0

O λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να σφυρίζει ούτε ένας Έλληνας διαιτητής στην Superleague!

Αποσύρθηκε πριν λίγες ημέρες ο Σκουλάς από την διαιτησία και τον ακολούθησε ο Γρατσάνης. Πώς θα το διαχειριστώ; Πώς θα το ξεπεράσω αυτό το σοκ; Πώς θα ξεπεράσω ότι δύο Έλληνες διαιτητές αποχώρησαν; Ο Σκουλάς θυμάστε ποιος είναι; Αυτός που τότε στο VAR είχε δει ότι είναι οφ-σάιντ ένα γκολ της Ξάνθης στην Ριζούπολη και το μέτρησε. Τότε δεν είχαν έρθει οι γραμμές και έκαναν ότι γούσταραν οι VARίστες στο οφ-σάιντ. Ο Γρατσάνης έχει κάνει τα μύρια όσα και αυτός και τον είδα πρόσφατα και στο ματς Παναθηναϊκός-ΑΕΚ β’ ομάδων και νόμιζα ότι ήταν παλαίμαχος και όχι εν ενεργεία διαιτητής με αυτά, που σφύριζε και δεν σφύριζε.

Η γνώμη μου είναι καταγεγραμμένη εδώ και καιρό. Δεν πρέπει να σφυρίζει ούτε ένας Έλληνας διαιτητής σε παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα. Και αν είναι δυνατόν να έμπαιναν ξένοι διαιτητές μέχρι και στα τοπικά. Φθάνει πια. Σας βαρεθήκαμε, σας σιχάθηκε η ψυχή μας. Για 20 χρόνια οργιάζατε και δίνατε πρωταθλήματα που δεν άξιζαν στον Ολυμπιακό. Κάνατε τις βουτιές πέναλτι, σηκώνατε σημαία στο «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη», κάνατε το άσπρο-μαύρο και μας είχατε στερήσει τις Κυριακές μας. Ολος αυτός ο αγώνας που έγινε με μπροστάρη τον Παναθηναϊκό ήταν για να ξεβρωμίσει ο τόπος και να κρίνονται τα πρωταθλήματα στο γήπεδο. Και αυτό κατά βάση γίνεται επειδή επενέβη η UEFA και έχουν έρθει οι ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα. Ναι δεν είναι όλοι οι καλύτεροι διαιτητές, ναι έχει έρθει και ο Γκεστράνιους και μας έχει «φάει» σαν Παναθηναϊκός. Αλλά οι Γκεστράνιους είναι η εξαίρεση, οι Αρετόπουλοι, οι Καλόπουλοι, οι Αγγελάκηδες, οι Σκουλάδες, οι Παπουτσέληδες, οι Παπαδόπουλοι και ένα σωρό άλλοι τύποι είναι ο κανόνας.

Το μεγάλο λάθος του Κλάτενμπεργκ για μένα δεν είναι ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές όπως με θράσος λέει ο Γρατσάνης. Το μεγάλο λάθος του Κλάτενμπεργκ είναι, ότι ορίζει ακόμα Ελληνες διαιτητές σε παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα. Ούτε ένας δεν πρέπει να ορίζεται. Από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πρέπει για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος να σφυρίζουν μόνο ξένοι διαιτητές και στα 7 παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα. Τέλος η ανοχή. Δεν αντέχουμε άλλο τους Ελληνες διαιτητές που σφυρίζουν όπως τους σφυρίζουν και σαν ΟΦΑ(όπου φυσάει ο άνεμος) αλλοιώνουν αποτελέσματα . Τους βαρεθήκαμε . Δεν τους θέλουμε άλλο. Μόνο ξένοι, ούτε ένας Ελληνας στην Σούπερ Λίγκα και οι Σκουλάδες και Γρατσάνηδες στο καλό και να μας γράφουν μαζί με όλους τους άλλους, που μας έχουν φάει τα σωθικά εδώ και 25 χρόνια.

Μου έστειλε ένας φίλος το πρωί «Τάσο τον αδικείς τον τάδε, είναι Παναθηναϊκός». Παναθηναϊκός γιαλατζί είναι, του απαντάω. Όταν μπαίνει στο γήπεδο σφυρίζει όπως του λένε να σφυρίξει και τον έχει «φάει» και τον Παναθηναϊκό. Για αυτό δεν θέλω κανέναν τους. Εδώ θεωρείται κορυφαίος ο Σιδηρόπουλος, που εκτός από μέτριος διαιτητής χρόνια ολόκληρα έχουμε δει τι κάνει. Για αυτό σας λέω. Ούτε ένας Ελληνας διαιτητής να τελειώνουμε. Διότι κανένας Ελληνας διαιτητής δεν μπορεί να πει όχι στον εκάστοτε ισχυρό.

*Ο Ελευθερόπουλος -λέει- εμμέσως παραδέχθηκε, ότι δεν άξιζε όλα τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός στην 20ετία . Και τι με αυτό; Γυρνάει τίποτα πίσω; Τόσοι και τόσοι παικταράδες του Παναθηναϊκού πως πρέπει να αισθάνονται σήμερα, που ο Ελευθερόπουλος, οι συμπαίκτες του και η ομάδα του Πειραιά έπαιρναν τίτλους που τους άξιζαν οι ίδιοι, αλλά τους έκλεβαν τον ιδρώτα τους, το ψωμί τους;

*Για το θέμα του γηπέδου από την αρχή ήμουνα και εξακολουθώ να είμαι επιφυλακτικός. Διότι πολύ απλά έχουμε καεί στο παρελθόν και με τον Βοτανικό του …2008 και με το Γουδί και με διάφορα άλλα παραμύθια που μας σέρβιραν κυβερνήσεις και δήμαρχοι. Όπως έλεγα και πριν ένα χρόνο έτσι λέω και τώρα ότι θα πω ότι κάτι γίνεται με το γήπεδο μόνο αν δω να αρχίζουν τα έργα…

* 55 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα η Θύρα 13. Χρόνια πολλά και πάντα δυναμικά!

Με Μακάμπι ο Παναθηναϊκός!

Previous article

Iσοβαθμεί στην (προ)τελευταία θέση ο Παναθηναϊκός…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.