0

Ο Ισπανός αριστερός μπακ βελτιώθηκε, υπερκέρασε την αμφισβήτηση που υπήρχε στο πρόσωπό του κι έγινε βασικός και αναντικατάστατος για τους «πράσινους».

Όταν ο Χουάνκαρ κατέφθανε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού το περσινό καλοκαίρι αποτελώντας μία από τις επιλογές του Τσάβι Ρόκα και του Ντάνι Πογιάτος αντιμετωπίστηκε με μεγάλη δυσπιστία εξαιτίας της γρήγορης κατάρρευσης της εμπιστοσύνης που υπήρχε στα πρόσωπα των δύο ανθρώπων που τον έφεραν στην ομάδα, οι οποίοι και απολύθηκαν προτού καν έρθει η… παρέλαση.

Η αλήθεια είναι πως η αρνητική αυτή προδιάθεση προέκυπτε και από τα πεπραγμένα των υπολοίπων παικτών που αποκτήθηκαν και αποτελούσαν εισηγήσεις των δύο Ισπανών, που με εξαίρεση τον Καρλίτος, που δεν ήταν άγνωστος παίκτης, δεν διεκδίκησαν δάφνες ποιότητας με την απόδοσή τους.

Ωστόσο, ο 31χρονος Ισπανός αριστερός μπακ έδειξε σύντομα πως δεν ήταν σαν τους υπόλοιπους, κέρδισε τον «ανταγωνιστή» του, Ηλία Χατζηθεοδωρίδη κι έφτασε να αγωνιστεί σε 24 αγώνες του περσινού πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι ο ερχομός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την παρουσία του Χουάνκαρ. Ο ίδιος παρουσιάστηκε ακόμη καλύτερος από πέρυσι αποτελώντας ένα ακούραστο «στρατιώτη» για το αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, κι έχει γίνει αλλαγή μόνο στο παιχνίδι της Τρίπολης με τον Αστέρα στο ημίχρονο και στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο 80ο λεπτό.

Τον έχει βοηθήσει σημαντικά το γεγονός πως ο Σέρβος κόουτς τον θεωρεί αρκετά πιο αξιόπιστη λύση σε σχέση με τον άμεσο «ανταγωνιστή» του για την συγκεκριμένη θέση, Ηλία Χατζηθεοδωρίδη. Φυσικά σ’ αυτό έχει συμβάλλει και η ίδια η εικόνα και η απόδοση του Ισπανού, αφού ο Γιοβάνοβιτς αντικρίζει ένα αρκετά σταθερό αμυντικά αριστερό οπισθοφύλακα, που προωθείται οποτεδήποτε έχει την ευκαιρία απειλώντας την αντίπαλη ομάδα με τις σέντρες του έχοντας καταφέρει να δώσει και μία ασίστ.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κι αυτός έχει υποπέσει σε λάθη ή η παρουσία του δεν ήταν τόσο καλή, όμως στο γενικό σύνολο το πρόσημο της εικόνας του στο γήπεδο τη φετινή σεζόν είναι θετικό και γι’ αυτό και ο 31χρονος αποτελεί βασική και αναντικατάστατη επιλογή για την θέση του αριστερού μπακ τη, όπως δείχνουν και οι αριθμοί, αφού έχει αγωνιστεί για 818 λεπτά (από τα 868 διαθέσιμα) στα 9 παιχνίδια της Super League που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, πίσω μόνο από τον Ρούμπεν Πέρεθ για το «τριφύλλι», ο οποίος αποτελεί και το Νο.2 του πρωταθλήματος σε χρόνο συμμετοχής.

Αποτελεί μάλιστα τον 7ο παίκτη του πρωταθλήματος σε εύστοχα γεμίσματα με 16 όντας παράλληλα 26ος σε προσπάθειες με 28 έχοντας δηλαδή ένα ποσοστό ευστοχίας της τάξης του 57,1%. Ακόμη, βρίσκεται στην 21η θέση του πρωταθλήματος σε εύστοχες πάσες με 49 όντας πίσω μόνο από τον Ρούμπεν Πέρεθ στην ομάδα, ο οποίος είναι και ο κορυφαίος παίκτης της Super League στον συγκεκριμένο τομέα.

Το μόνο αρνητικό στοιχείο που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι οι κίτρινες κάρτες που δέχεται με ευκολία, αφού έχει αντικρίσει τέσσερις σε εννέα ματς πρωταθλήματος δηλαδή σχεδόν μισή ανά παιχνίδι, πράγμα που τον οδήγησε να δεχθεί ήδη την πρώτη ποινή, που θα τον κρατήσει εκτός για ένα παιχνίδι κι έτσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του για πρώτη φορά φέτος στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, όπως επέλεξε ο ίδιος ο Σέρβος.

 

 

Μπάγερν Μονάχου-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα

Previous article

Μετά τον Ενγκμπαγκοτό “ψάχνονται” και οι Αϊτόρ, Αγιούμπ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.