0

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πλήρωσε στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα χίλια κακά της μοίρας του

Ουδείς περίμενε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα μπορούσε να κοντράρει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας -πόσω μάλλον να γίνει… συζήτηση για νίκη. Κι αυτό αφορά σε ένα γενικό συμπέρασμα βάσει όσων έχουμε δει φέτος από τις δύο ομάδες. Όταν λοιπόν σε αυτή την εξίσωση προστίθεται η απραξία (σχεδόν) δύο εβδομάδων λόγω του κορονοϊού, αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Δημήτρης Πρίφτης γνώριζε εκ προοιμίου πως συμμετέχει σε μια παρτίδα με σημαδεμένη τράπουλα.

Όσο απλοϊκό κι αν ακούγεται ως τοποθέτηση/δικαιολογία όμως, παραμένει απόλυτα αληθές και ουσιαστικό. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν αδύνατο να παρουσιάσει οτιδήποτε καλό το βράδυ της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε μια ομάδα που χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο μια πειστική εμφάνιση για να ξαναφτιάξει την ψυχολογία της.

Οι παρενέργειες του κορονοϊού ήταν εμφανείς λοιπόν. Δεν χρειάστηκαν άλλωστε παρά δέκα λεπτά για να αποτυπωθούν στο παρκέ του ΟΑΚΑ και να καταδείξουν τη διαφορά… φάσης στην οποία βρίσκονταν οι δύο αντίπαλοι -πέραν της ποιότητας και της ποσότητας.

Πάλι από την αρχή

Όταν μια ομάδα μένει δίχως προπόνηση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ο προπονητής ξεκινά από τα βασικά. Από την αλφαβήτα. Ξανά. Όπως κάνει, για παράδειγμα, τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας. Όχι για να μάθει τα συστήματα στους παίκτες του, αλλά για να ξαναβάλει το σώμα και το μυαλό τους σε μια διαδικασία μάθησης, έτσι ώστε να φτάσουν άπαντες στο σημείο που θέλει.

Όσο απλοϊκό κι αν ακούγεται, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εκτός κι αν θεωρεί κανείς ότι στην πρώτη προπόνηση που έκαναν όλοι μαζί μετά από σχεδόν δύο βδομάδες, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, υπήρχε οτιδήποτε που να προσέγγιζε την ένταση και τη μεθοδολογία που συνάδουν με την εποχή.

Όλα είχαν να κάνουν με τη διαχείριση της κατάστασης και την προσπάθεια αντίληψης από την πλευρά του τεχνικού επιτελείου του βαθμού (αν)ετοιμότητας καθενός εκ των παικτών που βρίσκονται στο rotation. Με τη συνεπακόλουθη προσπάθεια εύρεσης του ιδανικού χρονοδιαγράμματος προκειμένου όλοι να επιστρέψουν στο ίδιο μήκος κύματος. Τουλάχιστον στο επίπεδο του ρυθμού.

Ταυτόχρονα βέβαια, δεν υπάρχει οποιουδήποτε είδους περίοδος χάριτος για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Αυτή έχει εξαντληθεί από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της αγωνιστικής περιόδου. Ο Δημήτρης Πρίφτης κι οι παίκτες του καλούνται να κερδίσουν τον χρόνο και να προσεγγίσουν στο επίπεδο που απαιτεί η εποχή και η διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν, για να επιχειρήσουν να εκμηδενίσουν βραδιές σαν κι αυτή με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Να συμμαζέψει ό,τι μπορεί…

Είναι προφανές πως το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν θα έχει βρει αίφνης τον ρυθμό και την ένταση που του έλειπαν στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η προπόνηση που παρεμβάλλεται δύο αγώνων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα άλλωστε περιλαμβάνει μόνο κάποια βασικά κομμάτια, που έχουν να κάνουν κυρίως με την τακτική και την προσομοίωση των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του αντιπάλου.

Όπερ και σημαίνει πως θα ήταν παράλογο να προσδοκά κανείς σε εικόνα πολύ καλύτερη από αυτή του αγώνα με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Μπορεί να ακούγεται απαισιόδοξο (ή και… μαύρο) ως σενάριο, αλλά το μείζον για τον Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του είναι να συμμαζέψουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Απλό δεν θα ‘ναι. Τι είναι όμως απλό φέτος γι αυτόν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ;

 

πηγή: sport24.gr

Είναι γεγονός!: Ο Αλαφούζος μεταβίβασε στην ΠΑΕ 51 στρέμματα δίπλα στο «Γ. Καλαφάτης»!

Previous article

Να στηριχθεί ο Πρίφτης αλλά…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.