0

Για τον Παναθηναϊκό το δώρο έχει φτάσει εδώ και καιρό στο Κορωπί !

Δεν αναφερόμαστε σε κανέναν άλλο απ’ τον Αμπέρτο Μπρινιόλι ! Ο Ιταλός “κέρβερος” άφησε την Ιταλική Έμπολι , με την οποία είχε ανακηρυχθεί πέρυσι κορυφαίος τερματοφύλακας στην δεύτερη κατηγορία . Η μεταγραφή του υψηλόσωμου γκολκίπερ πραγματοποιήθηκε , καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιθυμούσε να έχει ένα πολύ καλό δίδυμο  στην σημαντικότατη θέση των “γκολπόστ”.

Μετά το πέρας των 15 αγωνιστικών του Ελληνικού πρωταθλήματος και την ολοκλήρωση των πρώτων γύρων του Κυπέλλου θα μπορούσαμε να πούμε ότι , ο Παναθηναϊκός έχει βρει “λύρα εκατό” με την περίπτωση του Μπρινιόλι. Ο βασικός πλέον “κίπερ” των “πράσινων” έχει καταγράψει 10 συμμετοχές στην Σουπερλίγκα και 1 συμμετοχή στο Ελληνικό κύπελλο. Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι τόσο ο αριθμός συμμετοχών του Ιταλού με το “τριφύλλι” στο στήθος , όσο η σταθερότητα και η ικανότητα που έχει με την μπάλα στα πόδια . Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή που άνετα θα μπορούσε να κάνει καριέρα και ως λίμπερο . Η σωματική του δομή και οι καλές του επαφές με την μπάλα δεν είναι στοιχεία που συναντάμε συχνά στα Ελληνικά γήπεδα.

Για να μιλήσουμε και στην γλώσσα των αριθμών , ο Μπρινιόλι έχει σημειώσει 26 επεμβάσεις σε 968 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα με τους “πράσινους”. Έχει δεχθεί 8 τέρματα σύνολο ενώ , τα τελευταία παιχνίδια έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του . Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην επανεμφάνιση του Σένκεφελντ στο βασικό σχήμα της ομάδας μετά από αρκετούς μήνες απουσίας , λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο που τον είχε αφήσει στα “πιτς” . Ο Ολλανδός στόπερ προσφέρει στους συμπαίκτες του μια αίσθηση σιγουριάς . Αυτό πηγάζει  απ’ την ικανότητα του “πράσινου” στόπερ στο ψηλό και στο γρήγορο παιχνίδι και την δυνατότητα να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας .

Εξίσου θετικός και σταθερός είναι την εφετινή χρονιά και ο Σωκράτης Διούδης . Ο διεθνής τερματοφύλακας  έχει χάσει την θέση του στην βασική εντεκάδα των “πράσινων” απ’τον Μπρινιόλι , μετρώντας μόλις 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο . Ωστόσο , όσες φορές κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του “τριφυλλιού” , το έπραξε με επιτυχία . Στην Σούπερ Λίγκα μετρά 12 επεμβάσεις , έχοντας δεχθεί 3 τέρματα  . Αντιστοίχως , στο θεσμό του κυπέλλου δέχθηκε γκολ μονάχα στον αγώνα που διεξήχθη στη Λεωφόρο , απέναντι στον Βόλο για την φάση των <<16>> . Ο ένας εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού δείχνει έμπειρος και ώριμος -όσο ποτέ άλλοτε- να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της . Ακόμη και αν δεν αποτελεί την βασική επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την θέση του τερματοφύλακα .

 

Εν κατακλείδι , ο Παναθηναϊκός διαθέτει μετά από αρκετά χρόνια  δύο ισάξιους τερματοφύλακες στο ρόστερ του . Το γεγονός αυτό , μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα , καθώς υπάρχει συναγωνισμός και αγωνίζεται αυτός που είναι στην καλύτερη αγωνιστική και πνευματική κατάσταση . Για να ολοκληρώσουμε την ανάλυση μας , όπως ακριβώς την αρχίσαμε ,το καλοκαίρι  ο Παναθηναϊκός εισήγαγε χρυσάφι απ’την Ιταλία και ελπίζει πως ο Άγιος Βασίλειος θα βάλει το χεράκι του για να βρουν οι “πράσινοι” και άλλες πολύτιμες “λίρες” !

Υ.Γ Η καλή κατάσταση των Διούδη και Μπρινιόλι αποδεικνύει την καλή δουλειά που γίνεται στο Κορωπί απ’το προπονητικο τιμ και ειδικότερα απ’τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιώργο Μουντάκη.

 

Παναθηναϊκός 2022: Τέλος στην ανομβρία των τίτλων – Επιστροφή στην Ευρώπη!

Previous article

Και ξαφνικά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενδεκαδάτο εξτρέμ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.