0

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός ζήτησε – με επιστολή του – να μην ισχύσουν οι ποινές που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής πριν ληφθεί η απόφαση των ομάδων για την αποχώρηση του Μπερτομέου και αλλά και το Κεντρικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα των «πρασίνων».

Η ανακοίνωση των ποινών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (πρόστιμο 140.000 Ευρώ για «επιθετικές δηλώσεις» σε βάρος της διοργάνωσης), στον Γιώργο Μπαρτζώκα (πρόστιμο 4.500 Ευρώ για πράξεις που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τους διαιτητές) και στον Δημήτρη Πρίφτη (3.000 Ευρώ για τους ίδιους λόγους με τον προπονητή του Ολυμπιακού), η αλήθεια είναι ότι ξάφνιασε πολλούς. Υπό την έννοια ότι εδώ και καιρό αιωρούνταν η εντύπωση ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τον ανεξάρτητο δικαστή της Euroleague, πριν την ψηφοφορία για την τύχη του Τζόρντι Μπερτομέου, δεν θα ισχύσουν.

Το θέμα τέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση των μετόχων της ECA, μετά από σχετική επιστολή του Παναθηναϊκού που ζητούσε να μην ισχύσουν. Από την πλευρά της, η Euroleague έφερε το αίτημα των «πρασίνων» προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο και οι ομάδες με ψήφους εννέα κατά και δύο υπέρ, αποφάσισαν την διατήρηση των διαδικασιών τιμωριών για τις ομάδες που παραβαίνουν τους κανόνες του καταστατικού της διοργάνωσης.

Οι ομάδες που μειοψήφησαν ήταν ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι, η οποία ζήτησε να «παγώσουν» για ένα διάστημα οι ποινές (μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην μετά Τζόρντι εποχή), αλλά οι υπόλοιπες εννέα δεν αποδέχτηκαν την πρόταση των Ισραηλινών.

 

Ένα αποτέλεσμα που ίσως… γυρίσει τον διακόπτη!

Previous article

Και οι τέσσερις φώναξαν δυναμικά «παρών»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.