0

Ιδού η Λεωφόρος λοιπόν για τους πράσινους…

Κρίσιμο είναι το επόμενο δεκαπενθήμερο για την έξοδο του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μιας και οι πράσινοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη Λεωφόρο δύο συλλόγους, οι οποίοι διεκδικούν μαζί του το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αυτή τη στιγμή το τριφύλλι έχει μια «χρυσή ευκαιρία» να αποσπαστεί σημαντικά από τους αντιπάλους του στη βαθμολογία.Ο Παναθηναϊκός με ένα ματς λιγότερο βρίσκεται στην πέμπτη θέση με είκοσι βαθμούς, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει 22 και να βρίσκεται στην τέταρτη και τον Άρη να έχει 18 πόντους.

Μάλιστα και οι δύο αυτές ομάδες έχουν αυτή τη βαθμολογική συγκομιδή με ένα ματς περισσότερο από το τριφύλλι, μιας και η αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής αναβλήθηκε για τον Παναθηναϊκό, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στο στρατόπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης. Πέραν όμως αυτού του ματς οι πράσινοι τις επόμενες δύο αγωνιστικές υποδέχονται τους ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη.

Αν καταφέρει να πάρει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή θα τον περάσει στη βαθμολογία (συν φυσικά το αναβληθέν απέναντι στον Απόλλωνα) ενώ αν σε δύο αγωνιστικές από τώρα πάρει τους τρεις βαθμούς στο ματς με τον Άρη στη Λεωφόρο θα φύγει με πέντε βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αυτό σημαίνει ότι αν κερδίσει θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας ενόψει της συνέχειας και να μεταφέρει την πίεση στους υπόλοιπους διεκδικητές του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Σίγουρα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει αυτά τα ματς, τότε ο δρόμος για την Ευρώπη δεν θα είναι τόσο ανοιχτός.

Έχει μια μοναδική λοιπόν ευκαιρία, ώστε να επιστρέψει στην Ευρώπη, κάτι που φέτος δεν θεωρείται επ΄ ουδενί στόχος αλλά αυτοσκοπός. Αν δεν το καταφέρει αυτό το τριφύλλι θα μιλάμε για τεράστια αποτυχία.

Όπως και να έχει ο δρόμος είναι ανοιχτός και περνάει από την ιστορική του έδρα, την Λεωφόρο, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει αποτελέσει το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν έχει τον κόσμο στο πλευρό του.

Ξένοι στο VAR στη Λεωφόρο

Previous article

MVP της 13ης αγωνιστικής η Κρος του Παναθηναϊκού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.