0

Ο Παναθηναϊκός υποσχέθηκε σκληράδα στο χτίσιμο της φετινής ομάδας, όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει ούτε τους… ουραγούς της βαθμολογίας.

Για άλλο ένα καλοκαίρι στον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού έγιναν αρκετά λάθη, τα οποία… βγαίνουν μέσα στη σεζόν και κοστίζουν στην ομάδα. Οι «πράσινοι» γνώριζαν εξ αρχής πως διαθέτουν περιορισμένο μπάτζετ και πηγαίνουν στην λογική του «έσοδα – έξοδα», όμως υποσχέθηκαν με δημόσιες τοποθετησεις των μελών τους πως θα παίζουν σκληρή άμυνα και θα τα δίνουν όλα στο παρκέ. Επί της ουσίας, το βασικό στοίχημα του Παναθηναϊκού ήταν να καλύψει το ποιοτικό του έλλειμμα με χαρακτήρα και… μαχητική ψυχή.

Ύστερα από 10 αγωνιστικές της Euroleague κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, σε κανέναν βαθμό. Όπως έχει γραφτεί ουκ ολίγες φορές , είναι διαφορετικό να γνωρίζεις την ήττα από τους κορυφαίους της λίγκας και άλλο να χάνεις από ομάδες που θεωρητικά είναι στα μέτρα σου (Ερυθρός Αστέρας, Ζαλγκίρις, Μπασκόνια). Πόσω μάλλον αν αυτές οι ήττες έρχονται και με… κατεβασμένα τα χέρια.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς μέχρι την 10η αγωνιστική είχε 0-9 ρεκόρ και μόλις 68 πόντους ανά ματς κατά μέσο όρο. Στην ουσία, είχε τη 2η χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά, αγωνίζεται εδώ και καιρό δίχως τους Ζοφρί Λοβέρν και Παούλιους Γιανκούνας, ενώ ο παίκτης που απέκτησε για φετινό της ηγέτη, Εμάνουελ Μουντιάι, «χαιρέτησε» νωρίς και δεν… κόλλησε.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κλήθηκαν να πάρουν ένα must win παιχνίδι, κόντρα σε μια ντεφορμέ ομάδα, που αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών και είχε κακή ψυχολογία. Τελικά, όχι μόνο δεν την κράτησαν κάτω από τους 68π., αλλά δέχθηκαν 76 πόντους.

Η Ζαλγκίρις είχε 34% εντός έδρας στο τρίποντο (10/29 3π.), αλλά μπόρεσε να νικήσει μια πολύ άστοχη ομάδα, τον Παναθηναϊκό, που μέσα σε όλα για άλλη μια φορά δεν έκανε όσα υποσχέθηκε το καλοκαίρι: δεν έπαιξε… σκυλίσια άμυνα, δεν είχε σκληράδα και δεν έβγαλε τον απαιτούμενο εγωισμό.

«Δεν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε», υπογράμμισε μετά την ήττα στη «Zalgirio Arena» ο Ιωάννης Παπαπέτρου και συνέχισε λέγοντας: «Είναι θέμα προσπάθειας και περισσότερης προπόνησης και πνευματικής συγκέντρωσης, συζήτησης. Αν νοιάζεσαι για κάτι πολύ προσπαθείς να βρεις την λύση. Είναι μία πολύ κακή περίοδος. Κυνηγάμε, φτάνουμε στην πηγή και δεν παίρνουμε κάτι. Θέλουμε βελτίωση και προσπάθεια σωματική και ψυχολογική. Δεν έχεις επιλογή, ή τα παρατάς και πηγαίνεις σπίτι σου, ή παλεύεις. Η ομάδα και ο σύλλογος έχει δείξει ότι παλεύουν. Να βγάλουμε σκληράδα και πυγμή». Ο «Παπ» έκανε αρχηγικές δηλώσεις και θέλησε να συσπειρώσει την ομάδα, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι η σκληράδα και η πυγμή.

 

Για την ιστορία, οι «πράσινοι» έπειτα από «στροφές» της regular season μετρούν 2-8 ρεκόρ και δέχονται σχεδόν 80 πόντους ανά ματς (79,2π. παθητικό).

Ένα φάντασμα που περιφέρεται στο παρκέ…

Previous article

“Όχι” σε νέα lockdown – Η κυβέρνηση στέλνει τους ανεμβολίαστους για ρεβεγιόν στο σπίτι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.