0

Γιατί ο διεθνής σέντερ είναι ο ρυθμιστής στην άμυνας ζώνης που επιλέγει ο Πρίφτης.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δοκίμασε για πρώτη φορά την άμυνα ζώνης στον αγώνα της Euroleague με την Μπάγερν στο Μόναχο, εφαρμόζοντάς την ξανά και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Η τακτική αυτή επιλογή του Έλληνα προπονητή του βγήκε στο απόλυτο, αναγκάζοντας μεταξύ άλλων τους «ερυθρόλευκους» να σουτάρουν με 14% από το τρίποντο.

Ρυθμιστής του συγκεκριμένου τύπου άμυνας είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο ψηλός του Παναθηναϊκού είναι που ορίζει, ουσιαστικά, τις προσαρμογές της ζώνης. Δηλαδή, όταν ο «Big Papa» βρίσκεται στην μπροστά ζώνη άμυνας, τότε εφαρμόζεται σε προσαρμογή ζώνη 3-2. Όταν ο διεθνής σέντερ μαρκάρει από το ύψος των βολών, αυτόματα η ζώνη προσαρμόζεται σε 2-1-2. Ενώ τέλος, όταν ο Παπαγιάννης βρίσκεται βαθιά στη ρακέτα, τότε η ζώνη του «τριφυλλιού» γίνεται αυτόματα 2-3.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εξαιρετικά καθοριστικός στο ΣΕΦ κι ας μην αποτυπωνόταν αυτό απόλυτα στα στατιστικά του. Η αδυναμία του «τριφυλλιού» μάλιστα να εφαρμόσει καλά τη ζώνη όταν απουσίαζε από το παρκέ ο θηριώδης σέντερ, ήταν εμφανής. Εκτός των άλλων, μην ξεχνάμε ότι μέσα σε όλα ο «Big Papa» είχε να επωμιστεί και το πολύ δύσκολο μαρκάρισμα του Φαλ.

«Θέλει το χρόνο του ο Παλάσιος – Θα δώσει πράγματα στον Παναθηναϊκό»

Previous article

Ο game changer Μαουρίσιο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.