0

Ζοσέ Μαουρίσιο, Φεντερίκο Μακέντα, Λούκας Βιγιαφάνιες και Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ έδειξαν στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ότι μπορεί να τους υπολογίζει ενόψει της συνέχειας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Το τριφύλλι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα γύρισε το ματς με την Λαμία και πήρε τους τρεις πόντους, που είχε τόσο πολύ ανάγκη ενόψει και της συνέχειας. Αυτό το ματς φυσικά ήταν υποχρεωμένος να το πάρει ο Παναθηναϊκός, καθώς αν δεν τα κατάφερνε θα έμενε αρκετά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.

Το σημαντικότερο απ΄ όλα ήταν ότι το τριφύλλι βρήκε για πρώτη φορά φέτος νέους πρωταγωνιστές και όχι έναν αλλά συγκεκριμένα τέσσερις. Ο λόγος για τους Ζοσέ Μαουρίσιο, Φεντερίκο Μακέντα, Λούκας Βιγιαφάνιες και Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ. Οι δύο πρώτοι μπήκαν αλλαγή και άλλαξαν την ιστορία του ματς (ειδικά ο Μαουρίσιο ήταν το κλειδί της νίκης) και οι άλλοι δύο ήταν αυτοί που ξεχώριζαν από την αρχή.

Με τον τρόπο αυτό έδειξαν ξεκάθαρα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ότι είναι… εδώ για να βοηθήσουν έμπρακτα την ομάδα όταν αυτή το έχει πραγματικά ανάγκη.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά για τον καθένα:

Λούκας Βιγιαφάνιες

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες πραγματοποίησε κόντρα στην Λαμία την καλύτερη του εμφάνιση από τη στιγμή που φόρεσε ξανά τα πράσινα. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα πάλεψε και στο μέτριο έως κακό πρώτο ημίχρονο του τριφυλλιού ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής. Έπαιρνε την μπάλα από τα στόπερ σχεδόν και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας. Έβγαλε ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ασίστ στον Λούντκβιστ για το 1-1, έχοντας πρώτα κάνει μια υπέροχη ενέργεια πρώτα. Γενικότερα έπαιξα σημαντικό ρόλο στο να έρθει και η νίκη με ανατροπή. Μια εμφάνιση πάνω στην οποία μπορεί να… πατήσει ενόψει της συνέχειας.

Ζοσέ Μαουρίσιο

Ο Ζοσέ Μαουρίσιο ήταν ο παίκτης – κλειδί στη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας στο Πανθεσσαλικό. Ο Βραζιλιάνος έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο ματς ότι είναι από τους λίγους σε αυτή την ομάδα που έχουν προσωπικότητα. Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις 17 λεπτά, αλλά ήταν πραγματικά καθοριστικός. Συγκεκριμένα, στο 82ο λεπτό κέρδισε το πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-1 ενώ δύο λεπτά αργότερα «σφράγισε» τη νίκη του τριφυλλιού με το γκολ που πέτυχε. Θυμίζουμε ότι και στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ πήγε να το… γυρίσει μόνος του, καθώς έκανε το 1-1 με ωραίο σουτ ενώ έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία, που αν την είχε κάνει γκολ ίσως να ήταν διαφορετική η ιστορία και εκείνου του παιχνιδιού. Με λίγα λόγια και χωρίς πολλά πολλά, έδειξε στον Γιοβάνοβιτς ότι μπορεί να βοηθήσει το τριφύλλι.

Φεντερίκο Μακέντα

Ο Ιταλός σέντερ φορ αγωνίστηκε μετά από καιρό για αρκετή ώρα και έδειξε ότι έχει πράγματα να δώσει. Μπήκε στο 32ο λεπτό του αγώνα, λόγω του τραυματισμού του Καρλίτος και πήρε προσπάθειες. Η αλήθεια είναι ότι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο τον ένιωσε η άμυνα της Λαμίας. Συγκεκριμένα, είχε μια ωραία ενέργεια από την οποία θα μπορούσε να είχε σκοράρει ο Παλάσιος ενώ ευστόχησε στο πέναλτι, από το οποίο μπήκαν οι βάσεις για τη νίκη του τριφυλλιού. Μάλιστα, δύο λεπτά μετά το γκολ του λειτούργησε πολύ σωστά και έδωσε την ασίστ στον Μαουρίσιο για το 1-3. Έπαιξε με πάθος και έδειξε στον προπονητή του ότι μπορεί να αποτελέσει μέρος της «πράσινης» εξίσωσης. Είναι δεδομένο ότι με την εμπειρία που έχει και την ικανότητα στο σκοράρισμα, μπορεί να βοηθήσει το τριφύλλι ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες. Μετά από τη χθεσινή του εμφάνιση κόντρα στη Λαμία, θα τον δούμε και βασικό κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ

Ο Λούντκβιστ ήταν η ευχάριστη έκπληξη στη χθεσινή αναμέτρηση του τριφυλλιού με την Λαμία. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο μόνος ,μαζί με τον Βιγιαφάνιες φυσικά, που ήταν κινητικός. Έπαιξε ως 8αρι και έδειξε ξεκάθαρα ότι αυτή είναι η θέση του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα πρώτα ματς τον είδαμε να αγωνίζεται ως 10αρι. Στο δεύτερο ημίχρονο όσο αγωνίστηκε έκανε τη διαφορά και είναι γεγονός ότι με το ωραίο τέρμα που πέτυχε για το 1-1 έδωσε το… έναυσμα για την ανατροπή. Στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του, καθώς δεδομένα είχε γυρίσει εντελώς διαφορετικός απ΄ ότι ήταν στα πρώτα παιχνίδια. Όπως και να έχει έδειξε στον προπονητή του ότι μπορεί να τον υπολογίζει.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λοιπόν μετά από το ματς κόντρα στη Λαμία έβαλε στην εξίσωση τέσσερις ποδοσφαιριστές που μέχρι χθες δεν φαινόντουσαν ικανοί να βοηθήσουν (εξαίρεση ο Μαουρίσιο που είχε παίξει καλά και κόντρα στον ΠΑΟΚ), αλλά από εδώ και πέρα σίγουρα θα μπορούν να δώσουν παραπάνω λύσεις στον Σέρβο προπονητή.

 

Υπέρ του να μείνουν οι ποινές σε Γιαννακόπουλο-Πρίφτη ψήφισαν οι ομάδες της Ευρωλίγκας!

Previous article

Ο Λεωνίδας του Παναθηναϊκού που μάχεται σαν Σπαρτιάτης!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.