0

Η μεγάλη δύναμη του «τριφυλλιού» και ο αγωνιστικός μονόδρομςο που έχει μπροστά του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Μετά τις δέκα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μερικά στοιχεία για τον φετινό Παναθηναϊκό είναι πλέον πιο ξεκάθαρα, το δείγμα είναι ικανοποιητικό για να μπορέσεις να σταθείς σε θετικά, αρνητικά, δυνατά σημεία και αδυναμίες με μεγαλύτερη ασφάλεια. To 3-1 επί της Λαμίας στο Πανθεσσαλικό επιβεβαίωσε μέσα σε ένα ενενηντάλεπτο τα κύρια χαρακτηριστικά της ταυτότητας του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από την καλή κυκλοφορία της μπάλας που μέχρι στιγμής δεν μετουσιώνεται σε ικανοποιητικό αριθμό ποιοτικών ευκαιριών μέχρι το πόσο εύκολα δέχεται «φτηνά» γκολ και από το εξαιρετικά δουλευμένο επιθετικό τρανζίσιον στις προβληματικές μεταβάσεις από φάση επίθεσης σε φάση άμυνας και τα «φτηνά» γκολ που δέχεται κόντρα στη ροή και την εικόνα των αναμετρήσεων.

Την Κυριακή το βράδυ το «τριφύλλι» θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό, με μόνο στόχο το «τρίποντο», την δεύτερη σερί νίκη στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που θα φτιάξει το κλίμα, θα ανεβάσει τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης και της καλής ψυχολογίας, στοιχεία απαραίτητα ενόψει του αθηναϊκού ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 5 Δεκεμβρίου.

Όποιος του άφησε χώρους «έφαγε» πολλά

Από τα μέχρι τώρα παιχνίδια μπορούμε να σταθούμε, μεταξύ άλλων, στο εξής:

Σε όποιες αναμετρήσεις ο αντίπαλος άφησε χώρους στον Παναθηναϊκό είτε λόγω της αρχικής ποδοσφαιρικής κατεύθυνσης πάνω στο χορτάρι είτε επειδή βρέθηκε πίσω στο σκορ και έπρεπε να ανοιχτεί και να πάρει περισσότερα ρίσκα, είτε ως συνδυασμό των δύο προηγούμενων συνθηκών, «έφαγε» πάνω από δύο γκολ.

Στη πρεμιέρα με τον Απόλλωνα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει ποδόσφαιρο, το 1-0 έγινε στο 30′, το… κοντέρ του «τριφυλλιού» σταμάτησε στα 4.

Στο παιχνίδι με τον Βόλο που ακολουθεί ένα επιθετικό πλάνο πάνω στο χορτάρι, το 1-0 έγινε στο 2′ και οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς σταμάτησαν στα 5.

ddddx

Με τον Ιωνικό, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για δεύτερη φορά στο ματς, με 2-1 στο 38′ και πέτυχε ακόμη δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. 4-1.

Ακόμη και με την Λαμία, όταν μπήκε μπροστά στο σκορ 2-1 στο 86′, στα… καπάκια που ο αντίπαλος υποχρεώθηκε να βγει από το «καβούκι», ο Παναθηναϊκός βρήκε άμεσα και τρίτο γκολ με τον Μαουρίσιο και «καθάρισε» το παιχνίδι.

Εξαίρεση αποτέλεσε το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας αλλά εκεί το υπέρ του προβάδισμα κράτησε μόλις δύο λεπτά.

Πρέπει να βρει μόνιμες λύσεις

Στον αντίποδα, στους Ζωσιμάδες, στο Βικελίδης, με τον ΟΦΗ στην Λεωφόρο και στο δεύτερο ημίχρονο της Τρίπολης όπου ήταν πίσω στο σκορ και ο αντίπαλος ήταν άριστα οργανωμένος πίσω από την μπάλα, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να παράξει ευκαιρίες, να γίνει απειλητικός με καλή συχνότητα και να γυρίσει τα ματς ή να προηγηθεί. Έδειξε ένα σημάδι προόδου απέναντι στην Λαμία όσο το σκορ ήταν στο 1-0 και το 1-1 αλλά θα πρέπει να αποκτήσει διάρκεια και να διασπά με μεγαλύτερη ευκολία το… πούλμαν που μπορεί να βρίσκει έξω από την αντίπαλη περιοχή. Aυτό μπορεί να συμβεί μόνο με δύο τρόπους. Με ομαδική δουλειά και πρόσθεση ατομικής ποιότητας στις μεταγραφικές περιόδους που θα ακολουθήσουν.

Με την φιλοσοφία του ή με κυνισμό ο Αναστασίου;

Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναιτωλικό έχει ένα μεγάλο ερωτηματικό που αφορά και την παραπάνω συζήτηση. Το ερωτηματικό έχει να κάνει με τον τρόπο που θα προσεγγίσει το παιχνίδι ο Γιάννης Αναστασίου στην πρώτη του επισκέψη στην Λεωφόρο ως αντίπαλος. Μέχρι και σήμερα, μόνο μια φορά έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ο «Ολλανδός», ως προπονητής του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 με γκολ του Χατζηγιοβάνη.

χχφ

Θα παραταχθεί με την φιλοσοφία του ο Αναστασίου ή θα επιλέξει τον κυνισμό που επιστρατεύουν στις περισσότερες περιπτώσεις αυτής της δυναμικότητας οι ομάδες στο «Απόστολος Νικολαϊδης»; Θα βγάλει τους παίκτες του για να παίξουν στο χορτάρι το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει(όπως το έκανε για παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ και τον αδίκησε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ήταν ανώτερος και κυριαρχικός) ή θα προτιμήσει να «κλέψει» το αποτέλεσμα, περιμένοντας ταμπουρωμένος στο 1/3 του γηπέδου;

Αν είχε διαθέσιμη την πλειοψηφία των θεωρητικά βασικών δύσκολα να ακολουθούσε τον εύκολο δρόμο, αυτόν του πούλμαν. Αυτή την εποχή, όμως, ο Παναιτωλικός έχει εκτός μισή ντουζίνα βασικούς και κάνει την ανάγκη φιλότιμο για να επιβιώσει στην κατηγορία…

 

 

πηγή: gazzetta.gr

Παθαίνει κόμπλεξ κι ο Μάικ Τζέιμς! Τράβηξε γερό χαρτί ο Παναθηναϊκός – Γκαρντ με ασύλληπτα νούμερα

Previous article

Τι κάνετε “κύριε” Περέιρα;;;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.