0

Oι παίκτριες σας εκθέτουν κύριοι…

Οι παίκτριες των δύο ομάδων παρουσιάστηκαν στο παρκέ πλήρως ανταγωνιστικές και το μεγάλο ερώτημα που συνεχίζει να υπάρχει από τα τέλη της περσινής περιόδου είναι «θα βρει επιτέλους το μπάσκετ γυναικών τον χώρο και τον χρόνο που του αξίζει;», αυτόν που με κόπο, ιδρώτα και κυρίως με την αξία του έχει κερδίσει.

Την ίδια στιγμή που η Εθνική ομάδα επιθυμεί να σταθεροποιήσει την παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας ήδη το Eurobasket στην «πλάτη» της, οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται στους ομίλους του Eurocup, με τους ΠΑΟΚ και Νίκη Λευκάδας να έχουν κάνει με τη σειρά τους την προσπάθεια να βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωσης, ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό μεταδίδεται από το… Youtube.

Συγγνώμη, αλλά με αυτό τον τρόπο οι αρμόδιοι δεν συμβάλλουν στην πρόοδο και στην εξέλιξη του αθλήματος στη χώρας μας. Όσο οι παίκτριες προσπαθούν να φέρουν επιτυχίες στην Ελλάδα, αλλά οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ γυναικών συνεχίζουν να τις κρατούν στην αφάνεια, να μην απορούμε γιατί επιλέγουν να αποχωρήσουν από την πατρίδα μας στην πρώτη ευκαιρία.

Μην αναρωτιέται κάποιος γιατί οι μισές σχεδόν από τις αθλήτριες που βρίσκονται στην Εθνική ομάδα αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Το μπάσκετ γυναικών είναι εδώ και ΑΠΑΙΤΕΙ την ανάλογη προσοχή και τον σεβασμό που με το «σπαθί» του κέρδισε.

Μία γρήγορη ματιά στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ κόντρα σε Πολκοβίτσε και Ενισέι ίσως να είναι αρκετή. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» άφησαν με ανοικτό το στόμα την Ευρώπη, με τη διοργάνωση να μην διστάζει να εκδηλώσει τον θαυμασμό της στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί των «πράσινων». Εντός των τειχών ωστόσο, οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα…

Το μεγάλο ντέρμπι είχε συνολικά περίπου 94.000 προβολές, «χτυπώντας» γι ακόμα μία φορά το… καμπανάκι προς όλους. Που είναι η ΕΟΚ; Να σταθεί δίπλα στο άθλημα, να πουλήσει τη «βιτρίνα» ενός προϊόντος που είναι δεδομένο ό,τι έχει ζήτηση, αλλά και σίγουρο πως μπορεί όχι απλά να τιμήσει τα λεφτά του, αλλά να είναι και επικερδές. Γιατί μία κεντρική διαχείριση για παράδειγμα θα μπορούσε να δώσει επιπλέον έσοδα στους συλλόγους, να αυξήσει περισσότερο τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα, άρα να επιφέρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Που είναι η ΕΡΤ, ως κρατική τηλεόραση, αλλά και υπόλοιπα κανάλια να φιλοξενήσουν ένα άθλημα που είναι αποδεδειγμένο πλέον πως έχει κοινό. Που «διψά» να παρακολουθήσει τα παιχνίδια, τις προσπάθειες των παικτριών και να δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη σε ένα άθλημα που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης – και όχι μόνο – αποτελεί το «καμάρι» και την αθλητική εικόνα του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η ΕΡΤ πάντως αξίζει να επισημάνουμε ότι θέλησε να μεταδώσει το παιχνίδι (δωρεάν φυσικά) αλλά εκεί συνάντησε την άρνηση του Ολυμπιακού που προτίμησε να μαζέψει κόσμο στο γήπεδο αντί να δεχθεί την αλλαγή ώρας. Και τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε παρουσία 250-300 θεατών…

Μετά τους περσινούς τελικούς, το ντέρμπι της Κυριακής έδωσε ακόμα μία απόδειξη πως έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον χιλιάδων μπασκετόφιλων, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των παικτριών. Το θέμα είναι πότε οι ιθύνοντες θα το καταλάβουν, θα προστατεύσουν το άθλημα και κυρίως τις αθλήτριες και θα τους δώσουν ό,τι τους αναλογεί. Αυτό που έχουν οι ίδιες κερδίσει με την ΑΞΙΑ τους.

Γιατί όσο δεν συμβαίνει, οι παίκτριες σας εκθέτουν κύριοι…

Όταν ο Παναθηναϊκός έντυνε στα πράσινα τον Σεμπάστιαν Λέτο (pics+vids)

Previous article

Στη λίστα με τους 25 «πράσινους» πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος ο Μακέντα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.