0

Το «Τριφύλλι» προέρχεται από δύο νίκες που έχουν ενθουσιάσει το κοινό του, ωστόσο μην ξεχνάμε πως η ομάδα τώρα βρίσκει τα πατήματα της.

Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και τη Ζενίτ, δυο ομάδες -με βάση το ρόστερ- καλύτερες από εκείνον. Όμως, δεν φτάνει μόνο η ανωτερότητα ενός συνόλου για να επικρατήσεις. Η «φανέλα» παίζει μπάσκετ και όταν συνδυάζεται με το κοινό του ΟΑΚΑ, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

Φυσικά και δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στη βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο κόουτς Πρίφτης έχει περάσει πολλές εργατοώρες στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του.

Πράγματι, το «Τριφύλλι» έχει πολλά να διορθώσει και κυρίως να διορθώσει μερικές λάθος επιλογές του ρόστερ. Οι αλλαγές είναι δεδομένο ότι θα γίνουν. Όπως διαβάσατε στο ρεπορτάζ του INPAO, o Γιόγκι Φερέλ θα αποτελέσει παρελθόν και ήδη οι «πράσινοι» βολιδοσκοπούν την αγορά για έναν οργανωτή. Δεν θα βιαστούν να κάνουν κίνηση. Υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις εκεί έξω, αλλά με τα ρίσκα της η κάθε μία.

«Κλειδί» η μείωση των ξένων

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σχεδόν με άλλο ρόστερ στην Ευρωλίγκα και διαφορετικό στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται διότι ο Πρίφτης αναγκάζεται να αφήσει εκτός δύο ξένους παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στηBasket League.

Αυτό έχει ως συνέπεια να μην έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, για να μπορέσουν να εναρμονιστούν με το υπόλοιπο σύνολο. Αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς υπάρχουν σκέψεις στα ενδότερα της ΚΑΕ, αλλά τίποτε δεδομένο για την ώρα.

Το ευτυχέστερο σενάριο θα ήταν ο Παναθηναϊκός από την αρχή της σεζόν να πορεύεται με έξι ξένους, ώστε να μπορούν όλοι να μετέχουν και στις εγχώριες υποχρεώσεις της ομάδας. Αυτό -φυσικά- το ήξερε ο Πρίφτης και οι συνεργάτες του, αλλά πήρε το συγκεκριμένο ρίσκο. Δεν τους βγήκε και προσπαθούν να δουν τι μπορούν να κάνουν για να το διορθώσουν.

Η παράμετρος Νέντοβιτς πάντα επηρεάζει

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Ο καλός Νεμάνια που βρίσκει τα πατήματα του, είναι πραγματικά χάρμα ιδέσθαι στο παρκέ. Είναι συγκλονιστικό και συνάμα εκνευριστικό πως αλλάζει η ομάδα με την παρουσία και την απουσία του Σέρβου από το παρκέ.

Ο Σέρβος δείχνει να βρίσκει το παλιό, καλό δολοφονικό του ένστικτό και μαζί με αυτό, ο Παναθηναϊκός βρίσκει τους τρόπους να παίρνει τα παιχνίδια. Φαίνεται από τις αντιδράσεις των παικτών, πως αυτό το mood looser εξαφανίζεται από την αναμέτρηση του ΣΕΦ και έπειτα.

Οι «πράσινοι» μαθαίνουν να νικούν, να παίρνουν αποτελέσματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν όχι το σημαντικότερο. Μπροστά τους θα βρουν μια ακόμη μεγάλη ομάδα, την ΤΣΣΚΑ και με τα όποια προβλήματα που έχουν, θα κληθούν να συνεχίσουν αυτές τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις.

Αργά ή γρήγορα, ο Παναθηναϊκός θα βρει τον δρόμο του.

 

πηγή: inpao.gr

Κατσουράνης για το πέναλτι του Αϊτόρ: «Εγώ δεν θα το έδινα ποτέ!»

Previous article

«Ο Γκάμαρης ήρθε με σκοπό στη Λεωφόρο αλλά δεν τα κατάφερε»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.