0

Κυριαρχικός, σοβαρός και νικητής

Ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, είχε την εικόνα, την νοοτροπία, την διάθεση και την σοβαρότητα που πρέπει να έχει σε αυτά τα παιχνίδια, απέναντι σε μικρότερες ομάδες στη Λεωφόρο. Ήταν κυριαρχικός, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν απειλήθηκε με εξαίρεση μία φάση για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω και εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δύο… δώρα του Διαμαντή Χουχούμη.

Αυτό που δεν έκανε στο εξαιρετικό δημιουργικά δεκάλεπτο(20’-30’) όπου ο Μελίσσας είχε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις, το πέτυχε από το 53’ μέχρι και το 66᾽. Πέτυχε δύο γκολ με τον Φεντερίκο Μακέντα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε την… ασίστ για να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές ενόψει Βόλου, όπως ακριβώς προτίμησε να κάνει πριν την έναρξη του ματς με τον Ρούμπεν Πέρεθ που για πρώτη φορά στην φετινή αγωνιστική περίοδο δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό σε παιχνίδι της ομάδας.

Το Τριφύλλι με αυτό το 2-0 γέμισε όλα τα κουτάκια με τους στόχους που είχε βάλει πριν την έναρξη του αγώνα. Δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά, διαχείριση δυνάμεων ενόψει του ματς της Τετάρτης για το Κύπελλο, βελτίωσε στο παραγωγικό κομμάτι απέναντι σε καλά οργανωμένες, κλειστές άμυνες.

Η δουλειά του Μπρινιόλι, η οξυδέρκεια του Αϊτόρ

Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς ανώτερος καθόλη την διάρκεια του ματς αλλά κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι εκτός από την μεγάλη εικόνα, είναι και στιγμές. Δύο ήταν κομβικότατες για την εξέλιξη του αγώνα. Η πρώτη στο 15’, όπου ο Αντρέα Μπρινιόλι με εντυπωσιακή επέμβαση διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Καρέλη από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Ιταλός έκανε σωστά την δουλειά γιατί είχε καλή τοποθέτηση, καλά αντανακλαστικά ενώ τον βοήθησε και η πορεία της μπάλας που δεν πήρε κατεύθυνση προς την ανοιχτή του γωνία, έχοντας αρκετή δύναμη. Ο τερματοφύλακας των μεγάλων ομάδων πρέπει αυτές τις μία-δύο φάσεις που σε τούτα τα παιχνίδια να τις… καθαρίζει. Ο Μπρινιόλι έκανε άριστα την δουλειά.

;

Ήταν μια φάση, όμως, εξοργιστική στον τρόπο που δημιουργήθηκε. Γράφαμε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να σταματήσει να δέχεται φτηνά, ανόητα γκολ και παραλίγο να το… ξανακάνει. Από μία κούρσα 30 μέτρων του Αποστολάκη από τα δεξιά, με τρεις παίκτες κοντά του στο τελείωμα της φάσης, κατάφερε ο Παναιτωλικός να βγάλει μια τόσο καθαρή ευκαιρία, με τον Σάρλια που βγήκε στην άκρη για να… καθαρίσει την φάση, να κάνει δώρο μία εύκολη τελική πάσα και να ολοκληρώνει την αρχική λανθασμένη συμπεριφορά των συμπαικτών του.

Η δεύτερη κομβική στιγμή του ματς ήρθε στο 53’. Μπορεί όλοι να στεκόμαστε στο πέναλτι που κάνει ο Χουχούμης, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως χωρίς την κίνηση του Αϊτόρ να πάει να πιέσει προς την μπάλα, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Ο Ισπανός εξτρέμ που σε γενικές γραμμές έκανε ένα καλό ματς, κατάλαβε πως ο Έλληνας μπακ δεν θα διώξει με την μία. Πήγε να κάνει κοντρόλ και σε αυτό το μικρό άνοιγμα της μπάλας, έβαλε το πόδι του και πήρε το πέναλτι. Ο Αϊτόρ… ξεκλείδωσε το ματς χάρη σε μια στιγμή ποδοσφαιρικής εξυπνάδας, κυνηγώντας μια φάση που έμοιαζε καταδικασμένη. Αξίζει να του πιστωθεί.

Η πάσα του Μαουρίσιο

Πόσο όμορφο είναι το απλό ποδόσφαιρο. Πόσο απλά τα κάνει να φαίνονται τα πράγματα ο Μαουρίσιο στην ασίστ που δίνει στον Μακέντα για το 2-0. Η ποιότητα του Βραζιλιάνου είναι αδιαμφισβήτητη και μέχρι στιγμής στη σεζόν κάνει την διαφορά για τον Παναθηναϊκό και ας μην είναι βασικός και αναντικατάστατος. Βγήκε κι άλλες φορές απόψε το Τριφύλλι στο επιθετικό τρανζίσιον με πολύ καλές προϋποθέσεις, όμως, έλειψε αυτό που έκανε ο Μάου στη φάση του γκολ.

Αυτή η επαφή, αυτή μια πάσα που τα κάνει όλα πιο εύκολα. Έβγαλε εκτός φάσης τρεις αντιπάλους, έδωσε σε κενό τέρμα το γκολ στον Ιταλό. Τέλεια πάσα, στο τέλειο timing, με την τροχιά της μπάλας να δίνει ένα εύκολο στον σέντερ φορ της ομάδας του.

πηγή: gazzetta.gr

Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος: Ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός!

Previous article

«Τελειώνει σήμερα του Μπέντιλ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.