0

Ματσάρα στο ΣΕΦ με εναλλαγές, σασπένς και το μεγαλύτερο rotation του Ολυμπιακού να κρίνει στο τέλος τον νικητή (70-64) απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που πάλεψε χωρίς ψηλές και πληγώθηκε από τη ρακέτα. Στο 1-0 οι δυο ομάδες, στις 4 νίκες κρίνεται ο πρωταθλητής.

Το παιχνίδι ήταν μια διαφήμιση για το μπάσκετ γυναικών, σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών, με τις «ερυθρόλευκες» να φτάνουν στη νίκη χάρη στο μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ τους, με την κόπωση και λόγω της περιπέτειας με τον κορωνοϊό για τις «πράσινες» να κάνουν την εμφάνισή τους στα τελευταία λεπτά.

Δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στην 12αδα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού», Λινέτα Κάιζερ, που ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Παναθηναϊκό και θα δώσει πολύτιμες βοήθειες στη συνέχεια στην ομάδα της Ελένης Καπογιάννη.

Πλέον ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, φτάνοντας το ρεκόρ του στο 4-0, με τις «πράσινες» να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα στην Α1 Γυναικών (4-1).

Υπενθυμίζουμε πως ο φετινός τίτλος θα κριθεί στις 4 νίκες, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται και πάλι στον δεύτερο γύρο στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», σε ένα ματς που θα κριθούν πολλά, τόσο για την πρωτιά στην κανονική περίοδο, όσο και τα πλέι οφ.

Πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν η Ρουθ Χάμπλιν, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, ενώ ενώ είχε και 8 ριμπάουντ, με την Κρίστιν Βίτολα να έχει άλλους 14 και την Άννα Σταμολάμπρου 12. Στους 11 η Εβίνα Σταμάτη και στους 10 η Μισέλ Πλουφ με 8 ριμπάουντ, που έκανε το ντεμπούτο της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από τις πρωταθλήτριες Ελλάδας ξεχώρισε η Λολίτα Λύμουρα, που είχε 17 πόντους με 3/5 τρίποντα, με την Τσάσιτιτι Ριντ να έχει άλλους 16 και τη Σεκόια Χολμς 12. Καλή παρουσία και από την Τζανάε Σμιθ, που μπορεί να πέτυχε 4 πόντους, αλλά είχε και 11 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Έγινε της… ζώνης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και κατάφερε μόλις στο 1′ να πάρει διαφορά 5 πόντων, «τρέχοντας» σερί 5-0, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να βρίσκει στη συνέχεια τα πατήματά του και να απαντάει με δικό του επιμέρους 4-0 για το 5-4 στο 3′. Λύμουρα και Σταχ «κουβάλησαν» το «τριφύλλι» στην επίθεση, έχοντας από 5 πόντους, με τις «πράσινες» να ισοφαρίζουν σε 9-9 στο 5′ και στη συνέχεια να καταφέρνουν να πάρουν προβάδισμα με +5 (11-16) στο 7΄, αλλά τις «ερυθρόλευκες» να ροκανίζουν τη διαφορά και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά με 17-18. Κύριο χαρακτηριστικό η άμυνα ζώνης που εφάρμοσαν και οι δύο ομάδες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Πήραν… μπρος τα «βαριά» χαρτιά

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο προπονητές έθεσαν σε εφαρμογή τα «βαριά» χαρτιά τους, με την Βίτολα να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο με 10 πόντους, την Σταμολάμπρου να έχει 9 με 3/5 τρίποντα και από την άλλη την Ριντ να είναι για ακόμα μία φορά το σημείο αναφορά του Παναθηναϊκού στην επίθεση, πετυχαίνοντας μέχρι την ανάπαυλα 9 πόντους, με την Σταχ να έχει 8 με 2/3 τρίποντα.

Οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο 13′ με 23-22, όμως οι παίκτριες της Καπογιάννη «έτρεξαν» ένα σερί 5-0 και κατάφεραν να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με 23-27 στο 14. Οι επιθέσεις είχαν πάρει… μπρος, με τον Ολυμπιακό να φέρνει «τούμπα» το παιχνίδι στο 15′ (30-27), απαντώντας με δικό του επιμέρους 7-0, αλλά τις πρωταθλήτριες Ελλάδας να ισοφαρίζουν σε 30-30 στο 17′ και να παίρνουν προβάδισμα στο 18′ με 30-33 και το τέλος του ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 36-36. Πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό το τρίτο φάουλ που χρεώθηκε η Σμιθ.

Δεκάλεπτο για γερά νεύρα που θύμισε… σκάκι

Στην τρίτη περίοδο οι κινήσεις των δύο προπονητών έμοιαζαν περισσότερο με… σκάκι. Οι παίκτριες προσπαθούσαν να διαβάσουν κάθε αλλαγή στο παιχνίδι και να εκμεταλλευτούν οτιδήποτε τους δινόταν στο παιχνίδι. Η Σμιθ κατάφερε να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο χωρίς να κάνει το 4ο φάουλ, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα… ίσια στην τελική ευθεία. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 40-42 στο 23′, με το «τριφύλλι» να διαμορφώνει στο 24′ το 40-44. Οι «πράσινες» είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση και στο 27′ ξέφυγαν με +6 (44-51), με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται στα τελευταία λεπτά την έλλειψη συγκέντρωσης από τις παίκτριες του Παναθηναϊκού και να «τρέχουν ένα σερί 7-0 για να ισοφαρίσουν σε 51-51 στο 29′ και τη λήξη της περιόδου να βρίσκει τις δύο ομάδες στα ίσια με στο σκορ στο 53-53.

Κρίθηκε στις λεπτομέρειες

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι κλειστό και στην εκκίνηση του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακός και τον Παναθηναϊκό να πηγαίνουν… χέρι χέρι στο σκορ, αλλά τις «ερυθρόλευκες» να παίρνουν σημαντικές βοήθειες από τη Βίτολα, που με προσωπικούς πόντους κατάφερε να στείλει την ομάδα του Πειραιά στο +6 (61-55) στο 35′, με τις «ερυθρόλευκες» να «τρέχουν σερί 6-0. Το «τριφύλλι» ωστόσο στη συνέχεια βρήκε και πάλι τη συγκέντρωσή του, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα στη επίθεση και με τη Ριντ στο 37′ έφερε το παιχνίδι και πάλι σε απόσταση βολής (61-59). Η Νικολοπούλου διαμόρφωσε το 63-59 στο 38′, με την Σταμολάμπρου μετά από κλέψιμο να διαμορφώνει στον αιφνιδιασμό στο 1:40 πριν τη λήξη το 65-59. Η Πλούφ με δύο εύστοχες βολές έκανε το 67-59, με τη Λύμουρα στο 1:02 με τρίποντο να μειώνει σε 67-62. Η Σταμολάμπρου με 1/2 βολές και πάλι διαμόρφωσε το 68-62, όμως η Ριντ με καλάθι στα 20″ μείωσε σε 68-64, χάνοντας την ευκαιρία με τη βολή που κέρδισε να στείλει το «τριφύλλι» στο -3. Η Νικολοπούλου και πάλι από τη γραμμή έκανε το τελικό 70-64.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 36-36, 53-53, 70-64

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Χείμαρρος ο Τομαράς για Πιτσίλκα: «Τον γνωρίζω οικογενειακά – Είναι αντι-Παναθηναϊκός»

Previous article

Αυτός ο παίκτης είναι σίγουρος για ανανέωση!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.