0

H μεγάλη εμφάνιση του Τζέρεμι Έβανς, απόρροια και της δημιουργίας που υπήρχε από τα γκαρντ

Εάν κάποιος ρωτούσε τον Δημήτρη Πρίφτη, τι θα προτιμούσε να είχε συμβεί στο ματς με το Λαύριο… «νίκη με +19 πόντους και τον Νέντοβιτς στα πιτς ή ντέρμπι έως το τέλος και τον Νέντοβιτς υγιή;» τότε οι στοιχηματικές εταιρείες θα είχαν «φράξει» την απάντηση του προπονητή του Παναθηναϊκού. Ούτε στο 1,01 δεν θα «παιζόταν» το δεύτερο ενδεχόμενο, ακομα και με τον φόβο της ήττας.

Εδώ που τα λέμε δεν ήθελε και πολύ να γίνει το ματς «γκραν γκινιόλ» όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Χρήστος Σερελης λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Μπορεί τη φετινή σεζόν το Λαύριο να μην είχε παρουσιάσει καλό πρόσωπο και ο βαθμός που έπαιρνε συνολικά στο πρωτάθλημα να ήταν περίπου στη βάση (σ.σ. άλλωστε είχε 4-4 ρεκόρ πριν από το ματς με το «τριφύλλι») ωστόσο απέναντι στον Παναθηναϊκό, ακόμα και με τα προβλήματα που είχε, κατάφερε να βάλει δύσκολα και μέχρι το 33′ (80-75 το σκορ) να ήταν μέσα στο παιχνίδι.

Ο Έβανς, οι ασίστ και οι… εξετάσεις με την Άλμπα

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Επιτέλους ο Τζέρεμι Έβανς ήταν ο παίκτης που ήθελε και πήρε ο Δημήτρης Πρίφτης το περασμένο καλοκαίρι. Με το Λαύριο θα μου πείτε; Με το Λαύριο θα σας απαντήσω! Ξέρετε τι είναι για έναν παίκτη να παίζει «σκάρτα» λεπτά μέσα σ’ ένα ματς και να πρέπει πάντα να είναι έτοιμος; Τι χρειάζεται πρώτα απ’ όλα; Ψυχολογία! Και ο Έβανς έπαιξε 30 λεπτά, έκανε αυτά που ξέρει να κάνει καλύτερα και πλέον μένει να δούμε εάν και εφόσον χρησιμοποιήσει την καλή του ψυχολογία και στα… πιο δύσκολα όπως για παράδειγμα απέναντι στην Άλμπα και έχοντας απέναντί του τον τετραπέρατο, Λουκ Σίκμα.

Και τι έγινε για να φανεί ο Έβανς; Τον εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του! Πήρε σωστές πάσες, όταν έπρεπε και εκεί που έπρεπε και αμέσως έγινε… υπερχρήσιμος στον Παναθηναϊκό καρφώνοντας το καλάθι του Λαυρίου σαν να μην… υπήρχε αύριο. Και επειδή πάντα η επίθεση δίνει επιπλέον ώθηση και ψυχολογία στην άμυνα, δείτε τι έκανε και στα… μετώπισθεν βγάζοντας ενέργεια και μοιράζοντας μπλοκ. Λογικά είναι δύσκολο να δούμε τον Οκάρο Ουάιτ την Παρασκευή (10/12, 21:00) απέναντι στη γερμανική ομάδα, ο οποίος -όπως είπε και ο Πρίφτης- παραμένει ακόμα και τώρα κλινήρης. Οπότε και πάλι θα έχουμε… μπόλικο Έβανς. Θα είναι καλό τεστ τόσο για εκείνον όσο και για τους συμπαίκτες του.

Αποκλείεται να μην κύκλωσε ο Πρίφτης τις 26 ασίστ από αυτό το ματς. Οι 8 από τον Μέικον και οι 7 από τον (πολύ καλό δημιουργό, ασχέτως αν έχει τη φήμη του σκόρερ) Νέντοβιτς. Όμως ο Σέρβος θα απουσιάζει. Και τώρα που πήρε τα πάνω του ο «Ιερεμίας» είναι κρίμα να μην πάρει και πάλι τις σωστές πάσες. Εκτός και αν Κέντρικ Πέρι βρήκε τη λέξη «πάσα» στο λεξικό του μπάσκετ. #not. Πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω πλέι μέικερ που να μην βλέπει συμπαίκτη ούτε για πλάκα…

Θετικό και πάλι το πρόσημο για τον Παπαγιάννη, ενώ συνεχίζει να είναι ανεβασμένος και ο ΣαντΡος. Και εκείνος λόγω της απουσίας του Παπαπέτρου βρήκε τον χρόνο και τον χώρο ώστε να φανεί περισσότερο. Το ερώτημα ωστόσο είναι άλλο. Θα αντέξουν και πάλι να παίξουν τόσο πολύ; Γιατί υπενθυμίζω 33 λεπτά ο Παπαγιάννης κόντρα στο Λαύριο, άλλα 25 ο Νέντοβιτς (αν και δεν πρόκειται να παίξει με την Άλμπα), άλλα 30 ο Έβανς, άλλα 31 ο Σαντ Ρος και άλλα 23 ο Μέικον. Πολύ κλειστό το rotation για ματς της Basket League… Δεν το κρύβω. Θα ήθελα να έβλεπα περισσότερο Μαντζούκα. Γιατί όχι στο παιχνίδι με την Άλμπα;

Αναβλήθηκε το Λάρισα – Παναθηναϊκός

Previous article

«Στροφή» στον Ατρόμητο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.