποδοκιμασίες, αλλά για τα βαριά λόγια κάποιων μεμονωμένων. Σε ένα γήπεδο με 1.000 θεατές όλα περνούσαν στα αυτιά όλων.
-
Ούτε απολογίες, ούτε συγγνώμες υπήρξαν. Παρά μόνο λόγια μεταξύ ανθρώπων που σέβονται ο ένας τον άλλον. Γι’ αυτό και ο Ιτούδης το πρώτο πράγμα που είπε ήταν: «Αν είναι δυνατόν να εκλαμβάνεται ως disrespect αυτό προς έναν σύλλογο, που έχω τέτοια αγάπη και μου έχουν τέτοια αγάπη». Αλλά και από την πλευρά τους οι Διαμαντίδης – Αλβέρτης, με το ήθος που έχουν, του εξηγούσαν ότι ακούστηκαν κάποιες μεμονωμένες κουβέντες, που έκαναν όλους να νιώσουν άβολα. Και εκεί έληξε το θέμα. Μέσα σε ένα γραφείο όπως λύνουν τα ζητήματα άνθρωποι του αθλητισμού με το δικό τους ανάστημα.
Comments