ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα αποτέλεσμα που ίσως… γυρίσει τον διακόπτη!

0

Το πρώτο ημίχρονο προδιέθετε για άλλη μία καταστροφή. Ωστόσο, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς κατάφεραν και πήραν ένα αποτέλεσμα που ίσως… γυρίσει τον διακόπτη.

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, τις ήττες από τον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με τον ΟΦΗ. Είχε τις 15 μέρες της διακοπής του πρωταθλήματος για να διορθώσει τις αδυναμίες του και να προβεί στην αυτοκριτική του. Κυρίως, έπρεπε να παραταχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με διάθεση για μάχη, να διαχειριστεί το παιχνίδι σαν μην υπάρχει αύριο. Γιατί ναι μεν είναι νωρίς, αλλά οι θέσεις που οδηγούν στο Conference League έχουν αρχίσει να απομακρύνονται.

Τι είδαμε από αυτά στο πρώτο ημίχρονο; Τίποτα. Έναν Παναθηναϊκό ο οποίος έπαιξε σε χαμηλό τέμπο, χωρίς νεύρο, χωρίς φαντασία και με μπλαζέ ύφος. Εάν ερχόταν κάποιο γκολ, έχει καλώς. Διαφορετικά, πάλι… έχει καλώς. Σαν μην τρέχει κάτι. Σαν να είναι όλα υπό έλεγχο, όλα καλώς καμωμένα.

Δεν είναι τόσο η αναποτελεσματικότητα που χτυπάει άσχημα. Η έλλειψη δημιουργίας. Είναι περισσότερο η απουσία ενσυναίσθησης. Πως οι παίκτες έμοιαζαν να μην ενοχλούνται από τη δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει. Οι «πράσινοι μπαίνουν πρώτοι στο κάδρο των ευθυνών, όμως και ο προπονητής δεν είναι άμοιρος. Γιατί η εικόνα της ομάδας, πρωτίστως βαραίνει τον ίδιο.

Η μεταμόρφωση της διάθεσης

Ευτυχώς, όμως, τα προαναφερόμενα έμειναν στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού μετά το ημίχρονο. Εκεί όπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τους αφύπνισε. Ίσως και να κατάλαβαν και εκείνοι πως αν ηττηθούν στο Βόλο, η επόμενη μέρα θα ήταν ανυπόφορη. Διότι η διάθεση και η ένταση που έβγαλαν οι παίκτες από το 46΄μέχρι τη λήξη, δεν είχε καμία σχέση με την προγενέστερη παρουσία τους.

Αυτό πρέπει να επισημάνουμε. Πως ο Παναθηναϊκός ήταν Ιανός στη Μαγνησία. Όχι πως εντυπωσίασε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έδειξε πόσο θέλει το «διπλό» και το πήρε. Αυτή η διάθεση πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για τη συνέχεια, ώστε να έρθουν οι νίκες. Και οι νίκες θα φέρουν και το θέαμα, γιατί τη δεδομένα χρονική στιγμή, το αποτέλεσμα ήταν που «έκαιγε».

Τα πρόσωπα της ανατροπής

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ανάγκη και ο ίδιος να κερδίσει ένα παιχνίδι με το κοουτσάρισμα του. Ο Σέρβος ξέφυγε από την πεπατημένη του, άλλαξε το σύστημα και εμπιστεύτηκε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Εν μέρει, ο Βιγιαφάνιες και ο Λούντκβιστ τον δικαίωσαν. Κυρίως, ο Αργεντινός, για τον οποίο η απόδοση του έχει ξεχωριστή σημασία, επειδή βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη διοίκηση της ΠΑΕ για το πρόστιμο των 62.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί για τη χειροδικία στον Χατζηγιοβάνη.

Ο Λούντκβιστ έδειξε κατά διαστήματα γιατί τον επέλεξε ο Γιοβάνοβιτς, όμως τραυματίστηκε ξανά. Η αλήθεια είναι πως ο Σουηδός μέσος έχει απασχολήσει πολύ το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, στο σύντομο χρονικό διάστημα που αγωνίζεται στη χώρα μας. Τουλάχιστον, το διάστρεμμα είναι ελαφρύ και ίσως ο 24χρονος μέσος να προλάβει το ματς με τον Παναιτωλικό.

Ο Μαουρίσιο αναδεικνύεται σε game changer, αφού ήρθε για δεύτερο συνεχόμενο ματς από τον πάγκο και ανέβασε τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε το πέναλτι που έφερε το 2-1 και σκόραρε το 3-1. Καθόλου άσχημα, για τον πιο χρήσιμο 12ο παίκτη του Τριφυλλιού στο φετινό πρωτάθλημα. Τέλος, ειδική μνεία χρειάζεται ο Μακέντα. Ο Ιταλός κατάφερε να αναπληρώσει τον φορμαρισμένο Καρλίτος, σκόραρε για πρώτη φορά φέτος, έστω και από το σημείο του πέναλτι και φώναξε «παρών» σε ένα κρίσιμο σημείο, που ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται απεγνωσμένα.

 

Συμπλήρωσε κάρτες ο Σάρλια

Previous article

Υπέρ του να μείνουν οι ποινές σε Γιαννακόπουλο-Πρίφτη ψήφισαν οι ομάδες της Ευρωλίγκας!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




Login/Sign up




×
Show




×
Show