0

Ρωτάει πολύς κόσμος “μα πως είναι δυνατόν να παίζει συνέχεια τις τελευταίες εβδομάδες βασικός ο Μαουρίσιο κι όχι ο Αλεξανδρόπουλος;”.

. Το γεγονός ότι ο Σωτήρης βγάζει διπλάσια ένταση κι ενέργεια στο παιχνίδι του σε σχέση με τον Βραζιλιάνο, δεν νομίζω ότι αμφισβητείται από κανέναν. Την πίεση προς τον αντίπαλο ωστόσο, δεν τη προκαλείς μόνο με τα τρεξίματα στη μεσαία γραμμή.

Σαφώς και είναι υπέρ-απαραίτητα τα τρεξίματα στη ροή ενός αγώνα, όμως ακόμη πιο σημαντικές για να επιβάλεις ασφυξία είναι οι ανακτήσεις των κατοχών κι ο έλεγχος του παιχνιδιού. Και σ’ αυτόν τον τομέα ο “Μάου”, λόγω παραστάσεων, εμπειρίας, οξυδέρκειας και τοποθετήσεων είναι… μανούλα και ίσως ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Κι γι’ αυτό και τον εδραίωσε ο Γιοβάνοβιτς στην ενδεκάδα τον τελευταίο μήνα. Αρκεί να υπάρχει βεβαίως ισορροπία…

Δεν το συζητάμε πως ο Αλεξανδρόπουλος είναι ο χαφ του μέλλοντος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως για να φτάσει να παίζει… 24/7 στην ενδεκάδα, θα πρέπει να διορθώσει κι αρκετά πράγματα κυρίως στον έλεγχο της μπάλας όταν ξεκινά τις κάθετες επελάσεις του και στις τελικές αποφάσεις του.

Super League: Η ενδεκάδα της 13ης αγωνιστικής

Previous article

Επιτέλους: Ένα υγιές ποδοσφαιρικό project μετά τα περσινά σαθρά θεμέλια

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.