0

Από τους δέκα παίκτες που αποχώρησαν το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό, μόλις δύο (Κολοβός-Περέα) έχουν καταφέρει να διακριθούν στις νέες τους ομάδες.

«Μπαστούνια» τα έχει βρει η συντριπτική πλειονότητα των παικτών που αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι και το δείγμα του πρώτου εξαμήνου δεν ήταν αυτό που θα περίμενε.

Με εξαίρεση τον Δημήτρη Κολοβό και τον Χουάν Χοσέ Περέα, οι υπόλοιποι επτά πρώην πράσινοι έχουν συναντήσει αρκετές δυσκολίες όσον αφορά την καθιέρωσή τους σε βασικά γρανάζια των νέων τους ομάδων, ενώ δύο εξ αυτών που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία (Μολό-Φάουστο Τιένθα) επέλεξαν πολύ χαμηλό επίπεδο πρωταθλημάτων για να προσθέσουν τα τελευταία ένσημα της καριέρας τους.

Ας δούμε τι προκύπτει από το ρεπορτάζ αναλυτικά για κάθε περίπτωση από τις εννέα, στις οποίες δεν υπολογίζεται ο Σεχ Νιάς από τη στιγμή που επέστρεψε στη Λιλ μετά το δανεισμό του στον Παναθηναϊκό και δεν ήταν ουσιαστικά μέλος της ομάδας.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Βέιλε-Δανία). 
Ο 21χρονος πλάγιος επιθετικός υπήρξε ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα από την ακαδημία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, αλλά για τους δικού του λόγους αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο παραχωρήθηκε ως δανεικός με οψιόν αγοράς στη Φορτούνα Σιτάρντ αλλά οι Ολλανδοί δεν θέλησαν να πληρώσουν τη ρήτρα για να τον αποκτήσουν, έχοντας συν τοις άλλοις και οικονομικά προβλήματα.
Το περασμένο καλοκαίρι έφερε πρόταση από τη Βέιλε της Δανίας στην οποία παραχωρήθηκε από τον Παναθηναϊκό έναντι ποσού κοντά στις 400.000 ευρώ. Στη Βέιλε έχει αγωνιστεί σε 12 ματς πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα 5 για περισσότερο από ένα ημίχρονο, σκοράροντας δύο γκολ και δίνοντας μία ασίστ. Εχει ακόμα τρία ματς στο κύπελλο Δανίας με ένα γκολ και δύο ασίστ και ακόμα δύο ματς στις ρεζέρβες.
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η αγωνιστική παρουσία του, όσο το ότι η Βέιλε είναι τελευταία στο πρωτάθλημα Δανίας με 9 βαθμούς και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό.

Αργύρης Καμπετσής (Βίλεμ-Ολλανδία) 
Ο 22χρονος επιθετικός παραχωρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό στην ολλανδική Βίλεμ με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς της τάξεως των 600.000 ευρώ. Του δόθηκε μάλιστα το νούμερο 10 και γενικώς φάνηκε να ποντάρει πολλά στην περίπτωσή του. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί καμία φορά ως βασικός (μάξιμουμ χρόνος συμμετοχής τα 30 λεπτά) στα 11 ματς που έχει παίξει στο πρωτάθλημα, έχοντας καταγράψει δύο ασίστ. Η Βίλεμ βρίσκεται στη 13η θέση της πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Δημήτρης Καραγιάννης (ΠΑΣ Γιάννινα-Ελλάδα)
Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός αποχώρησε ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, έχοντας πάρει το βάπτισμα του πυρός στο περυσινό πρωτάθλημα, καθώς δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και υπέγραψε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην ομάδα των Ιωαννίνων δεν έχει αγωνιστεί έως τώρα ούτε ένα λεπτό στο πρωτάθλημα ή το κύπελλο και βρέθηκε πέντε φορές στον πάγκο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι τέταρτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μάριος Τζαβίδας (Ατρόμητος-Ελλάδα)
Ο 18χρονος επιθετικός συγκαταλέγονταν μεταξύ των σπουδαιότερων ταλέντων της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, αλλά το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να υπογράψει στον Ατρόμητο με την ελπίδα να αξιοποιηθεί άμεσα και να πάρει χρόνο συμμετοχής.Υπήρξαν, μάλιστα, τροφεία ύψους 120.000 ευρώ για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, ενώ σημαίνοντα ρόλο έπαιξε η εκτίμηση που του είχε ο -τότε- προπονητής του Ατρόμητου Ανχελ Λόπεθ. Ο τελευταίος απολύθηκε πριν από το τέλος Σεπτέμβιου και ο Τζαβίδας έχει καταγράψει τέσσερις συμμετοχές ως αλλαγή, με μεγαλύτερο χρόνο τα 29 λεπτά απέναντι στον Βόλο. Ο Ατρόμητος είναι προτελευταίος στο πρωτάθλημα,

Χουάν Χοσέ Περέα (ΠΑΣ Γιάννινα-Ελλάδα)
Ο 21χρονος Κολομβιανός επιθετικός ήταν τελευταίος στην ιεράρχηση των στράικερ του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της σεζόν και η πρόταση του ΠΑΣ Γιάννινα έγινε αποδεκτή τόσο από την πλευρά του παίκτη όσο και από το τριφύλλι, το οποίο έβαλε ως όρο να μπορεί να «ματσάρει» οποιαδήποτε προσφορά προκύψει στο μέλλον από άλλη ελληνική ομάδα, προκειμένου να τον αποκτήσει ξανά. Ο Περέα πραγματοποίησε πολύ καλό πρώτο μισό στη φετινή σεζόν, έχοντας κερδίσει φανέλα βασικού στον ΠΑΣ, με τον οποίο έχει καταγράψει 13 ματς, 3 γκολ και 4 ασίστ, τα 12 εξ αυτών για το πρωτάθλημα και όλα ως βασικός.  Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι τέταρτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δημήτρης Κολοβός (Σερίφ-Μολδαβία) 
Ο 28χρονος επιθετικός δεν κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που περίμενε στον Παναθηναϊκό και αποχώρησε ως ελεύθερος το καλοκαίρι για τη Σερίφ Τιρασπολ της Μολδαβίας. Σε αυτήν βρήκε το χρόνο και τη στήριξη που προσδοκούσε και αποτελεί βασικό της στέλεχος. Εχδει αγωνιστεί ήδη σε 22 ματς έχοντας συνολικά 4 γκολ και 5 ασίστ, τα 10 εξ αυτών για το Τσάμπιονς Λιγκ συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών. Η Σερίφ είναι πρώτη στο πρωτάθλημα Μολδαβίας.

Αντόνιο Σαβιέρ (Εστορίλ-Πορτογαλία) 
Ο 29χρονος Πορτογάλος εξτρέμ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Εστορίλ, με τη μορφή του δανεισμού έως το τέλος της παρούσας αγωνιστικής περιόδου. Στην Εστορίλ έχει αγωνιστεί σε 11 ματς, 9 για το πρωτάθλημα και 2 για το κύπελλο, χωρίς να έχει στο ενεργητικό του γκολ ή ασίστ. Από τα 9 ματς πρωταθλήματος μόλις στα 2 έχει αγωνιστεί ως βασικός. Η Εστορίλ είναι στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας.

Γιουνούς Σανκαρέ (Γκιρεσουνσπόρ-Τουρκία)
Ο 32χρονος Σενεγαλέζος μέσος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην προετοιμασία του περασμένου καλοκαιριού και στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου παραχωρήθηκε στην τουρκική Γκιρεσουνσπόρ. Αρχικά ξεκίνησε ως βασικός αλλά στα τελευταία 6 ματς είναι εκτός αποστολής. Εχει προλάβει να αγωνιστεί σε 8 ματς, δίχως να σκοράρει ή να δώσει κάποια ασίστ. Η Γκιρεσουνσπόρ είναι 14η στο πρωτάθλημα Τουρκίας.

Γιοάν Μολό (Χιέρες 83-Γαλλία)
Η ανανέωση συμβολαίου του 32χρονου Γάλλου πέρασε από διάφορα στάδια το περασμένο καλοκαίρι, αλλά στο τέλος αποφασίστηκε να μην παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Ως ελεύθερος αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην τέταρτη κατηγορία της χώρας του (!) στην παγκοσμίως άγνωστη Χιέρες 83, όπου έχει καταγράψει 10 ματς, με 2 γκολ και 1 ασιστ, όλα ως βασικός. Η Χιέρες 83 είναι δέκατη στο πρωτάθλημα της τέταρτης κατηγορίας της Γαλλίας.

Φάουστο Τιένθα/Ράσινγκ/Ισπανία/Ελεύθερος
Ο 31χρονος Ισπανός αμυντικός μέσος πέρασε και δεν ακούμπησε από τον Παναθηναϊκό και το περασμένο καλοκαίρι έλυσε το συμβόλαιό του για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ράσινγκ Σανταντέρ, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία (!) της πατρίδας του. Μετράει 18 συμμετοχές, τις 15 εξ αυτών στο πρωτάθλημα και έχει σημειώσει ένα γκολ. Η Ράσινγκ είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας.

Γενική είσοδος 1 ευρώ με Προμηθέα και εθελοντική αιμοδοσία

Previous article

Πολύ κρίμα και χίλια συγγνώμη μαζί

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.