0

Μια Δευτέρα για Παναθηναϊκούς!

Αυτή η Δευτέρα ήταν σκέτη ταύλα. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ γελάσαμε, χαρήκαμε. Στο ποδόσφαιρο η ομάδα έκανε την πρώτη νίκη εκτός έδρας με ανατροπή επί της Λαμίας και στο μπάσκετ η ομάδα πήγε και έκανε άλλη μία νίκη στο εξοχικό στο ΣΕΦ. 3-1 στο ποδόσφαιρο και 81-76 στο μπάσκετ επί του Ολυμπιακού, που δεν μπορεί όταν βλέπει πράσινα. Τι βραδιά ονειρική, τι …ταύλα είναι αυτή. Επιτέλους γελάσαμε, χαρήκαμε.

Με μπροστάρηδες του παλιούς ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο του διπλό στην χρονιά επί της Λαμίας και μάλιστα με ανατροπή κόντρα στην Λαμία που είχε βάλει ένα πούλμαν μπροστά στην εστία, αλλά άντεξε 83 λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε και πάλι στο πρώτο ημίχρονο και είχε τραγικούς τόσο τον Χατζηγιοβάνη, όσο και τον Βιτάλ στα άκρα. Είχε μεν την κατοχή, αλλά ήταν αυτός που δέχθηκε πρώτος το γκολ με κεφαλιά του Αραμπούλι, που νίκησε τον Χουάνκαρ στον αέρα(απουσίαζαν ο Σάρλια και ο Βέλεθ) μετά από σέντρα του Μανούσου, τον οποίο δεν μάρκαρε ο Κώτσιρας.

Με 4-3-3 σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς γέμισε τα χαφ, είχε την μπάλα, αλλά ήταν τελείως ακίνδυνη η ομάδα. Όχι απλά ακίνδυνη, αλλά η εικόνα της ήταν προβληματική και κανείς δεν πίστευε στο ημίχρονο, ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ένας άλλος Παναθηναϊκός. Φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, ενώ ανέβασε την απόδοσή του ο Λούντγκβιστ, που πέτυχε το γκολ ισοφάρισης με ωραίο σουτ και ο Μακέντα που είχε να παίξει καιρό, έπαιξε πολύ καλά με την πλάτη στην εστία σαν φορ στο 4-3-3 και σίγουρα σε αυτό το ρόλο μπορεί να παίξει καλύτερα από τον Καρλίτος, που του πάει καλύτερα να έρχεται από πίσω.

Η απουσία του Καρλίτος λόγω τραυματισμού σαφέστατα ήταν απώλεια, διότι ο Παναθηναϊκός έχασε το πρώτο του σκόρερ, αλλά η είσοδος του Μακέντα βοήθησε την ομάδα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ιταλός πέτυχε το καθοριστικό πέναλτι, ενώ έδωσε πάρε-βάλε στο τρίτο γκολ του Μαουρίσιο.

Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο οφείλει τα πάντα στις αλλαγές του. Οι παλιοί Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Μακέντα ήταν οι μπροστάρηδες σε αυτή την ανατροπή, ενώ ήταν για πρώτη φορά καλός ο Αϊτόρ αν και έπαιξε λίγο και άνοιξε την άμυνα της Λαμίας με τις κούρσες του ο Παλάσιος από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι.

Ναι η νίκη αυτή ήταν υποχρέωση και το είχα γράψει και πριν το παιχνίδι. Αποκτάει μεγαλύτερη αξία, διότι ο Παναθηναϊκός γύρισε ένα παιχνίδι, που φαινόταν ότι το έχει χαμένο, παίζοντας όπως πρέπει στο δεύτερο ημίχρονο σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, που η εικόνα ήταν απογοητευτική .

Ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες πρέπει να κρατήσουν το δεύτερο ημίχρονο και οι Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο δείχνουν στον προπονητή τους, ότι πρέπει να τους εμπιστευτεί περισσότερο, ενώ ο Μακέντα είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του για την θέση του φορ. Ο Καρλίτος είναι φανερό, ότι μπορεί να παίξει πολύ καλά σαν περιφερειακός και έχει και το γκολ. Ο Ιωαννίδης είναι ο παίκτης που έρχεται και θα εξελιχθεί.

Κέρδος από το ματς είναι και ο Λούτγκβιστ. Δεν είναι μόνο το γκολ, που έχει πετύχει, είναι όλες οι κινήσεις του, που δείχνει ότι η θέση του εσωτερικού χαφ  σε αυτό το 4-3-3 του πάει καλύτερα.

Με τη πρώτη εκτός έδρας νίκη για φέτος ο Παναθηναϊκός μπήκε στην εξάδα και με βάση την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και την παρουσία των παλιών παικτών, που «καθάρισαν» στον Βόλο είναι ευκαιρία να κάνουν και μία δεύτερη νίκη την Κυριακή και ψυχολογία για τη συνέχεια. Χαμηλά το κεφάλι και όσοι παίζουν στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο το γήπεδο είναι καθρέπτης και αν εκεί δεν είναι καλοί υπάρχει και ο πάγκος μήπως τους αφυπνίσει.

*Θυμάμαι στις αρχές της σεζόν τις κριτικές, που δεχόταν ο Γιοβάνοβιτς για την παρουσία του Μαουρίσιο στην ενδεκάδα. Οσο περνάει ο καιρός φαίνεται γιατί ο Βραζιλιάνος πρέπει να παίζει . Εχει εύκολο το γκολ, πατάει περιοχή. Είναι πίσω από τον Καρλίτος ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ συνολικά τρία. Σκόραρε και με τον ΠΑΟΚ, σκόραρε και με την Λαμία, ναι είναι αργός, αλλά πατάει περιοχή και έχει επαφή με τα δίχτυα. Μην ξεχνάμε, ότι ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός, που κέρδισε το πέναλτι και ο Μακέντα έκανε το 1-2 στο 86.

*Η απόφαση του Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιήσει δύο χαφ, που κρατάνε την μπάλα και μπορούν να απειλήσουν την εστία, όπως ο Λούντγκβιστ και ο Βιγιαφάνιες τον δικαίωσε στο τέλος. Και είναι και ο δρόμος για τη συνέχεια.

*Ο Βέλεθ με εξαίρεση την φάση του γκολ ήταν ο πιο ζωντανός παίκτης της άμυνας και προσπάθησε με ατομικές προσπάθειες να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του σε δύσκολες στιγμές του αγώνα.

*Η Λαμία είχε απουσίες και το ματς έγινε και στον Βόλο λόγω μη ετοιμότητας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Λαμίας. Η νίκη είναι σημαντική, αλλά δεν πρέπει να υπερεκτιμηθεί και είμαι σίγουρος ότι ο Γιοβάνοβιτς θα κρατήσει τα καλά και θα δει τι πήγε λάθος στο πρώτο ημίχρονο, για να μην ξαναδούμε αυτή την θλιβερή εικόνα.

Βιτάλ: «Σημαντική νίκη, ελπίζω να γυρίσουν γρήγορα οι τραυματίες»

Previous article

Θαυμασμός του Χεζόνια για τον Νέντοβιτς! (Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.