0

Τα στοιχεία που έδωσαν στο τριφύλλι τη νίκη.

Και νίκη και διαχείριση στο τελευταίο ημίωρο για τον Παναθηναϊκό που έκανε αυτό, που έπρεπε να κάνει κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν 2-0 το σκορ στο 60 και από κει και πέρα παίκτες και Γιοβάνοβιτς σκέφτονταν το παιχνίδι κυπέλλου με τον Βόλο την Τετάρτη.

Ο Φεντερίκο Μακέντα συνέχισε από εκεί που σταμάτησε κόντρα στην Λαμία. Πέτυχε δύο γκολ στην πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα, συνέχισε την παράδοση, που έχει κόντρα στον Παναιτωλικό και έδειξε, ότι ξέρει την θέση του φορ όσο κανείς άλλος από το ρόστερ. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην του πήγε το παιχνίδι, αλλά όσο πέρναγε η ώρα και έβρισκε ρυθμό βοήθησε πολύ και σημείωσε τα δύο γκολ, που έκριναν το παιχνίδι.

Μαζί με τον Μακέντα όπως και στην Λαμία οι παλιοί «καθάρισαν». Στην φάση του πέναλτι από πάσα του Βιγιαφάνιες ο Αϊτόρ πρόλαβε τσίμπησε την μπάλα και ο Χουχούμης τον κλώτσησε και στο δεύτερο γκολ ο Μαουρίσιο ήταν αυτός, που έδωσε ασίστ πάρε βάλε στον Μακέντα, που το έβαλε.

Αυτοί οι τρεις ήταν πρωταγωνιστές και φυσικά και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, που με τις κατά μέτωπο προσπάθειες προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα του Παναιτωλικού και αρκετές φορές τα κατάφερε. Στο 72 μάλιστα από δική του πάσα ο Μακέντα δεν πλάσαρε αλλά προτίμησε να την γυρίσει στον Αϊτόρ, που δεν βρισκόταν στην θέση του.

Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του ξεχώρισε και ο Βέλεθ, που κέρδισε όλες τις μονομαχίες καθαρά και αποφεύγοντας τα φάουλ και έπαιξε με ψυχή.

Ο Γιοβάνοβιτς με το 4-3-3 δίνει την δυνατότητα στην ομάδα του να κρατάει την μπάλα στα πόδια της και να ψάχνει με υπομονή να βρει την ευκαιρία. Και το πρώτο ημίχρονο την βρήκε την μεγάλη ευκαιρία ο Αϊτόρ από πάσα του Βιγιαφάνιες, αλλά ο Μελίσας του είπε όχι. Λίγο πιο πριν στην μοναδική φορά, που χρειάστηκε ο Μπρινιόλι έκανε εκπληκτική επέμβαση σε σουτ του Καρέλη από ωραία προσπάθεια και πάσα του Αποστολάκη.

Αυτό το πάσα-πάσα που έπαιξε κυρίως ο Παναθηναϊκός μπορεί να εκνευρίζει τον κόσμο, όταν δεν γίνονται ευκαιρίες, αλλά κουράζει και τον αντίπαλο, που αμύνεται. Δεν είναι τυχαίο, ότι και με την Λαμία και με τον Παναιτωλικό ο Παναθηναϊκός σκόραρε πέντε φορές στο δεύτερο ημίχρονο.

Το αυτονόητο πέτυχε ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Παναιτωλικό και κοιτάει μπροστά. Την Τετάρτη έχει άλλο ένα πρέπει στο κύπελλο με τον Βόλο και την Κυριακή ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ, που αν κερδίσει μπορεί να αλλάξει όλη την πορεία του στη συνέχεια.

Η Λεωφόρος και πάλι σηκώθηκε στο πόδι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κυρίως με τον προκλητικό Γκάμαρη. Όταν ένας διαιτητής έχει έρθει για να σου κάνει ζημιά δεν χρειάζεται να κάνει κάτι χοντρό, αλλά πολλά πολλά μικρά. Ο Γκάμαρης κατά πρώτον δεν έδωσε αρχικά το καταφανέστατο πέναλτι στον Αϊτόρ και όταν τον φώναξαν από το VAR για να το δει έκανε αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσει να το δώσει για μία ξεκάθαρη φάση. Εκτός από αυτό στο 21 και στο 34 πήρε δύο διαφορετικές αποφάσεις για τις ίδιες φάσεις.

Η μία έγινε στην περιοχή του Παναιτωλικού, όταν ο Χουχούμης με το πόδι βρήκε τον Αϊτόρ, που έπεσε και ο Γκάμαρης είπε παίζετε. Λίγο αργότερο όταν ο Κώτσιρας έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού προσπάθησε να κλέψει την μπάλα βρήκε στο πόδι τον αντίπαλο και δόθηκε το φάουλ. Στην μία φάση το έδωσε στην άλλη όχι. Εκτός όλων των άλλων ο Γκάμαρης σφύριζε συνέχεια και έσπασε τα νεύρα του κόσμου των παικτών, που ήθελαν να βρουν ρυθμό. Παρά την ….προσπάθειά του ο Παναθηναϊκός κέρδισε, αλλά αυτός απέδειξε ότι ήρθε με σκοπό και ότι είναι ελάχιστος για να παίξει αγώνα Σούπερ Λίγκα. Είπαμε στείλτε τους Γκαμάρηδες στα σπίτια τους και φέρτε μόνο ξένους διαιτητές.

*Ο Παναιτωλικός έκανε ότι καλύτερο μπορούσε παίζοντας κλειστά και φυσικά το ότι έκανε ο Γκάμαρης δεν αφορά την ομάδα του Αγρινίου σε καμία περίπτωση. Ο Γκάμαρης ξέρει πολύ καλά γιατί έπαιξε έτσι. Ο Γιάννης Αναστασίου χειροκροτήθηκε από τον κόσμο απόλυτα δίκαια, αφού πρόσφερε πολλά στην ομάδα και ήταν ο τελευταίος προπονητής που πήρε τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας τεχνικός έχει φτιάξει μία ομάδα καλή και στο τέλος θα δικαιωθεί.

*Ο κόσμος βοήθησε και πάλι την ομάδα και έκανε την Λεωφόρο έδρα για άλλη μία φορά. Με τον κόσμο δίπλα της η ομάδα παίρνει μεγάλη δύναμη. Επόμενο ραντεβού την Τετάρτη.

*Το παιχνίδι με τον Βόλο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και ο Παναθηναϊκός θα «φτύσει αίμα» και το παιχνίδι δεν θα έχει σχέση με το 5-1 του πρωταθλήματος. Μα καμία.

Στο Top-50 με τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα ο Χατζηγιοβάνης

Previous article

Νέα νίκη οι Μπακς με νταμπλ νταμπλ του Γιάννη (vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.