ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο έλεγχος του πρώτου τριμήνου για τους «πράσινους» του Γιοβάνοβιτς

0

Μια αξιολόγηση για την παρουσία των παικτών του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, μετά τη συμπλήρωση εννέα αγωνιστικών.

Η διακοπή του Νοεμβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι η τελευταία στη διάρκεια του 2021. Με τη συμπλήρωση εννέα αγωνιστικών στη Superleague, το Sportday.gr παρουσιάζει τον… έλεγχο των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού για το πρώτο τρίμηνο.

ΔΙΟΥΔΗΣ

Έπαιξε στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα λόγω ίωσης. Δεν επανήρθε, αφού ο Μπρινιόλι διατηρεί μέχρι σήμερα τη θέση του βασικού. Ο Διούδης είχε σταθερή απόδοση, αλλά δεν είχε πιάσει τα υψηλά περσινά στάνταρ, που τον έφεραν και στην Εθνική ομάδα.

ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ

Έκανε ντεμπούτο στο ντέρμπι των αιωνίων, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και έκτοτε παίζει βασικός στην εστία. Αγωνίζεται με σταθερότητα, δείχνει ότι πρόκειται για έναν έμπειρο γκολκίπερ, δεν έχει υποπέσει στο μεγάλο λάθος, χωρίς όμως να απαγορεύει στον Διούδη να σκέφτεται ότι θα τον υποσκελίσει.

ΚΩΤΣΙΡΑΣ

Χρονικά, η πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο Κώτσιρας παίζει βασικός, έχει θετικό πρόσημο στην απόδοση και ήταν κορυφαίος στην ισοπαλία με τον ΟΦΗ. Βοηθάει περισσότερο από τον Σάντσες στην επίθεση, αλλά δεν έχει καταφέρει να θαμπώσει με τις εμφανίσεις του μέχρι σήμερα.

ΣΑΝΤΣΕΣ

Ο Αργεντινός αποδεικνύει ότι είναι ένας σκληροτράχηλος αμυντικός, αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική για τα δύο άκρα και όποτε χρησιμοποιήθηκε, ανταποκρίθηκε με επιτυχία. Ωστόσο, δεν είναι ο παίκτης ο οποίος θα κάνει τη διαφορά στις πτέρυγες, ειδικά στην ανάπτυξη.

ΒΕΛΕΘ

Έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα και είναι ο καλύτερος. Σε πολλά παιχνίδια χρειάστηκε να καλύψει τον παρτενέρ του και να προσδώσει αξιοπιστία. Ο Ισπανός αναλαμβάνει και επιθετικές πρωτοβουλίες, ειδικά όταν προωθεί τη μπάλα ή επιχειρεί μακρινές μεταβιβάσεις.

ΣΑΡΛΙΑ

Ο Κροάτης αποκτήθηκε για να συμπληρώσει τις λύσεις των στόπερ, αλλά μέχρι σήμερα στερείται σταθερότητας. Διακρίνεται στις εναέριες μονομαχίες, παίζει με δυναμισμό, όμως υστερεί όταν έχει να αντιμετωπίσει ευκίνητους και γρήγορους αντιπάλους, αφού αδυνατεί να τους ακολουθήσει.

ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ

Δεν θυμίζει τον αξιόπιστο αμυντικό των προηγούμενων ετών. Έχει το ελαφρυντικό πως έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, ενώ τώρα τραυματίστηκε ξανά. Ωστόσο, ειδικά στην Τρίπολη ήταν αρνητικός και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς.

ΧΟΥΑΝΚΑΡ

Ο πιο παραγωγικός της άμυνας. Ο Ισπανός αριστερός μπακ συγκαταλέγεται συνήθως στους καλύτερους του Παναθηναϊκού, περιορίζει τους αντίπαλους εξτρέμ και έχει συνεχόμενα ανεβοκατεβάσματα, βοηθώντας στη δημιουργία. Η ανανέωση του συμβολαίου του είναι επιβεβλημένη.

ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Με μόλις μία ολιγόλεπτη συμμετοχή, είναι προφανές ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν τον υπολογίζει ιδιαίτερα, ακόμα και ως εναλλακτική λύση.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Άρχισε τη σεζόν ως βασικός και με γκολ, όμως έχασε τη θέση του και συχνά δεν παίζει καθόλου. Ο Βραζιλιάνος επανήρθε εντυπωσιακά με τον ΠΑΟΚ, αλλά δείχνει να μην αποτελεί μία σταθερά στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς. Ο Μαουρίσιο πάντα τα δίνει όλα, αλλά δεν ταιριάζει με τα «θέλω» του προπονητή του.

ΡΟΥΜΠΕΝ

Αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας και κομβικός για τη λειτουργία της. Ο Ρούμπεν με τις αρετές του ανεβάζει τη μπάλα και δημιουργεί με μεγάλες μπαλιές. Από την άλλη, η έλλειψη ταχύτητας επιτρέπει στους αντίπαλους να τον περιορίσουν και να αναχαιτίσουν τον Παναθηναϊκό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιοβάνοβιτς άργησε να τον καθιερώσει, αλλά πλέον είναι αναντικατάστατος. Ο Αλεξανδρόπουλος είναι ο πιο ενεργητικός παίκτης του «άξονα», με ακατάπαυστη πίεση και με τα ανεβάσματα της μπάλας. Όμως, θα χρειαστεί στήριξη, αφού ουσιαστικά είναι η πρώτη σεζόν του ως βασικός.

ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Αποδεικνύει κάθε φορά που παίζει ότι είναι ο πιο επικίνδυνος επιθετικός του Παναθηναϊκού. Ο Χατζηγιοβάνης είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων και ο πιο δημιουργικός, ακόμα και όταν δεν επιλέγει σωστά. Πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια, για να ανέβει επίπεδο.

ΑΪΤΟΡ

Είναι φευγάτος εδώ και καιρό και αυτό αποτυπώνεται στην απόδοση του. Ο Ισπανός είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, αλλά ουδέποτε προσαρμόστηκε στον Παναθηναϊκό. Άρχισε βασικός, έπαιξε ως αλλαγή, αλλά ο Αϊτόρ ουδέποτε μπόρεσε να βοηθήσει.

ΠΑΛΑΣΙΟΣ

Χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί και δεν ήταν θετικός στα πρώτα παιχνίδια. Βελτιώνεται διαρκώς, ο Αργεντινός μαθαίνει τους συμπαίκτες του και γίνεται πιο απειλητικός, χωρίς, όμως ακόμα να έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά, όπως περιμένουν από αυτόν στον Παναθηναϊκό.

ΒΙΤΑΛ

Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα του, ο Βιτάλ παρουσιάζει αισθητή πτώση στην απόδοση του. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο έλλειμμα ενέργειας, αφού ο Βραζιλιάνος έχει 40 ματς μέσα στο 2021. Όμως, αν θέλει να κεντρίσει την προσοχή στην Ευρώπη, ο Βιτάλ πρέπει να βελτιωθεί άμεσα.

ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

Με μετρημένες ολιγόλεπτες συμμετοχές, ο Μπουζούκης θα ήταν αδύνατο να βοηθήσει. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς.

ΛΟΥΝΤΚΒΙΣΤ

Προσωπική επιλογή του Γιοβάνοβιτς, ο Σουηδός δεν έχει προσαρμοστεί και δεν έχει βοηθήσει. Ελέω και προβλημάτων υγείας, ο Λούντκβιστ είχε μόνο μερικές μεμονωμένες εμπνεύσεις.

ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Ο Αργεντινός συνεχίζει τις “χαμηλές πτήσεις”, όπως την προηγούμενη σεζόν. Ο Γιοβάνοβιτς δεν τον έχει χρησιμοποιήσει πολύ, ειδικά σε αντιστοιχία με το συμβόλαιο και τις αποδοχές του, ενώ και ο «Βίγια» εξακολουθέι να μην θυμίζει τον ποδοσφαιριστή της προηγούμενης θητείας του στο Τριφύλλι.

ΚΑΡΛΙΤΟΣ

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού. Πρώτος σκόρερ, με ασίστ, κερδισμένο πέναλτι, ο Καρλίτος έχει μεταμορφωθεί σε σχέση με πέρυσι. Αποτελεί το σημείο αναφορά στην επίθεση και το μεγαλύτερο κερδισμένο στοίχημα του Γιοβάνοβιτς μέχρι σήμερα.

ΜΑΚΕΝΤΑ

Ταλαιπωρήθηκε από τον πόνο στον αστράγαλο και μέχρι σήμερα δεν είναι ο αξιόπιστος στράικερ των περασμένων ετών. Ο Γιοβάνοβιτς τον περιμένει, αλλά ο Ιταλός πρέπει να βελτιωθεί κατακόρυφα.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Κάνει ότι ζητάει ο προπονητής στην επίθεση, ακολουθεί πιστά το πλάνο της ομάδας και βάζει δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς. Τα μόνα που λείπουν από τον Ιωαννίδη είναι η συχνότητα στο σκοράρισμα και η σωστή τελική επιλογή, ώστε να εξελιχτεί ακόμα περισσότερο.

 

Αυτοί σφυρίζουν στο Μπάγερν – Παναθηναϊκός (pic)

Previous article

O επιθετικός που θα δώσει επιπλέον λύσεις και ο χαφ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.