0

Την ουσία και το αποτέλεσμα συνδύασε ο Παναθηναϊκός σε ένα δύσκολο και κομβικό παιχνίδι. Παίρνοντας ενέργεια από τον κόσμο η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έκανε το 4 στα 4 και δείχνει ότι έχει γερές βάσεις.

Η αντρική ομάδα του Παναθηναϊκού έπαιξε με έναν γεμάτο Φοίνικα, χωρίς απώλειες, αλλά πληγωμένο από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής. Το παιχνίδι ήταν περίπου όπως περιμέναμε, με μικρές διαφορές και κλειστό σκορ. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κράτησε την ίδια επτάδα σε όλο το παιχνίδι με μοναδική εξαίρεση τη μικρή συμμετοχή του Μπάση κυρίως για το σερβίς ενώ ο Φούλβιο Μπερτίνι δοκίμασε διάφερες λύσεις τόσο για την ενίσχυση της υποδοχής όσο και του σερβίς.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ την αντίπαλη υποδοχή και αυτό δυσκόλεψε την καλή δημιουργία από τον Ιερεζουέλο. Τόσο ο Τζούριτς όσο και ο Κόστα δεν είχαν τις ιδανικές συνθήκες όταν επιτίθονταν με αποτέλεσμα είτε οι γηπεδούχοι να τελειώνουν τις φάσεις με μπλοκ είτε να βγάζουν εύκολες άμυνες. Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης έδωσε μεγάλη ενέργεια με τις εξαιρετικές άμυνες που έβγαλε ενώ στην επίθεση έπαιξε μυαλωμένα και αντιμετώπισε με επιτυχία θα ψηλά μπλοκ που σηκώθηκαν μπροστά του.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει την ευτυχία να έχει έναν πασαδόρο μεγάλης κλάσης στο ρόστερ του ακόμα και αν δε χρειάστηκε το παιχνίδι αυτό για να το αντιληφθούμε. Ο Γιάκοπσεν είναι ένας «προπονητής» εντός αγωνιστικού χώρου που μπορεί να κάνει ότι χρειαστεί για να βοηθήσει την ομάδα του. Με το μοίρασμά του έβαλε στο παιχνίδι όλους τους συμπαίκτες του ενώ ανέδειξε ιδιαίτερα του κεντρικούς οι οποίοι όποτε εκτέλεσαν σε πρώτο χρόνο είχαν τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν ήταν λίγες, επίσης, οι περιπτώσεις που ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού αμύνθηκε με επιτυχία και έδωσε λύσεις σε αυτό το κομμάτι.

Οι πράσινοι περιόρισαν τα λάθη σε σχέση με το Φοίνικά και αυτό ήταν καθοριστικό τόσο στο σκορ όσο και στην ψυχολογία. Την ώρα που ο Φράγκος καλούνταν να δώσει λύσεις σε υποδοχή, σε μπλοκ, σε επίθεση και σε σερβίς χωρίς να έχει την απαραίτητη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του, ο Παναθηναϊκός είχε… ζεστό και τον Ντερ Ντρις και τους ακραίους και τους κεντρικούς, κάτι που ξεκινάει από τον πασαδόρο. Ο Κόστα έδωσε λύσεις για την ομάδα του Μπερτίνι αλλά όταν αυτό έγινε ήταν αρκετά αργά ενώ οι συνεχείς αλλαγές για το σερβίς μάλλον μπέρδεψαν και λιγότερο βοήθησαν την ομάδα της Σύρου.

Το στοιχείο που μένει για τον Παναθηναϊκό είναι καταρχάς ότι κέρδισε το πρώτο από τα πολλά ντέρμπι που έχει να δώσει φέτος αλλά κυρίως ότι είχε την κυνικότητα που απαιτείται σε τέτοια παιχνίδια. Όποιος από τους παίκτες χρειάστηκε να δώσει το κάτι παραπάνω το έκανε και κυρίως δεν έδωσε δικαιώματα στην αντίπαλη ομάδα να πιστέψει στην ανατροπή όταν αυτή πλησίαζε στο σκορ. Πολύ σημαντική ήταν και η έντονη παρουσία του κόσμου που έδωσε δύναμη στην ομάδα αλλά και πήρε χαρά από αυτή έχοντας μια εξαιρετική αλληλεπίδραση.

Νίκη με τη Λαμία και να ”χτίσει” σερί

Previous article

Τι αλλάζει στην καθημερινότητα των ανεμβολίαστων από Δευτέρα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.